Jeg hater meg: 7 måter å møte hatet for deg selv

Del på Pinterest

Det er vanskelig å unngå å sammenligne med andre. Vi alle gjør det fra tid til annen: på jobb, på skolen, med venner, på sosiale medier.

Men dette handler stadig å evaluere hvordan du er ALLE’Høyde kan ha stor innvirkning på din mentale helse og hvordan du ser deg selv.

En enkel & # 8220; Jeg vil aldri vente på Marissa & # 8221; kan raskt bli til & # 8220; Jeg vil aldri være ganske bra for alle & # 8221;.

Før du merker det, se bare på deg selv i speilet, kan utløse hat og frustrasjonstanker for seg selv. Disse følelsene kan være spesielt forstyrrende hvis du allerede lever med en betingelse for mental helse, som angst eller depresjon.

Hvis du ikke er sikker på å prøve hat for deg selv, kan du sjekke noen av de vanligste symptomene:

 • Alt eller ingen uttalelser. Se livet ditt som en liste over ultimatum, hvorav de fleste resulterer i en katastrofe. For eksempel, hvis jeg mislykkes denne eksamenen, vil jeg bli avvist av college, og jeg vil være en total taper & # 8221;.
 • Konsentrere seg bare om det negative. Uansett hvor vakker dagen din var & # 8211; Sol, iskrem, valper og # 8211; Alt du kan tenke på, er det som gikk galt.
 • Tro en følelse er et faktum. I stedet for & # 8220; Jeg føler en konkurs & # 8221;, Tenk: Jeg er en fiasko & # 8221;.
 • Lav selvtillit. Du føler deg ikke god nok til å være sammen med venner og familie, å søke om nye jobber eller å bli involvert for nye muligheter.

Hvis alt dette høres kjent, ingen panikk. Ting kan synes å være undertrykkende akkurat nå, men stol på oss: du er verdig kjærlighet, spesielt av deg selv.

Fortsett å lese for noen forslag til å starte på egen vei og # 8217;.

1. Vær oppmerksom på utløserne dine

Det første skrittet for å håndtere noe problem er å forstå sin rot.

Hvis du kjemper mot et alvorlig hattangrep for deg selv, kan det være nyttig å sitte med den følelsen og prøve å identifisere hvor den kommer fra. Ikke bor i tomrummet, så vurder hva du kunne ha forårsaket disse følelsene.

L’Du har hørt en million ganger, men journalen kan virkelig hjelpe her. Prøv å sitte på slutten av dagen og mentalt krysser dagen din. Prøv å ta notater på:

 • hva gjorde du
 • Hvordan du følte deg under de forskjellige aktivitetene
 • Hvem var du i løpet av dagen

Hvis du ikke fungerer bedre ved å skrive, kan du ta opp korte videoer eller talememoer for deg selv på telefonen din. Du kan også bare reflektere for noen få øyeblikk på dagens hendelser.

Uansett hvordan du beveger deg dagen, kan du prøve å holde D’øye noen vanlige ledninger eller ordninger som kan hjelpe deg med å identifisere hva du utløser dine negative tanker.

Etter å ha identifisert noen av dine utløsere, kan du jobbe for å finne måter å unngå dem på eller minimere dem. Det er noen utløsende faktorer som du kanskje ikke kan unngå, så det er nyttig å lære verktøyene å håndtere dem.

2. Utfordre dine negative tanker

Noen ganger l’Jeg hater for deg selv når du ikke er på et godt sted å skrive eller reflektere. Når dette skjer, prøv å ha en intern samtale med deg selv.

For eksempel, hvis du tror: Jeg hater & # 8221; det kan være nyttig å spørre umiddelbart: «8220; hvorfor?& # 8221; Hvis svaret er: Jeg ser stygg ut med denne kjolen & # 8221; O & # 8220; Jeg virkelig messet opp Quell’Møte & # 8221; Prøv å utfordre den tanke også.

Fortell deg selv: Det er ikke sant & # 8221;. Så tenk på grunnene til at denne negative tanken er feil.

Ikke motvirke deg selv hvis den positive siden av ting ikke vinne. Den enkle utfordrende disse negative tankene bidrar til å styrke ideen om at ideen om at hatet for seg selv ikke er et ubestridelig faktum eller sannhet: det er en «8217;.

3. Øv en positiv interiørdialog

L’Hat for deg selv kommer ofte på en tid da du ikke føler medfølelse for deg selv. Hvis du har en periode når du har det bra, prøv å skrive en liste over hva du elsker om deg selv.

Hvis du ikke kan tenke på noe, ikke panikk. L’Kjærlighet er en, sterk følelse som er vanskelig å prøve mot deg selv på et lavt punkt. Hvis det er lettere, prøv å tenke på ting du liker, eller du hater ikke deg selv.

Kanskje du tar vare på kjæledyret ditt på en utmerket måte, eller du vet alltid hva du skal ta med til en potluck.

Beholder denne listen hvor du vil se det hver dag. Når tanker om hat mot seg selv kommer, stopp, ta pusten og uttale en av elementene i listen din høyt.

Finn ut mer om fordelene med positiv interiørdialog og hvordan du integrerer den i din daglige rutine.

4. Forny dine negative tanker

Reframing er en terapeutisk teknikk som kan brukes til å håndtere negative tanker og hatet til seg selv. Det gjøres vanligvis bare ved å flytte tankene dine til et litt annet perspektiv.

Det kan føre til å tenke på de positive aspektene av en dårlig situasjon eller vurdere en frustrasjon under et nytt lys. Men du bestemmer deg for å prøve det, består renoveringen i # 8217; trene hjernen din for å finne og fokusere på det positive.

Ja, det er en liten endring. Men du tar en uttalelse alt eller ingenting og reformulerer det som en enkelt forekomst.

Dette hjelper negativiteten til ikke å virke så overveldende eller permanent. Tross alt, ødelegger en arbeidsresultat bare ett tilfelle, og betyr at du kan gjøre det bedre neste gang.

Neste gang du har lyst til å si: Jeg hater & # 8221; Prøv å tenke på en liten måte å reformulere disse «8217; uttalelsen slik at den er mer håndterlig og spesifikk.

5. Tilbring tid med folk som gjør deg glad

L’hat for deg selv kan få deg til å isolere deg. Du kan tenke ikke å fortjene å være sammen med vennene dine eller din familie. Eller du kan føle at ingen ønsker å holde deg nær deg.

Mens du trekker seg fra sosiale situasjoner, kan det virke som den beste handlingen i henhold til vår negative indre dialog, utdanning De viste at dette ikke er en god ide.

Koble til andre er en stor del av vårt mentale velvære fordi den sosiale samspillet hjelper oss med å føle oss bedre med oss ​​selv. Skape et miljø der vi føler oss verdsatt og akseptert.

Den beste måten å bekjempe disse negative tankene er å tilbringe tid med våre kjære, enten det er en venn, et familiemedlem eller en partner. Gå, ta en kaffe, se en film sammen eller bare besøk mens du tar en tur sammen.

L’Sosial interaksjon kan hjelpe deg å føle deg oppladet og verdsatt.

6. Øv selv medfølelsen

Dette kan være det vanskeligste elementet i listen, men kanskje det er det mest nyttige.

L’Selvmedfølelse er forskjellig fra & # 8217, virkelig amor. Det betyr å akseptere dine negative tanker, feil og feil og forstå dem som forstyrrede menneskelige øyeblikk.

Det betyr å tilgi deg selv på samme måte som du vil tilgi en kjære for å ha tatt deg i et øyeblikk av frustrasjon.

Neste gang du finner deg selv sprekker i kaninstaten på # 8217; Jeg hater for deg selv, prøv å gi deg et trekk. Gjenkjenne at du ikke føler deg bra og husk deg selv som er bra.

Fokus på visse handlinger du ikke er stolt av? Husk deg selv at alle forplikte feil. Disse handlingene må ikke definere.

Selvfølgelig finner selvfølelsen ikke sted fra # 8217; i dag i morgen. Men utdanning har vist at, akkurat som reformulering eller meditasjon, er selvmedfølelse en’allnable ferdigheter.

7. Be om hjelp

Husk: Du er aldri alene i reisen din i mental helse. Alle har vært der du er før eller senere, og de fleste trenger litt hjelp til å passere.

Det er en god ide å øve med elementene i denne listen ved hjelp av en pålitelig psykisk helsepersonell. Ikke c’det er skam i å be om hjelp. Faktisk er det den beste måten å lære å håndtere hatet for seg selv og den negative indre dialogen.

Hvordan finne en terapeut

Å finne en terapeut kan virke skremmende, men det må ikke være slik. Begynn å plassere noen grunnleggende spørsmål:

 • Hvilke problemer vil du møte? Disse kan være spesifikke eller vage.
 • Det er spesifikke funksjoner du vil ha i en terapeut? For eksempel er du mer rolig med noen som deler sexet ditt?
 • Hvor mye du kan realistisk tillate deg å bruke for økt? Ønsker noen å tilby avtagende priser eller betalingsplaner?
 • Hvor du vil sette inn behandlingen i programmet ditt? Du trenger en terapeut som kan se deg på en bestemt dag i uken? Eller noen som har nattsøkter?

Deretter begynner du å lage en liste over terapeuter i ditt område. Hvis du bor i USA, gå til den amerikanske psykologiske foreningen Terapist Locator.

Bekymret for kostnaden? Vår økonomiske terapi guide kan hjelpe.

På slutten av dagen, lær hvordan du bytter fra & # 8220; Jeg hater & # 8221; En & # 8220; Jeg vil gjøre det bedre i morgen & # 8221; er en av de mest nyttige livsferdighetene du kan ha.

Det kommer ikke til å komme lett, men til slutt vil det være i verktøykassen, forbereder seg på noe annet, livet som er på vei.