Jeg er ikke trist, lat eller ikke-religiøs. Jeg er deprimert.

Siden jeg kom ut av familien min for min depresjon og angst for et år siden, klarte jeg aldri å glemme kampen som trengs for å overbevise dem om å akseptere sykdommen min. Jeg vokste opp i en gjennomsnittlig muslimsk familie i et ganske konservativt samfunn når det gjelder kultur og religion. Ingen snakket om psykiske lidelser. Hvis jeg gjorde det, var du & # 8220; en av de galne & # 8221; Og praktisk talt rundt deg ville unngå deg. De ville spre sladder på det faktum at du var utrolig ikke-religiøs eller du gjorde det for å tiltrekke seg # 8217, oppmerksomhet eller at du bare ikke hadde vært engasjerende nok til å være lykkelig.

Det jeg kjenner personlig av erfaring: de tante var helt feil. Jeg var ikke & # 8220; trist & # 8221;. Tristhet er en helt annen følelse fra # 8217; bli deprimert. Alle er trist fra tid til annen, som når en slektning dør eller når du ikke får jobben til drømmene dine. Men depresjon er alt A’annet dyr. Depresjon er en slags tåke på deg. Det er denne skyen som ikke viser deg eller tenker riktig. Du er alltid litt & # 8216; der, men egentlig ikke, og forblir så i lang tid. Noen ganger blir det enda verre. Så hvordan kan vi skille mellom å være trist og bli deprimert? Her er noen tegn å se etter deg selv og / eller i en kjære.

Renter

Du har mistet interessen for de tingene du likte å gjøre før. La oss si at du elsker å lage mat hele tiden. Men nå, hver gang du tenker på bakte matlaging, ender du med å tenke: «Nah, jeg tror ikke jeg vil ha det. Hva er poenget?& # 8221; Men å miste interessen er annerledes enn å forlate en hobby eller prøve noe annerledes. Når du mister renter på grunn av depresjon, har du følelser av fortvilelse og apati med det. Du er likegyldig hvis du gjør noe eller ikke.

Makt

Du har en reduksjon i energi. Vil du foretrekke å bo i sengen, ikke gå ut, ikke sosialisere og ikke utøve noen form for fysisk eller mental energi. De vanlige aktivitetene som først gjorde uten innsats, virker nesten umulig nå. Ting som å ta en dusj eller komme seg ut av sengen eller børste tennene ser ut som vanskelige oppgaver.

Konsentrasjon

Dette dateres tilbake til depresjon som blir som en tåke. Du kan ha en PO & # 8216; Sett ting sammen, men du jobber ikke bedre. Glem ting lettere, finn vanskeligere å konsentrere seg, og det blir vanskelig å starte, enn si ende, noen form for oppgave. Du kan se effekten av dette på jobb eller skole.

Skyld

Fullfør å føle seg skyldig som du føler. Begynn å ha tanker om at du er ubrukelig, du har desperasjonstanker og virkelig tror at ingen er bekymret for deg. Og har alle disse tankene få deg til å føle deg skyldig. Du kan føle deg skyldig i å ha tanker som dette, eller du kan føle en byrde hvis du deler dine følelser med noen. Du kan tenke at ingen mengder eller vil høre om dine problemer, og dette skaper isolasjon og følelser av ensomhet.

søvn

Du kan sove mindre eller sove mer. Noen ganger, på grunn av din energi reduksjon, kan du ende opp med å sove mer og ligge i sengen din. Du kan føle deg utmattet, sliten og sår. Andre ganger kan du sove mindre fordi angst kan holde deg våken. Hvis C’det er en betydelig forskjell i din måte å sove, dette kan være et tegn på depresjon.

Appetitt

Vanligvis, når du er i depresjon, er L’appetitt har redusert. Jeg vet personlig, for meg, jeg hadde ikke energi til å lage mat eller gå ut og ta noe eller til og med strekke hånden i skuffen ved siden av meg for en frokostbar. Dessuten har appetitten min blitt slettet. Noen ganger, men for enkelte individer, l’appetitt kan øke.

Suicidarity-ideasjon

Følelser eller tanker om selvmord går aldri bra. Disse er aldri tanker & # 8220; normal & # 8221; å ha. I depresjon kan du tro at alle har tanker som disse, men det er ikke sant. Apati, tristhet og isolasjon de alle spiller i dette. Hvis du eller noen du vet, tenker på selvmord eller har en plan for å begå selvmord, ring Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging På 1-800-273-8255.

Ta bort

Depresjon vet ingen rase, religion, sex, kultur eller jeg tror. Det er en kjemisk ubalanse, som de fleste sykdommer, men har en tendens til å bli ignorert i Desi-samfunnet fordi symptomene er usynlige til det er for sent. Det er en sykdom med ulike biopsykososiale faktorer og bør ikke ignoreres på grunn av omdømme eller status. Suspendere behandling for psykisk lidelse på grunn av dialoger som «8220; noen kunne finne ut & # 8221; O & # 8220; ingen ønsker å gifte seg med & # 8221; O & # 8220; hva de vil tenke på oss & # 8221; De er ikke tilstrekkelige grunner. Ikke C’det er aldri en tilstrekkelig grunn til ikke å ta vare på psykiske lidelser. Dette er virkelige symptomer med ekte bivirkninger og kan forverres hvis terapi eller stoff ikke brukes.

Vår kultur skaper en’enorm mengde stigma rundt diskusjonen om psykiske lidelser. Det er fordi de som lider, vanligvis settes som gal, ikke religiøse eller lat, og bare trenger å be mer eller streve for å være lykkelig eller ikke å snakke om det helt. Men sannheten er at jo mer vi snakker om det, jo mer kan vi normalisere den depresjonen og # 8217; angst finnes i vårt samfunn. Vi frigjør vår kultur fra tabuet i våre samfunn. Vi normaliserer behandlingene av disse sykdommene. Vi fortsetter å snakke om psykisk lidelse.

Denne artikkelen har blitt publisert opprinnelig Brown Girl Magazine.

Dott.SSA Rabia Toor er en nyutdannet av Saba University School of Medicine. Hans lidenskap for sosialt arbeid og tjenesteforsyning L’Motivert til å forfølge en MD. Etter å ha lidelse i stillhet i mange år, trodde han at tiden var kommet for å snakke og forsvare utdanningen og behandlingen av psykiske sykdommer. Hans første raid i kunsten er en dokumentar med tittelen «8220; slør av stillhet & # 8221; en film på stigmatikk av psykisk lidelse i det muslimske samfunnet. Han håper å fortsette sitt arbeid i fremtiden som en familie lege som spesialiserer seg på psykiatrisk omsorg. Mellom å studere uten å tenke på timer og være en sosial supporter, elsker han å spise meksikansk mat, som arbeider ALL’heklet, lek med kattungen og diskuterte hans Pinterest-feil skamløs.