Jeg våknet med den hovne leppen: årsaker og behandling

Hovne lepper om morgenen

Å våkne med en hovent leppe kan være en alarmerende oppdagelse, spesielt hvis dagen før ikke C’det var et åpenbart traumer til munnen. I tillegg til den plutselige munnen traumer er det flere vanlige forhold som kan forårsake utseendet på hovne lepper om morgenen. Disse inkluderer en rekke allergiske reaksjoner, samt medisinske forhold som påvirker huden, nerver eller ansiktsmuskler. Tannlegearbeid kan også utløse A’betennelse som gjør at leppene blåses opp.

Avhengig av årsaken, kan en hovent leppe utvikle seg i flere timer. Dette betyr at du kan gå i seng uten problemer og våkne opp med et helt annet utseende og følelse. Og hvis årsaken ikke er åpenbart, må du kanskje lete etter andre symptomer eller revurdere hva du har blitt utsatt for å gi en forklaring.

Årsaker til hevelse i leppene om natten

En hovent leppe er resultatet av en inflammasjon eller akkumulering av væsker i stoffet i leppens stoff. Oppdag årsaken til din hovne leppe kan ta litt og # 8216; undersøkelsesarbeid. I de fleste tilfeller kan imidlertid en sannsynlig årsak bestemmes ganske enkelt.

Allergiske reaksjoner

De er allergier mot visse matvarer, narkotika eller biter eller punktering av et insekt ganske vanlig Hovne leppe utløsere og andre symptomer. Matvarer som ofte er forbundet med allergier, inkluderer:

 • melk
 • egg
 • Peanøtter
 • valnøtter
 • musling
 • fisk
 • soya
 • korn

Du kan også være allergisk eller ha en ekstrem følsomhet for enkelte krydder. Chili Peppers kan forårsake en brennende følelse i munnen og hovne leppene, men selv de mest delikate krydder er forbundet med allergiske reaksjoner. Blant dem er:

 • anis
 • selleri
 • koriander
 • fennikel
 • persille

Selv allergier mot visse stoffer kan hovne sine lepper om natten. Penicillin og andre typer antibiotika er blant de vanligste stoffene for å forårsake allergiske reaksjoner.

Mild reaksjoner kan omfatte kutane eller kløeutbrudd. De viktigste reaksjonene inkluderer elveblest, hoste, hissing pust og angioødem. L’angioødem er en alvorlig hevelse av dypere hudvev, spesielt ansikt og lepper.

En av de farligste allergiske reaksjonene er anafylaksen. Hans symptomer inkluderer thorax undertrykkelse og hevelse av tunge, lepper og luftveier. Dette kan gjøre pusten vanskelig.

Generelt utvikler anafylaksen raskt i mennesker med svært sensitive allergier, så det kan skje umiddelbart etter å ha spist noe eller ansatt et stoff som du er ekstremt allergisk.

Sykdommer og hudinfeksjoner

Pimples over eller i nærheten av leppene kan forårsake en midlertidig hevelse i leppene. Hvis du har L’cystisk akne kan forekomme en sterk hevelse. Denne alvorlige typen akne kan forårsake store lesjoner som ligner på å koke hvor som helst i kroppen.

Også L’labial herpes, herpesinfeksjoner og blærene på Coxsackie-viruset rundt munnen kan gjøre leppene svulme. Disse endringene er symptomer på et virus og kan vises i løpet av natten, selv om viruset er tilstede i kroppen din i lang tid.

Hvis du tilbrakte dagen i solen uten en & # 8217, tilstrekkelig beskyttelse, kan du våkne opp med alvorlige forbrenninger. Leppene dine kan hovne og sprekke om de blir brent av solen. Heldigvis kjemper virkningen av solbrenthet på leppene og andre steder vanligvis innen få dager.

En vanlig bakteriell hudinfeksjon Merknader som cellulitt kan forårsake hevelse i leppene eller en hvilken som helst del av den infiserte kroppen.

Muskulære og nevrologiske forhold

En rekke forhold som påvirker nerver og ansiktsmuskler kan få deg til å våkne med hovne lepper eller lignende symptomer.

Sammenbruddet av’Embouchure (eller Dystonia Dell’Embouchure) kan påvirke trompeter og andre musikere som tilbringer timer med lepper som er kontraktet mens verktøyene deres høres.

L’munnen er posisjonen til munnen når du bruker munnstykket av et messing eller vindinstrument. Innsatsen på musklene i munnen kan forlate puffete og ufølsomme lepper.

Melkerson-Rosenthal syndrom er en Sjelden nevrologisk tilstand som forårsaker hevelse til leppene og ansiktet, i tillegg til noen muskelforlamninger. Ombyggingene i sykdommen kan oppstå på en avstand på dager eller år. Disse flammene starter vanligvis i barndommen eller barndommen eller # 8217; ungdomsårene.

Årsaken til Melkerson-Rosenthal syndrom er ikke godt forstått, men det antas å være genetisk natur.

Tannproblemer

Tannarbeid, som den ortodontiske apparatet og andre behandlinger, kan føre til at leppen hevelse dagen etter avslutningen av arbeidet. A’Munn- eller tannkjøttinfeksjon kan også bringe hovne lepper og betennelse alle’inne i munnen.

Også leppe kreft, selv om det ikke er vanlig, kan forårsake hevelse. Imidlertid oppstår leppekreft vanligvis først som en pest på den eksterne eller # 8217; indre av leppen.

sår

En direkte lesjon til leppen kan forårsake hevelse som kan danne sakte om natten. Lesjoner inkluderer kutt, riper og blåmerker.

Du kan utilsiktet skade leppene dine hvis bittene eller tygge uten å realisere det. Sov også i ubehagelige stillinger eller mot harde overflater, kan trene på leppene, og forårsaker en midlertidig hevelse under søvn.

Øvre leppe Swollen vs Lower Lip Swollen

Hvis årsaken til din hovne leppe er et sår, som et slag i munnen eller et dårlig kutt, vil leppen som absorberes det meste av traumeren være den mest hovne.

Hvis du mottok nummen injeksjoner i underleppen før tannlegearbeid, ville underleppen være den hovne neste morgen.

En tilstand som har en tendens til å utvikle seg bare i underleppen, er kjertelen cheilitt. Dette er en Sjeldne inflammatoriske tilstand Som har en tendens til å treffe voksne menn mer enn noen annen gruppe. Det er også forbundet med leppe kreft.

En lignende tilstand som kalles granulomatøs cheilitt er en annen sjelden inflammatorisk tilstand som rammer overleppen, forårsaker hovne fremspring.

Melkerson-Rosenthal syndrom har også en tendens til å forårsake hevelse i overleppen, i stedet for underleppen.

Leppe hovent på den ene siden av munnen

Hvis hevelsen i leppen er begrenset til den ene siden av en leppe, er det sannsynligvis på grunn av en lesjon i den delen av munnen eller i nærvær av en cyste eller annen vekst i den posisjonen. Hvis du våkner og legger merke til dette, må du nøye undersøke munnen din og se ut eller høre hva hevelsen på den ene siden kan forårsake.

Du bør også være oppmerksom på det faktum at andre forhold kan få det til å se ut som en side av munnen forskjellig fra # 8217; andre. Hvis du våkner og den ene siden av munnen faller, har du overdreven avbøyning eller du har problemer med ordet, det kan være et symptom på et slag eller bell lammelse.

Ring helsen nødtjenester umiddelbart hvis du tror du hadde et slag. Bells lammelse er en midlertidig tilstand som kommer fra skade eller betennelse i ansiktsnervene. Det kan også lamme ansiktsmusklene. Enhver lammelse er en nødsituasjon og bør evalueres av en lege. Men Bells lammelse er ikke en farlig tilstand for livet.

Puffy Lip Treatment

Hjemmelagde behandlinger

L’Anvendelse av en ispakke innpakket i et håndkle på puffy lepper kan ofte redusere betennelsen. Bruk aldri isen direkte på huden, siden dette kan forårsake ytterligere skade.

Du kan finne hovne lepper lettelse forårsaket av solbrenner ved hjelp av lotionen alle’aloe. Alvorlig tørrhet eller sprekk kan forbedres med en delikat fuktighetsgivende leppebalsam.

Medisinske behandlinger

For puffete lepper forårsaket av inflammatoriske tilstander, kan ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen (Advil) eller kortikosteroider bidra til å redusere hevelse.

Fans kan også være nyttig i tilfelle blåmerke eller andre skader som forårsaker lepper hevelse.

Andre nevrologiske forhold, som fokal dystoni, kan be om mer invasive behandlinger. For Dystonia fra Embochure kan muskelavslappende midler som Baclofen (Gablofen) være nyttig. Botulinumtoksininjeksjoner (Botox) kan hjelpe, men bør administreres nøye av en lege.

Når skal du se en lege

En alvorlig matallergi kan forårsake mer enn en hovent leppe. Hvis det er tegn på en alvorlig allergisk reaksjon som et hissende pust, kortpustethet eller hevelse i munnen eller tungen, samtaler 911 eller lokal nødnummer.

En hudlege bør evaluere den cystiske akne eller tilstedeværelsen av cyster eller mistenkte vekst over eller under overflaten av leppen. Du kan bli adressert til en annen spesialist hvis du mistenker A & # 8217, annen tilstand.

Hvis du våkner med leppene dine litt hovne og ingen andre symptomer, vær oppmerksom hvis hevelsen forsvinner eller fortsetter. Hvis hevelsen fortsetter over 24 timer, kontakt lege. Hvis det er tegn på en alvorlig allergisk reaksjon, be om nødhjelp.

Ta bort

Hvis du våkner opp puffete lepper uten en åpenbar årsak, vurder maten du spiste og alle stoffene du har tatt. Kontroller også tilstedeværelsen av skader, infeksjoner og eventuell eksponering for allergener i sitt miljø.

Kontakt din beredskapsdoktor hvis en alvorlig allergisk reaksjon oppstår, et slag, hevelse i ansikt eller øyne eller ansiktsinfeksjoner.