Jeg kan ikke høre IUD-strengen: Årsaker, symptomer for å holde D & # 039, øye og mer

Du bør være bekymret?

Du kan ikke finne din IUD-streng? Du er ikke alene. Ben 18% av kvinnene med IUD er ikke i stand til å høre strenger, andre til 2011 Review.

Og det er sannsynligvis greit. Det er flere grunner til at dette kan skje. De fleste er ikke en grunn til bekymring.

Fortsett å lese for å finne ut hva feilen kan være, symptomene du bør holde D & # 8217, øye og hvordan legen din kan være i stand til å hjelpe deg.

Fordi du kanskje ikke kan høre dine strenger

Når legen din har kommet inn i din IUD, forlot en eller to tynne plastledninger som henger inn i vaginalkanalen din. Disse tauene er ca 2 cm lange, etter behov for å føle dem med fingerpinnen. De føler seg som en lett fiske linje.

Imidlertid kan mange kvinner ikke høre disse strengene. Vanligvis ikke C’det er ikke noe å bekymre deg for, men du bør fortsatt bruke en reserve prevensjonsformular til du er i stand til å finne tauene eller konsultere legen din.

Du kan ikke høre strengene fordi:

Strengene er oppe i skjeden din

Du kan ikke høre dem fordi de har blitt kuttet for kort til å bli oppnådd.

Strengene har rullet opp i livmorhalsen

Noen ganger er strengene krøllet nær livmorhalsen. De kan også bli skjult i en vaginal vevsfold. Tauene kunne gå tilbake til neste syklus, og deretter legge merke til å recontrol.

Utvisning

Dette skjer når din IUD faller fra livmoren din. Selv om dette ikke er vanlig, er det fortsatt mulig. Når det skjer, er det vanligvis I løpet av det første året innsetting.

I noen tilfeller faller IUD ikke helt, så du kan ikke finne den i undertøy eller på badet. Hvis din intrauterine enhet kommer ut, ikke prøv å sette den tilbake. Fikse en avtale for å se legen din.

Boring

Dette skjer når din IUM treffer eller krysser livmorhalsen eller livmorveggen. Perforering er svært sjelden. Det skjer bare i bare 1.4 for 1000 (0.14%) Hormonal og 1 IUT-oppføringer.1 for 1000 (0.11%) IUD-oppføringer i kobber, ifølge American College of obstetrikere og gynekologer. Risikoen for boring det kan være høyere Hvis du fødte nylig eller ammer.

Symptomer for å holde D’øye

Hvis strengene dine er rett og slett ute av rekkevidde eller innpakket i livmorhalsen, vil du ikke ha noe symptom. Du bør planlegge kontrollen med legen din og bruke en form for fødselsbackup til da.

Hvis du har en iUD som slipper hormoner, som Mirena, Liletta, Kyleena eller Skyla, bør periodene dine bli lettere og kortere. Hvis periodene dine ikke endres, eller hvis de kommer tilbake til normal etter at du er slettet, fikser du en avtale med legen din. Din IUD kunne ha falt, og du må ta en ny. Pass på at du bruker en «8217; en annen form for prevensjon til legen din har klargjort alt.

Noen symptomer kan indikere et større problem, for eksempel boring, feil posisjonering eller infeksjon. Kontakt legen din umiddelbart hvis du begynner å eksperimentere:

  • Seriøse eller langvarige kramper
  • feber eller kulderystelser
  • Unormalt blod, flytende eller lukt fra vagina

Hvordan legen din vil finne din IUD

Hvis du ikke kan høre IUD-strengene, vil legen utføre en bekkenundersøkelse for å se om strengene fortsatt er der. De kan bryte en lang bomullspinne eller en cytobrush, børsten de bruker til å samle en Pap-test, rundt skjeden og i livmorhalsen for å finne ledningene.

De kan også bruke en forstørrelsesenhet kalt Colposcope for å få et bedre utseende.

Hvis de ikke finner tauene på denne måten, kan de kjøre en ultralyd. Hvis L’ultralyd ikke avslører posisjonen til IUD, er det svært sannsynlig at det har blitt utvist gjennom skjeden, og du har kanskje ikke lagt merke til det. Legen din kan kjøre en røntgen for å sikre at IUD ikke har gjennomsyret livmoren din og reist i bukhulen.

Hvis din intrauterin-enhet er i riktig posisjon og vil beholde den, er det ikke C’det er nødvendig å gjøre Nient’andre. Hvis du vil fjerne IUD, eller hvis den er ute av posisjon, vil legen din trekke den ut.

Hva legen vil gjøre hvis jeg har flyttet

Hvis IUD har boret livets vegg, må du få det til å fjerne kirurgisk på sykehuset.

Men hvis det bare er ute av sted, eller det ble delvis utvist, vil legen fjerne den under avtalen.

Først og fremst vil cervice bli dilatert eller åpent. Dette kan gjøres med et stoff som heter Misoprostol. Settes inn i skjeden før prosedyren.

Legen kan også administrere en analgetisk som ibuprofen for å forhindre kramper. Hvis en ytterligere smertelindring er nødvendig under prosedyren, kan legen injisere et bedøvelsesmiddel i livmorhalsen eller anvende en aktuell bedøvelsesgel.

Når livmorhalsen har spredt, vil legen bruke forskjellige verktøy, som en strammende tykkelse, for å nå livmoren og fjerne IUD.

I fleste tilfeller, Du kan sette inn en ny iud umiddelbart etter å ha fjernet den ene ut av stedet.

Bunnlinjen

Dine IUD-strenger vil ikke stikke ut fra skjeden din som en bufferstreng. Det bør være nok tråd som henger i vaginalkanalen for å føle seg med fingertuppene.

Du bør sjekke dine IUD-strenger med en ren finger en gang i måneden. En god tid å gjøre det er dagen etter slutten av syklusen.

Hvis du ikke kan høre strengene, prøv å være rolig. Bruk Reserve prevensjon og ring legen din. De kan hjelpe deg med å identifisere strengene dine og gi deg råd om deg i de neste trinnene.