Jeg mottok en feil diagnose: Hva skjer når legen din er feil

An Anslått 12 millioner amerikanere ett år er de feilaktig diagnostisert med en tilstand som de ikke har. På omtrent halvparten av disse tilfellene kan feil diagnose potensielt forårsake alvorlig skade.

Feil diagnose kan få alvorlige konsekvenser for en persons helse. De kan forsinke utvinningen og noen ganger krever en skadelig behandling. For om 40 500 mennesker Å gå inn i en intensivavdeling på et år, vil en feil diagnose koste ham livet.

Vi snakket med tre forskjellige mennesker, som sameksisterer med tre forskjellige helsemessige forhold, hvordan en feil diagnose har forandret livet. Her er deres historier.

Historien om Nina: Endometriose

Mine symptomer startet alle 8217 år, og det ble diagnostisert like før min 25-årsdag.

Jeg hadde endometriosisen, men jeg ble diagnostisert & # 8220; bare kramper & # 8221; en matlidelse (fordi det gjør vondt på grunn av gastrointestinale symptomer) og psykiske helseproblemer. Det ble til og med foreslått at jeg kunne ha blitt misbrukt som barn, og så var dette min vei til & # 8220; Recite & # 8221;.

Jeg visste alltid noe galt. Det var ikke normalt å bli tvunget til å sove på grunn av menstruasjonssmerter. Mine andre venner kunne bare ta Tylenol og leve et normalt liv. Men jeg var så ung, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

Del på Pinterest

Siden jeg var så ung, tror jeg at legene trodde at jeg kunne ha overdrevet mine symptomer. Dessuten hadde de fleste ikke engang hørt om endometriose, så de kunne ikke hjelpe meg å få hjelp. Også, da jeg prøvde å snakke om smerten min, har vennene mine ris av meg å være & # 8220; sensitiv & # 8221;. De kunne ikke forstå hvordan menstruasjonssmerter kunne hindre et normalt liv.

Til slutt ble det diagnostisert like før min 25-årsdag. Min gynekolog utførte en laparoskopisk inngrep.

Hvis de hadde diagnostisert meg før, sier vi under tenårene, jeg kunne ha et navn for å forklare hvorfor jeg savnet leksjonen og fordi jeg led uutholdelig. Jeg kunne ha oppnådd bedre behandling før. I stedet ble jeg satt på orale prevensjonsmidler som har videre forsinket diagnosen min. Venner og familiemedlemmer kunne forstå at jeg hadde en sykdom, og jeg var ikke bare pågått eller forsøkte å tiltrekke seg # 8217;.

Historien om Kate: Celiac Disease

Mine symptomer startet i tidlig barndom, men jeg mottok ikke diagnosen opp til 8217; alder av 33. Nå er jeg 39 år gammel.

Jeg lider av cøliaki, men jeg ble fortalt at jeg hadde syndromet til & # 8217; irritabel tarm, laktoseintoleranse, hypokondrier og uorden d & # 8217; angst / panikk.

Jeg trodde aldri diagnosene som hadde blitt gitt til meg. Jeg prøvde å forklare de subtile nyansene på symptomene mine på ulike leger. De nikket alle og smilte med overbærenhet i stedet for å lytte til meg virkelig. Anbefalte behandlinger har aldri jobbet.

Til slutt ble jeg syk med vanlige leger og gikk til en naturopath. Han utførte en serie tester og gjennomgikk en veldig enkel diett fri for alle kjente allergener. Så det gjorde at jeg introduserte mat med jevne mellomrom for å teste min følsomhet for dem. Reaksjonen jeg hadde på Gluten har bekreftet sitt instinkt for sykdommen.

Del på Pinterest

Jeg var kronisk syk i 33 år, fra kroniske sykdommer til halsen og luftveiene til mage / tarmproblemer. På grunn av mangel på absorpsjon av næringsstoffer, har jeg (og jeg har fortsatt) kronisk anemi og mangel på B-12. Jeg har aldri vært i stand til å utføre en graviditet i løpet av noen uker (det er kjent at infertilitet og spontan abort forekommer hos kvinner med cøliaki). Også den konstante betennelsen i over tre tiår forårsaket revmatoid artritt og annen leddbetennelse.

Hvis legene jeg hadde sett så ofte, hørte de meg virkelig, kunne jeg ha fått tilstrekkelig diagnose år før. I stedet forkastet de mine bekymringer og mine kommentarer som A & # 8217; hypokondriaal kvinnelig absurditet. Celiac sykdom var ikke så kjent for to tiår siden som det er nå, men testene jeg spurte kunne ha blitt henrettet da jeg ba om dem. Hvis legen din ikke hører på deg, finn en annen som vil gjøre det.

Lauraens historie: Lyme sykdom

Jeg hadde Lyme’s sykdom og to andre sykdommer som overføres av flått kalt Bartonella og Babesia. Det tok 10 år for diagnosen.

I 1999, på 24, var jeg ute for et løp. Kort tid etter oppdaget jeg en mynte på magen hans. Han hadde størrelsen på et valmuefrø og klarte å fjerne ham intakt. Å vite at Lyme sykdom kan overføres av hjort flått, jeg lagret mint og sette en avtale for å se min grunnleggende lege. Jeg spurte legen om å teste merket. Han fnisset og fortalte meg at de ikke gjør det. Han fortalte meg å komme tilbake hvis jeg utviklet symptomer.

Noen uker etter bittet begynte jeg å føle meg smertefullt, utvikle tilbakevendende feber, for å lide av ekstrem tretthet og følelse ned. Så jeg kom tilbake til legen. På dette punktet spurte han meg om jeg hadde utviklet en exe eye utslett, som er et definitivt tegn på Lyme’s sykdom. Ikke # 8217; Jeg hadde gjort, så han fortalte meg å komme tilbake hvis og da jeg hadde gjort det. Så til tross for symptomene, dro jeg dit.

Flere uker senere utviklet jeg en feber på 105 ° F, og jeg kunne ikke gå i en rett linje. En venn brakte meg til sykehuset og legene begynte å gjøre eksamenene. Jeg fortsatte å fortelle dem at jeg trodde det var Lyme’s sykdom og forklarte historien min. Men alle foreslo at jeg måtte ha utslett fordi dette var tilfelle. På det tidspunktet ble 4217 dukket opp; utslett og de startet intravenøse antibiotika for en dag. Etter at jeg gikk, ble jeg foreskrevet tre uker med orale antibiotika. Mine akutte symptomer er løst, og jeg var «Curated & # 8221;.

Jeg begynte å utvikle nye symptomer som natts svette, ulcerøs kolitt, hodepine, magesmerter og tilbakevendende feber. Stol på det medisinske systemet, jeg hadde ingen grunn til å tro at disse symptomene faktisk kunne være en konsekvens av myntepunkturen.

Del på Pinterest

Min søster er en førstehjelpslege og visste min kliniske historie. I 2009 hadde han oppdaget en rapporganisasjon på 8217; Internasjonalt Lyme og Associated Siases Society (ILADS) Og jeg lærte at Lyme’s Disease Test er defekt. Han lærte at sykdommen ofte blir feilaktig diagnostisert, og at det er en multisystemet sykdom som kan presentere seg som et stort antall andre sykdommer.

Jeg dro til støttegrupper og fant en lege som visste Lyme. Foreslo å utføre spesielle tester som er mye mer følsomme og nøyaktige. Etter flere uker konkluderte resultatene at jeg hadde Lyme, i tillegg til Babesia og Bartonella.

Hvis legene har fullført Treningsprogrammet for ILADS-leger, Jeg kunne ha unngått år med feil diagnose og redde dusinvis av tusenvis av dollar.

Hvordan kan du forhindre feil diagnose?

[Feil diagnose] skjer oftere enn det har blitt rapportert & # 8221; sier Dr. Rajeev Kurapati, en spesialist på sykehusmedisin. Noen sykdommer er forskjellige hos kvinner sammenlignet med menn, så sjansene for å miste dem er vanlig.& # 8221; En studie grunnla ham 96 prosent av legene Føl deg at mange diagnostiske feil er forebyggbare.

Det er noen skritt du kan påta seg for å redusere sjansen for å motta feil diagnose. Komme forberedt All & # 8217; Doktorsavtale med følgende:

  • En liste over spørsmål å spørre
  • En kopi av alle relevante laboratorie- og blodprøver (inkludert rapporter sortert etter andre leverandører)
  • En kort skriftlig beskrivelse av din medisinske historie og nåværende helsemessige forhold
  • En liste over alle dine medisiner og kosttilskudd, med doser og behandlingsvarighet
  • Grafer av fremdriften av symptomene dine, hvis du holder dem

Ta notater under avtaler, still spørsmål om alt du ikke forstår og bekreft de neste trinnene etter diagnosen med legen din. Etter en seriøs diagnose, be om en annen mening eller be om henvisning til en spesialisert lege i diagnostisk tilstand.