Jeg forventer ikke høreapparater i en alder av 239 år. Derfor klemte jeg dem

Del på PinterestIllustrasjon av Brittany England

Da jeg lærte at jeg ville trenge høreapparater i en alder av 23 år, gjorde jeg MyFF.

Høreapparat? I mine 20 år? Setningen minnet meg om min mormors eldre venn, Bertha, som hadde lysebrune plastkammer festet til sidene av hodet.

For hvor mye tuller det kan virke i retrospektiv, fryktet jeg at høreapparatene mine ville ha brakt meg raskt til alderdom. Jeg trodde at folk ville se merkelige gadgets i ørene mine og ville umiddelbart gjøre forutsetninger. De ville være lei meg for meg, eller de ville begynne å rope sine ord, og angav hver stavelse som om jeg trengte hjelp til å forstå talen sin.

For å appease mine bekymringer ga min audiolog meg et utvalg av Oticon høreapparat og et speil. Jeg gjemte håret mitt bak # 8217; høyre øre og jeg vippet glasset slik at du kan se det tynne plastrøret som viklet rundt min bleke brusk.

& # 8220; Dette er ganske tynt, & # 8221; Jeg anerkjente dem, etablere en visuell kontakt.

Så slått han på enhetene. L’erfaring syntes å være å høre tilsvarende å ha briller etter år med visningsproblemer.

Jeg ble overrasket over skarpheten av ordene. Lyder begynte å dukke opp som jeg ikke har følt i årevis: det lette rustling av vevet når jeg legger på meg, døve støyen på trinnene på et teppe.

For å konkludere med røverkjøpet viste min audiolog meg en salgsfremmende Bluetooth-wand. Den 3-tommers fjernkontrollen tillot meg å overføre spotify direkte gjennom høreapparatet, som jeg må innrømme det, var ganske interessant.

Jeg likte ideen om å gå nedover gaten med en hemmelighet. Folk kan være i stand til å legge merke til høreapparatene mine, men det faktum at jeg kunne pumpe musikk i mine trådløse ører? At kunnskapen var bare for meg.

Jeg ble enige om å kjøpe Oticons.

Fra det øyeblikket klamret jeg til mine nye ferdigheter som ligner på Cyborg som en positiv.

Lytter til sangene under min morgen reise, jeg verdsatt min usynlige virksomhet. Selv om jeg ikke bruker hodetelefoner, hadde Børns siste beats dominerende min indre verden.

År før Apple Airpods og Bluetooth Beats ser ut som et vanlig nettsted Trådløst lytte, dette fikk meg til å føle at jeg hadde en superpeter.

Jeg begynte å lagre høreapparatet i min smykker, satte dem på plass på samme tid da jeg lanserte de ventende øredobber.

Med tillegg av trådløs streaming, virket tilbehøret mitt dyrebare teknologiske juveler, som ligner på de [8220; bærbare enheter & # 8221; hvorav verden av oppstart elsker å snakke. Jeg kunne svare på telefonsamtaler uten å berøre min iPhone og spille i streaming TV-lyd uten fjernkontroll.

Snart var jeg også tullet på mitt nye tilbehør. En søndag morgen, kjæresten min og jeg nådde foreldrene sine i leiligheten sin for brunsj.

Jeg kom inn i samtalen med en advarsel: & # 8216; Hvis jeg ikke svarer, er det ikke fordi jeg ignorerer deg. Batteriene i høreapparatene er utladet. & # 8216;

Da faren begynte å le, omfavnet jeg høreapparatet som en komisk inspirasjon. Denne radikale egenskapen til kroppen min hjalp meg til å føle meg som en tabu pause & # 8211; en med en følelse av # 8217; humor, men imidlertid.

Fordelene akkumuleres. Reiser på jobb, jeg likte å deaktivere lyden av høreapparatet før jeg sovnet på # 8217; fly. Planlegging barn har blitt kjeruber og jeg sov uten å høre piloten kunngjøre vår høyde. Passerer foran verftene tilbake til bakken, jeg kunne endelig stille anropene med det enkle trykket på en knapp.

Og i helgene har jeg alltid hatt muligheten til å forlate høreapparatet i min smykker boks for en nesten lydløs tur for Manhattans strekkgater.

Å ha kommet til vilkår med min «-mangel» 8221; Sensorisk, selv den indre støyen i mine egne usikkerheter begynte å synke.

Som jeg slo meg for å se høreapparatene i speilet, ble jeg enda mer oppmerksom på & alder han hadde forårsaket min selvbevissthet først.

Når jeg tenker tilbake til Bertha, kunne jeg ikke huske fordi jeg var så motstandsdyktig mot foreningen. Jeg hadde elsket Bertha, som alltid underholdt meg under Mahjongs kvelder med sine håndlagde papirdukker, kuttet av servietter.

Mer jeg betraktet dets enorme høreapparater, jo mer det faktum at de hadde på seg å være en handling av verdi og ekstremt klarert i seg selv, ikke noe å latterliggjøre på nært hold.

Det var ikke engang bare alderen på 8217; alder.

Jeg visste ikke ordet & # 8220; Austilians & # 8221;, men unknowingly hadde jeg signert et system av tro der fagfolk var normale og funksjonshemmede var unntak.

For en person i et rom for funksjonshemmede eller flytte på rullestol, trodde jeg at noe var galt i kroppen deres. Det faktum at jeg trengte høreapparater, tenkte jeg, viste at noe var galt med meg.

C’det var skjønt? Ærlig, jeg følte meg ikke som noe galt i kroppen min.

Roten til min selvbevissthet, jeg skjønte, var ikke mitt tap av # 8217; høre, var stigmaet jeg hadde knyttet til det.

Jeg skjønte at jeg balanserte aldringen All’forlegenhet og funksjonshemming til skam.

Selv om jeg aldri vil kunne forstå kompleksiteten til å surfe denne verden som en døve person, mitt tap av & # 8217, åpenbart at funksjonshemming er ledsaget av et mye bredere spekter av følelser enn stigmaet foreslår.

Jeg pedalert gjennom selvtillit, nonchalance og til og med stoltheten.

Nå bærer jeg høreapparatene mine som modenhetsemblemet i mine ører. Og som tusenårig som finner min posisjon i New York, er det en lettelse som ikke føler seg ung og uerfaren i noe.

Stephanie Newman er en Brooklyn-forfatter som omhandler bøker, kultur og sosial rettferdighet. Du kan lese mer om arbeidet ditt på StephanieNewman.com.