Jeg var redd for å endre terapeuter: det er derfor jeg er glad for å ha gjort det

Del på PinterestIllustrasjon av Brittany England

Helse og velvære berøre alles liv annerledes. Dette er en persons historie.

I september 2017 hadde jeg nådd en slags dødsfall. Etter to psykiatriske sykehusinnleggelser, tre polikliniske programmer, utallige stoffer og mye terapi, var jeg forvirret. Med alt dette harde arbeidet, bør jeg ikke være bedre?

Han hjalp ikke det faktum at min da terapeut hadde diagnostisert meg dårlig på # 8217;. I utgangspunktet var det sikkert jeg hadde en bipolar lidelse. Så var han borderline lidelse av personlighet. Det var først da jeg søkte etter en annen mening i en kriseklinikk at jeg fikk min riktige diagnose: OCD.

Ser tilbake, min obsessive-kompulsive lidelse (DOC) burde vært åpenbart. En av mine mest åpenbare tvangene og # 8211; der jeg banket til treet i multipler på tre hver gang jeg tenkte på noe distresserende & # 8211; Det skjedde flere ganger om dagen.

Faktisk, i september, banket jeg på tre 27 ganger når jeg ble aktivert. Og med så mange utløsende faktorer, må mine naboer ha trodd at jeg hadde mange besøkende i leiligheten min.

I virkeligheten var jeg imidlertid ikke organisert en slags fest med venner som kom inn og kom ut av huset mitt. Jeg var ikke bra

Og det var ikke engang bare i leiligheten min. Det var hvor jeg gikk. Flau av mine tvang, begynte jeg å banke på treet bak ryggen, og håpet at ingen la merke til. Hver samtale har blitt et minfelt, prøver å overvinne en samhandling uten å utløse tråden i hjernen min som utløste min obsessive tvangssykdom.

Da det startet for første gang, så det ikke ut som et stort problem. Jeg startet med nummer tre, som var ganske diskret. Men når min angst forverret og tvanget mitt ble mindre beroligende, multiplisert han mens han prøvde å kompensere for. Tre, seks, ni: før jeg skjønte, nærmet jeg 30 skudd.

Det var da jeg skjønte at noe måtte gi. L’ide om å banke til tre 30 ganger, igjen og igjen i løpet av dagen min, var jeg uutholdelig. Problemet var at jeg ikke visste hvordan – 8217; andre gjør. Etter å ha vært nylig diagnostisert med OCD, var det fortsatt veldig nytt for meg.

Så jeg ringte min terapeut i det øyeblikket, og spurte ham hva jeg skulle gjøre. Med en rolig og kontrollert stemme spurte han bare: «Du har prøvd meditasjon?& # 8221;

Rådene virket foraktige, ikke å si noe annet.

Verre stille, han sa ikke at jo mer du forplikter deg med tvangene dine, verre blir de dine besettelser & # 8211; Og så går syklusen. Jeg kunne føle overraskelsen i stemmen hans da jeg forklarte hvor forvirret jeg var. & # 8220; Du må stoppe tvangene dine og han fortalte meg.

I det øyeblikket kunne jeg kaste telefonen mot veggen. Jeg visste at jeg måtte stoppe. Problemet var at jeg ikke visste hvordan.

Med liten støtte, ikke bare min tvang verre & # 8211; Mens syklusen av obsessiv kompulsiv lidelse fortsatte, ble mine besettelser mer og mer foruroligende, og bringer meg til å bli stadig mer deprimert.

Og hvis jeg forlot et åpent vindu og katten min hadde klumpet skjermen og utfelt mot hans død? Og hvis jeg en natt hadde mistet partneren min og kvalt min partner til døden, eller stakk katten min eller jeg hoppet av taket av bygningen vår? Og hvis grunnen til at jeg likte den virkelige kriminaliteten for å være fordi jeg er hemmelig en seriell morder å bli? Og hvis kjønnsidentiteten min ikke er den jeg trodde det var?

Og hvis jeg virkelig var forelsket i min psykiater og vårt upassende forhold betydde at jeg ikke hadde vært i stand til å se det lenger? Og hvis jeg hadde mistet kontrollen og presset en fremmed foran et tog og var ferdig i fengsel for resten av livet mitt?

Tusen ganger om dagen spurte jeg partneren min som så bisarre, og håpet at min frykt plassert. (Jeg lærte senere at dette også var et notat kjent som & # 8220; reassurance Search & # 8221;.)

& # 8220; Du tror jeg aldri ville drepe deg?& # 8221; Jeg ba om en natt. Etter å ha vært sammen i syv år, ble Ray brukt til denne linjen av absurde spørsmål. & # 8220; fordi du skal gjøre det?& # 8221; svarte med en smirk.

Til alle de andre, min frykt virket helt absurd. Men de virket veldig, veldig ekte for meg.

Når du har den obsessive tvangssykdommen, føles de obsessene som er antitetiske for alt du plutselig føler seg veldig ekte. Jeg var sikker på 99 prosent av deres absurditet, men den 8217; 1 prosent av tvil holdt meg på et hamster panikkhjul som virket uten ende. Det virket ikke for meg & # 8230; Men hvis det tross alt var det sant?

& # 8220; og iF & # 8221; er kjernen i obsessiv-kompulsiv lidelse. Er legen til dokken. Og hvis han er igjen for seg selv, kan han ødelegge deg raskt og raskt.

Jeg visste at denne tilstanden av konstant frykt ikke var bærekraftig. Så jeg bestemte meg for å gjøre noe modig: Lytt min terapeut

Han var modig for meg, i det minste, siden den (potensielt) angst (potensielt) fornærmer min terapeut holdt meg en fange for en fin po & # 8216;. Men da jeg fortalte ham at jeg måtte finne en annen terapeut, forstod han, oppmuntret meg til å gjøre det jeg trodde var bedre for min psykiske helse.

All & Vintage Jeg visste ikke, men denne avgjørelsen ville ha forandret alt til meg.

Min nye terapeut, Noah, var for mange verser motsatt av min tidligere terapeut. Noah var hengiven, hjelpsom, vennlig og følelsesmessig involvert.

Han fortalte meg om hunden hans, Tulip, og holdt sitt tempo med alle mine referanser til fjernsynsprogrammer, uansett hvor uklar: Jeg har alltid følt en «8217; affinitet med Chidi på det gode stedet, som jeg er overbevist om, har også OCD.

Noah hadde også en forfriskende yngel og # 8211; slipp ut & # 8220; bombe f & # 8221; i mer enn en og # 8211; som fikk ham til å føle seg ikke som en fjern og frittliggende rådgiver, men som en pålitelig venn.

Jeg lærte også at han, som meg, var transgender, som tilbød en felles forståelse som bare har styrket vårt forhold. Jeg trengte ikke å forklare hvem jeg var, fordi den flyttet for verden mer eller mindre på samme måte.

Det er ikke akkurat lett å si & # 8220; Jeg er redd for å bli en seriemorder & # 8221; til noen som egentlig er en fremmed. Men på en eller annen måte, med Noah, virket de samtalene ikke så skremmende. Han klarte all min absurditet med nåde og sans for humor, og også med ekte ydmykhet.

Noah ble verge av alle mine hemmeligheter, men fremfor alt var det min mest voldsomme forsvarer i kampen for å kreve mitt liv

Den obsessive tvangssykdommen var ikke i det hele tatt hans spesialitet, men da han ikke var sikker på hvordan han skulle støtte meg, søkte han en konsultasjon og ble en grundig forsker. Vi delte studier og artikler mellom oss, vi diskuterte våre resultater, prøvde flere håndteringsstrategier og lærte mine problemer sammen.

Jeg hadde aldri sett en terapeut å gjøre alt for å bli ekspert, ikke bare av mine problemer, men å forstå & # 8211; Innvendig og utvendig & # 8211; Hvor spesifikt manifestert i mitt liv. Snarere enn å plassere deg som en autoritet, nærmet seg vårt arbeid sammen med nysgjerrighet og åpenhet.

Dens vilje til å innrømme hva han ikke visste og å undersøke lidenskapelig alle mulige muligheter for meg, har gjenopprettet min tro på terapi.

Og når vi løser disse utfordringene sammen, med Noah som presset meg ut av mitt komfortområde hvor det var nødvendig, var min obsessive tvangssykdom ikke det eneste som har forbedret seg. Traumene og de gamle sårene jeg hadde lært å ignorere, har dukket opp fritt på overflaten, og vi seilte også i de usikre og usikre vannet.

Fra Noah lærte jeg at det spiller ingen rolle hva & # 8211; Selv i mitt verste sted, i all min desperasjon, forvirring og sårbarhet & # 8211; Jeg var fortsatt verdig medfølelse og omsorg. Og mens Noah har formet utseendet på den slags vennlighet, begynte jeg å se meg under samme lys.

På hvert vendepunkt var det knekkende eller tilbakefall eller smerte, Noah var frelsen som minnet meg om at jeg var mye sterkere enn jeg tenkte på å være.

Og da jeg var på slutten av tauet mitt, desperat og vaklende for tapet av en venn Transgender på selvmord, C & # 8217, det var også Noah

Jeg fortalte ham at jeg ikke lenger var så sikker på hva som holdt tilbake. Når du drukner i smerten din, er det lett å glemme at du har et liv som er verdt å leve.

Noah hadde imidlertid ikke glemt.

«Jeg har bokstavelig talt doblet din alder, men likevel? Jeg er så klar at C’er en fantastisk kjole du burde ha på seg, med tåken til San Francisco som kommer straks etter solnedgang og dansemusikk fra en klubb hvor du skal bli, Sam. Eller hva som helst den fantastiske ekvivalenten for deg & # 8220; han skrev til meg.

Du spurte på mange forskjellige måter, fordi jeg gjør denne jobben og hvorfor jeg gjør det med deg, ja?& # 8221; kirker.

& # 8220; Dette er grunnen til. Du er viktig jeg er viktig, vi er viktige. De glitrende små guttene som kommer er viktige, og de glitrende små jentene som ikke kunne forbli [var] viktige & # 8220;.

Glitrende barn & # 8211; Guttene queer og transgender som meg og som Noah, som blendet i all sin unikhet, men de kjempet i en verden som ikke kunne holde dem tilbake.

«Vi blir fortalt mer og flere ganger at [LGBTQ + folk] ikke eksisterer, og at vi ikke bør eksistere. Så når vi finner veien gjennom den fryktelige verden som ønsker å knuse oss & # 8230; Det er så verdifullt viktig at vi gjør alt vi kan for å minne oss selv og # 8217; en L’annet enn vi bare trenger å bli her & # 8220; det fortsatte.

Hans melding fortsetter og hvert ord & # 8211; Selv om han ikke kunne se ansiktet til Noah & # 8211; Jeg kunne høre de dype brønnene i empati, varme og omsorg som tilbød meg.

Det var halvt midnatt, og selv om jeg nettopp hadde levd tapet av min beste venn på den verste mulige måten, følte jeg ikke så bare.

& # 8220; dype åndedrag. [E] Andre hjemmekatter & # 8220; skrev på slutten av hans budskap. Vi begge har en dyp kjærlighet til dyr, og han vet mye av mine to katter, pannekaker og cannoli.

Jeg har disse meldingene lagret som skjermbilder på telefonen min, så jeg kan alltid huske natten der nei er & # 8211; På mange måter & # 8211; Jeg reddet livet mitt. (Jeg har allerede sagt? Er en online terapeut. Så du vil aldri overbevise meg om at det ikke er en effektiv form for terapi!)

I dag ser livet mitt ikke slik at det var bare et år siden. Hovedforskjellen? Jeg er glad og entusiastisk for å være i live

Min obsessive tvangssykdom er utrolig klarert, på det punktet at jeg ofte glemmer Com & # 8217, det var da mitt liv dominert.

Noah hjalp meg ikke bare å øve selvtillit, men også å anvende forskjellige terapeutiske teknikker, som for eksempel terapi av’eksponering og atferdsmessig kognitiv terapi. Noah hjalp meg med å få tilgang til mer effektive stoffer og å dyrke bedre rutiner og støtte systemer som tillot meg å trives.

Jeg er fortsatt sjokkert av det som har endret seg.

Jeg husker da min tidligere psykiater ba meg om å evaluere min angst, og det var aldri mindre enn en åtte (ti er den høyeste). I disse dager, når jeg selvbetjente, finner jeg det vanskelig å huske # 8217; Siste gang jeg var engstelig, og derfor var jeg i stand til å halvere mengden psykiatriske stoffer som jeg antok.

Nå har jeg en heltidsjobb som jeg absolutt elsker, jeg er helt nykter, og jeg ble diagnostisert og behandlet riktig for den obsessive kompulsive lidelsen og ADHDs & # 8217, som har forbedret livskvaliteten utover det jeg trodde det var mulig for meg .

Og ikke, hvis du spør deg, har jeg ikke drept noen ved en feiltakelse, eller jeg ble en seriell morder. Det ville aldri ha skjedd, men den obsessive tvangssykdommen er en merkelig og komplisert lidelse.

Noah er fortsatt min terapeut og vil trolig lese denne artikkelen, foruten å være en klient og terapeut, er vi begge utrolig lidenskapelige tilhengere av mental helse! Med hver ny utfordring du møter, er det en konstant kilde til oppmuntring, latter og kjøring uten frills som holder meg stabil.

Altfor ofte kan du bli fristet til å trekke seg og godta et utilstrekkelig støttenivå. Vi ble lært aldri å stille spørsmål om våre leger, uten å innse at de ikke alltid er riktig mål (eller riktig periode).

Med utholdenhet kan du finne typen terapeut du trenger, og du er verdig. Hvis du venter på tillatelse, la meg være den første som gir den til deg. Du har tillatelse til å avvise & # 8221; Din terapeut. Og hvis du kan forbedre helsen din, er det ingen gode grunner til ikke å gjøre det.

Ta det fra noen som vet: du trenger ikke å bosette seg for ingenting mindre enn det du fortjener.

Sam Dylan Finch er en av de ledende tilhengerne av LGBTQ + mental helse, etter å ha fått internasjonal anerkjennelse for bloggen sin, Vi gjør merkelige ting!, Jeg har blitt viral for første gang i 2014. Som mediejournalist og strateg, er Sam omfattende publisert på emner som psykisk helse, L’transgender identitet, funksjonshemning, politikk og lov og mye mer. Takket være sin kombinerte erfaring i folkehelse og digitale media, fungerer Sam for tiden som sosial redaktør på Healthline.