Jeg elsker noen med type 1 diabetes

Å vokse opp, jeg vil aldri glemme første gang jeg skjønte at dadene til andre barn ikke hadde diabetes som min.

Jeg hadde nettopp ferdig med å gi min far til å spise en populær isrikke; druer etter at hans blodsukkernivå hadde blitt redusert. Min mor begynte å snakke om når min far hadde blitt diagnostisert med type 1 diabetes for første gang. Selv om det på det tidspunktet var et større barn, slo meg plutselig meg for første gang i mitt liv at dette ikke er akkurat en normal del av hvert barns daglige liv.

ALLE’Plutselig har tankene mine omrørt og tenkt: & # 8220; vent, du mener ikke alle barn å spise sin fars popsicles alle på tid til annen?& # 8221;

A’annen ide om normal

Alle & # 8217 plutselig innså jeg at ikke alle barn ble trent på hvor nødsatt av glukose hjemme er holdt (skuff ved siden av sengen!). Ikke alle barna trodde det var helt normalt å se på deres mor som fôret sine fars frokostblandinger da han bare kunne mate seg selv. Og ikke alle barn trodde at det ikke var et stort problem å se på deres far injiserer medisinene som holder ham i live flere ganger om dagen. Men # 8217; det gjorde jeg.

Jeg kan nå si det som vokser med en far som har type 1 diabetes påvirket livet mitt på ekstraordinære måter. Han påvirket alt, fra karrieren jeg valgte, hvordan jeg ser verden, mine meninger om helse og fitness.

Jeg er imponert over min far. Det har aldri klaget over å ha en kronisk sykdom for hele livet som har stjålet så mye. Ikke l’Jeg har aldri hørt: «fordi jeg?& # 8221; Han overgav ikke eller solgte alle «8217; selvsagt på grunn av sin diabetes. Ikke en gang.

Forståelse av diabetes

I motsetning til type 2 diabetes er type 1 diabetes ikke en sykdom forårsaket av mine livsvalg. I stedet er det en autoimmun sykdom som vanligvis starter i barndommen eller årene i årene av alderen; ungdomsårene, og derfor var det tidligere kjent som ungdomsdiabetes. Med type 1 diabetes, angriper kroppen sin bukspyttkjertelen, forstyrrer produksjonen av insulin.

Legene er ikke helt sikker på hvorfor type 1 diabetes oppstår, men man mener at genetiske faktorer og miljøutløserfaktorer vanligvis er i spill. For eksempel utviklet min fars diabetes kort tid etter å ha strepococcus da han var 19 år gammel. Hans leger mistenker at Streptococcus hadde en rolle.

Hvor mye å elske min far endret meg

Som barn tror jeg at jeg aksepterte min fars diabetes som en vanlig del av livet vårt, som barn gjør. Det var akkurat som ting var. Men nå, som en voksen og foreldre, kan jeg se alle de forskjellige måtene som min fars kroniske sykdommer og # 8211; og måten som «8217 som står overfor & # 8211; Han slo meg også.

Her er tre måter jeg kan tenke på.

1. Min karriere

Da jeg var om lag 12, kom min far diabetisk koma. Selv om de i løpet av årene har vært forskjellige tilfeller der hans blodsukkernivå hadde redusert eller blitt for høyt, var dette fortsatt det verste. Dette er fordi det skjedde om natten mens alle sov. På en eller annen måte våknet min mor i midten av natten med følelsen av å måtte sjekke min far, bare for å finne ham nær døden.

Som barn i korridoren var jeg redd i sengen min, og lyttet til min mors sobbing og ropte hjelp mens min fars hvesende pust fylte rommet. Jeg har aldri glemt den lammende frykten jeg prøvde den kvelden og hvordan jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Dette har i stor grad påvirket min beslutning om å komme inn i helseområdet. Jeg ville aldri være den skremmende en som skjuler foran A’medisinsk nødsituasjon.

2. Hvordan ser jeg verden

Noen ganger var faren min plaget fordi han hadde diabetes. Som et barn, vitne til dette, vokste jeg opp med en dyp følelse av rettferdighet. Jeg forsto snart at uansett hvor mye du bruker, eller hvor mye du smiler og prøver å le over det, kan ordene skade. Folk kan være dårlige.

Det var en vanskelig leksjon for meg som barn fordi min far aldri syntes å forsvare seg selv. Men som en voksen, nå vet jeg at noen ganger de sterkeste menneskene er de som lever for seg selv, uten å gi meningene til andre påvirke måten de velger å leve i livet.

C’Det er kraft og styrke i å være i stand til å forlenge den andre kinnet, smil og bevege seg bort fra negativitet.

3. Min helse

Til tross for sin diabetes, er min far en av de sunneste menneskene som kjenner. Jeg vokste opp med å se ham trene og tildele min kjærlighet til å løfte vekter til spillet i rommet mens min far trente i sitt hjem gym.

Som sin diabetes, l’trening var normen i huset vårt. Og selv om min far elsker søtsaker fra tid til annen, angriper han en diett og en sunn livsstil.

Jeg tror det kan være lett å bølge sin helse i kjølvannet av sin diagnose, som om han måtte holde seg i god helse fordi han har diabetes. Det ville også være lett å unnskylde det for å ignorere helsen din på grunn av din sykdom, i så fall. Men sannheten er at folk med kroniske sykdommer må gjøre et valg hver eneste dag, akkurat som folk uten kroniske sykdommer.

Faren min velger hva du skal spise på frokost hver morgen, og når du skal gå ut for sin daglige tur, akkurat som jeg velger å ignorere steking av brownies sitter på min teller for et eple i stedet. Livet, det viste meg min far, den er laget av små daglige valg som fører til vår generelle helse.

Bunnlinjen

Diabetes, i alle sine former, er en sykdom som kan ta over livet ditt. Men takket være min fars eksempel, har jeg sett i første person som kan administreres. Jeg skjønte også at når jeg satte helsen din i midten av livet mitt, kan jeg skape positive endringer, ikke bare for meg selv, men også for andre.

Jeg kunne vært overrasket over den dagen jeg innså at ikke alle døtre gir ham fars fars far. Men i disse dager er jeg bare takknemlig for å ha sjansen til å ha en så utrolig modell i min far under hennes reise med diabetes.

CHAUNIE Brusie, BSN, er en sykepleier registrert i arbeidskraft og fødsel, intensiv omsorg og langsiktig sykepleie. Han bor i Michigan med sin mann og fire små barn og er forfatteren av boken & # 8220; små blå linjer & # 8221;.