Jeg burde fortelle andre om min psoriasis?

Fortell noen, uansett hvor nær deg, hvem du har psoriasis kan være vanskelig. Faktisk kan de legge merke til det og si noe før du har sjansen til å løfte den.

I alle fall får du trykket på tillit du trenger å snakke og snakke om psoriasis kan være vanskelig, men det kan også være verdt det. Du trenger en test? Fra en’se på hvordan noen av dine psoriasis følgesvenner snakker om.

Jeg sier til folk uten å nøle fordi det unngår pinlige situasjoner. For eksempel, når jeg så på håret mitt i en frisør. L’Beautician winced, sluttet å vaske håret mitt og deretter gått bort. Jeg forsto umiddelbart hva problemet var. Jeg forklarte at jeg hadde psoriasis i hodebunnen og at det ikke var smittsomt. Fra det øyeblikket informerer jeg alltid min skjønnhetspleie og noen andre kan ha en negativ reaksjon.

Debra Sullivan, PhD, MSN, RN, CNE, COI

Spoon-teorien var den beste måten. & # 8230; Start med 12 ss. Skillettene representerer din energi, hva du kan gjøre for den dagen. Når du forklarer [Psoriasis] til noen, trekker du ut skjeene. Av & # 8216; de vender mot dagen, og at du vil vise dem hvordan det fungerer i kroppen din. Så start [med] morgenrutinen. Gå ut av sengen, en skje gått. Ta en dusj, en annen skje gikk. & # 8230; De fleste med autoimmune sykdommer vil avslutte skjeene under arbeidet, og tillater dem ikke å jobbe helt.

Davis Mandie, som sameksisterer med psoriasis

Ingenting å være flau. L’Jeg møtte i mange år til en dag landet på sykehuset derfra. Ditt første skritt er å finne en hudlege! Psoriasis har ingen omsorg ennå, men du trenger ikke å lide eller bare møte det på grunn av det. Du har så mange alternativer.

Stephanie Sandlin, som sameksisterer med psoriasis

Nå er jeg 85 år gammel, og jeg hadde ikke muligheten til å dele med noen, siden jeg bestemte meg for å lide privat. Men nå ville jeg være interessert i å lytte og lære alt som ville være nyttig for å lindre stivhet og smerte.

RUTH V., Tenker med psorialasica artritt

L’Summer som startet mitt første år på videregående skole, jeg dro til stranden med noen venner. Huden min var ganske farget i det øyeblikket, men jeg så ikke # 8217; nå for å slappe av i solen og sette opp med jentene. Men en utrolig modig kvinne ødela meg dagen marsjerer for å spørre meg om jeg hadde vannkopper eller # 8220; qualcos’andre av smittsom & # 8221;.

Før jeg kunne forklare, fortsatte han å gjøre meg til en konferanse høyt om hva jeg var uansvarlig, og satte alle rundt meg i fare for å avgjøre sykdommen min, spesielt hans dyrebare barn.

Da var jeg ikke så snill med huden min, mens jeg lærte å leve med sykdommen. Så i stedet for døvheten som jeg gjentar i hodet mitt på det jeg ville ha sagt, mottok han et hvisket svar på & # 8220, jeg har psoriasis & # 8221; Og jeg har krympet kroppen min utvidet av 5’7 & # 8220; I min dekkstol for å gjemme seg fra alle som stirret på ham så tilbake, vet jeg at han sannsynligvis ikke var så støyende av en samtale, og jeg er sikker på ikke mange mennesker er bekymret for å stirre på det.Men jeg var for flau for å legge merke til det på den tiden.

Jeg kommer inn i tankene mine, møte hver gang jeg legger barbadet mitt. Selv når huden min er i god form, tenker jeg fortsatt på hvordan det fikk meg til å føle meg. Til slutt gjorde han meg en sterkere person, men tydelig husket å ha følt seg utrolig vanskelig og forferdet.

Joni, som sameksisterer med psoriasis og bloggere av Bare en jente med flekker

Mange mennesker ce l’de har, men ikke mange snakk om det. Det er flaut. Det kan virke som en overfladisk ting å klage på. (Det kan være verre, rett? Det er bare på huden min.) Og det er vanskelig å møte andre pasienter med psoriasis. (Tross alt, de fleste av oss gjør sitt beste for å sikre at ingen andre kan si det!)

Sarah, som bor med psoriasis og blogger Psucks psoriasis