Jernmangel og hårtap: Hva du kan gjøre

Fordi jernmangel forårsaker hårtap?

Hårtap har mange årsaker og kan slå voksne og barn i alle kjønn. Hårtap er ikke bare forårsaket av mannlig skallethet. Det kan også skyldes mangel på næringsstoffer. Når du ikke har nok jern, kan kroppen din ikke produsere blodet hemoglobin. L’Hemoglobin bærer oksygen for veksten og reparasjonen av kroppsceller, inkludert celler som stimulerer hårveksten.

Med behandling kan du bidra til å reversere både jernmangel og hårfall.

Hva det ser ut som?

Hårfall fra jernmangel kan ligne det tradisjonelle mannlige og kvinnelige hårtapet. EN studere Skrevet på Journal of Korean Medical Science har oppdaget at jern ikke bare kan spille en rolle i hårtap, men kan føre til at håret faller på en lignende måte for den for mannlige og kvinnelige genetikkskallhet.

Hvis du lider av hårtap, kan du legge merke til pluss hår enn vanlig i dusjavløp eller hårbørster. I mer avanserte tilfeller kan du legge merke til skallet poeng på hodebunnen.

Hvordan behandle jernmangel og hårtap?

De fleste håravfall knyttet til jernmangel er ikke permanent. Den beste måten å behandle håravfall på er å møte årsaken til problemet. Hvis du tror at håravfallet ditt er relatert til en jernmangel, kan du se en lege for å måle jernnivåene dine. Sannsynligvis vil legen foreskrive en blodprøve på ferritinnivået, som måler nivåene av et protein som kalles ferritin som bidrar til å lagre jern.

Hvis testresultatene viser lavt jernnivå, kan du behandle det med jerntilskudd. Du kan legge merke til en endring i tarmbevegelser som en bivirkning av ekstra jern, og fortell legen din dersom det er utsatt for magesykdommer.

Gjenvekst

Folk i USA bruker videre 3.5 milliarder dollar på produktene for behandling av hårtap, og det anslås det om 99 prosent av disse produktene virker ikke. Følg de anbefalte behandlingene av USAs mat- og legemiddeladministrasjon og medisinske fagfolk. Disse inkluderer:

  • Minoxidil (Rogaine): Bruk denne populære benkvæsken som sjampo. Gnider på hodebunnen to ganger om dagen for å fremme hårvekst og unngå en «8217; ytterligere hårtap. Effektene av Rogaine varer ca 16 uker, hvorpå vekstraten skal bremse. Du kan imidlertid fortsette å bruke det etter 16 uker for å få ekstra fordeler. Rogaine er tilgjengelig for menn og kvinner.
  • Finasterid (Propecia): Det er bare tilgjengelig for menn i form av en pille. Det bremser håret faller og for noen menn stimulerer regrowth.
  • Kirurgi: Selv om kirurgi ikke fremmer gjenvekst, er det A’alternativ tilgjengelig for de som lider av permanent hårtap. Hårtransplantasjon og restaureringskirurgi innebærer å fjerne små hudplugger som inneholder hår og anlegget i de skallede områdene i hodet.

Hva er utsiktene for hårtap forårsaket av jernmangel?

Hårtap på grunn av mangel på jern skal vare bare midlertidig. Det er alltid en god ide å besøke legen din for å diskutere behandlingsalternativer og ta deg raskt til veien for optimal helse. Legen din kan hjelpe deg med å endre kostholdet ditt for å få riktig mengde jern for dine behov.

Du kan forhindre mangel på jern og hårtap?

For å hindre fremtidig hårtap, bør du:

Følg et sunt og balansert kosthold. Pass på at du fyller med jernrike matvarer som spinat, erter, magert protein og # 8211; som svinekjøtt og laks & # 8211; Og tørket frukt. Du bør også se etter uttrykket & # 8220; befestet med jern & # 8221; På matetiketter pakket som frokostblandinger.

Legg til vitamin C Rich Foods til kostholdet ditt. Disse matvarene tillater kroppen å absorbere jern mer effektivt. Pass på at du spiser mer appelsiner, jordbær, meloner, brokkoli og tomater.

Ta med håret ditt løs. Bruk det stramt i et band kan forårsake brudd og hårtap.

Beskytt håret ditt mot været med skjerf og hatter. På eksepsjonelt solrike og blåsige dager, hold håret dekket.

Børste og vask håret forsiktig. Å være snill kan hjelpe deg med å unngå å rive overflødig hår under rutinemessig vedlikehold.

Unngå å bruke kjemikalier og hårfarger. Hvis du bruker kjemikalier og hår, ber om hjelp eller råd til en kvalifisert profesjonell.

Unngå varmebasert utstyr som hårføner og krølle. Hvis du trenger å bruke dem, legg til et lag med beskyttelse med gel eller beskyttende hårmousse, som du kan kjøpe i ethvert supermarked eller apotek.