Jernforgiftning: Symptomer og behandlinger

COS’er L’jernforgiftning?

L’jernforgiftning var en gang hovedårsaken til Død for overdosering av narkotika Blant barn under 6 år i USA. L’jernforgiftning er nå i tilbakegang. Det er imidlertid fortsatt en alvorlig risiko for barnas helse.

Problemet er vanligvis ikke for mye jern i kostholdet. I stedet har synderne en tendens til å være jern eller multivitamin kosttilskudd som ser ut som godteri. De kan være veldig attraktive for små barn.

En sunn mengde jernforbruk er avgjørende for funksjonen til hjernen, musklene og røde blodlegemer. Men kroppen kan ikke metabolisere høye jerndoser. Overflødig jern kan begynne å irritere belegget av mage-tarmkanalen. Derfra vil noen alvorlige komplikasjoner følge.

Symptomer på jernforgiftning

Blant de første tegn på jernforgiftning er det kvalme og magesmerter. Det kan også forekomme fra blod. L’Jernforgiftning kan også føre til diaré og dehydrering. Noen ganger gjør det for jern av at feces blir svart og blodig. Disse symptomene utvikler seg vanligvis innen seks timer. Etter det kan symptomene synes å forbedre om en dag.

Etter disse første symptomene, innen 48 timer fra strykeoverdosen, kan overdosering utvikle andre alvorlige komplikasjoner, for eksempel:

 • svimmelhet
 • Lavt blodtrykk og raskt eller svakt håndledd
 • hodepine
 • feber
 • Mangel på pust og væske i lungene
 • En gråaktig eller blåaktig farge i huden
 • gulsott (guling av huden på grunn av leverskade)
 • anfall

Behandling av # 8217; jernforgiftning

Hvis du mistenker at barnet ditt har A’jernforgiftning eller noen form for forgiftning fra overdosering av narkotika eller kosttilskudd, samtaler helse nødtjenester. L’jernforgiftning krever alltid en beredskapsalvaluering.

Når du ringer 911, kan du prøve å få følgende informasjon tilgjengelig:

 • Alder, vekt og symptomer på barnet ditt, så vel som andre helsemessige forhold
 • Jernproduktnavn, inkludert andre ingredienser og styrke
 • Mengde som har blitt inntatt
 • Tiden har blitt svelget

Den samme informasjonen er viktig for voksne som kan ha jernforgiftning. Tilstanden er mindre vanlig hos voksne enn hos barn. Men hvis det skjer, er det nødvendig med et raskt svar.

Behandling av # 8217; jernforgiftning innebærer ofte en prosedyre som kalles vanning av # 8217; hele tarmen. En spesiell løsning inntas eller administreres gjennom et rør som passeres gjennom nesen og ned i magen. Løsningen bidrar til å vaske kroppen av overflødig jern.

I svært alvorlige tilfeller kan chelater være nødvendig. Dette er en prosedyre der en kjemikalie som bidrar til å knytte jern og andre metaller i kroppen, administreres gjennom en intravenøs linje (IV). Jern kan da utvises fra kroppen gjennom urinen;.

Andre behandlinger inkluderer rehydrering, spesielt hvis det var et stort tap av væsker gjennom oppkast og diaré. Hvis pusten er vanskelig, kan det være behov for et pusteør og en ventilasjonsmaskin for å bringe pusten tilbake til normal.

Årsaker til jernforgiftning

Sekund Mat supplement officeS, L’Inntak av jerndoser over 35 milligram per kilo kroppsvekt (mg / kg) har forårsaket døden av 43 amerikanske barn mellom 1983 og 2000. Hos friske voksne kan symptomene begynne med å konsumere minst 20 mg / kg av elementært jern på en gang. Svært alvorlig jernforgiftning skjer på ca. 60 mg / kg og utover barn og voksne.

Elementær jern er mengden jern faktisk inneholdt i et supplement. Et supplement vil inneholde andre ingredienser, så det er viktig å lese L’etikett for å vite nøyaktig hvordan elementært jern er inneholdt i hver pille.

De fleste årsakene til jernforgiftning oppstår når en person, vanligvis et barn, bare engasjerer for mange jerntilskudd eller vitaminer. En gravid kvinne tar ofte jerntilskudd under graviditet. Hvis de blir igjen hjemme, kan de bli mål for nysgjerrige barn.

Men jerntilskudd eller multivitamin av noe slag kan være farlig for barn. Med populariteten til gummy og tyggelige vitaminer for voksne, er risikoen for utilsiktet forgiftning enda høyere. Som svar har vitaminprodusenter begynt å produsere prenatal jerntilskudd og lignende vitaminer i tabletter som ligner mindre godteri enn år siden.

Hvis du tar jerntilskudd fordi legen din anbefaler dem, sørg for at du vet hva du skal gjøre hvis du hopper over en dose. Ta aldri mer enn du har blitt anbefalt til deg fra legen din. Hvis det er barn hjemme, hold jerntilskudd i barnesikre containere og vekk fra noen unge mennesker.

Komplikasjoner og risiko for jernforgiftning

L’Nedsatt leverfunksjon kan utvikle seg innen få dager hvis jernforgiftningen ikke behandles. I løpet av denne tiden kan blødende problemer eller blodpropper også utvikle seg.

Hvis hepatisk insuffisiens ikke oppstår, og jernforgiftningen ikke behandles effektivt, kan magen og # 8217-arret forekomme;. Dette kan forårsake alvorlige fordøyelsesproblemer.

Selv den permanente helbredelsen av leveren, kjent som cirrhose, kan følge jernforgiftningen.

De vanligste årsakene til dødsfallet fra jernforgiftning er nedsatt leverfunksjon og sjokk til sirkulasjonssystemet.

Utsikter for jernforgiftning

Hvis det behandles raskt, er det mindre sannsynlig at jernforgiftning forårsaker permanent skade. Hvis behandlingen starter umiddelbart etter overdosering, kan symptomer og andre komplikasjoner forsvinne innen 48 timer.

Men siden risikoen for hepatisk insuffisiens og andre alvorlige helseproblemer er så stor, er det viktig at alle, barn eller voksne kan ha konsumert for mye jern evalueres. Blod- og urinprøver kan raskt styre jernnivået i kroppen. Andre blodprøver kan være nødvendig for å fullt ut evaluere jernnivåene på kroppen.

Hvis du har spørsmål om en mulig overdose, ring Gifthjelpslinje ved 800-222-1222. Medisinske eksperter er tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Det er ikke nødvendig å være A’nødsituasjon å ringe. Du kan også få informasjon for å forhindre overdose. Deres interaktive online ressurs, PoisonHelp.org, Det kan også være nyttig.