Jeg ante ikke at min "eksistensiell krise" de var et symptom på doc

Vi er bare maskiner for kjøtt seiling i en’kontrollert hallusinasjon & # 8221;, sa jeg. «Det gjør deg ikke gal? Hva vi gjør her? & # 8220;

& # 8220; igjen?& # 8221; min venn spurte med en smirk.

Sukk. Ja, igjen. En’andre av mine eksistensielle kriser, rett til rett tid.

Bekymre deg for hele … # 8216 Hele; & # 8221; være i live & # 8221; Det var ikke en nyhet for meg. Jeg hadde angst angrep som disse siden jeg var barn.

Et av de første minnet har skjedd i det første media. Etter å ha mottatt styret & # 8220, vær deg selv!& # 8221; En gang for mye tok jeg. En combundet klassekamerat måtte konsolere meg selv mens jeg gråt på lekeplassen, forklarte gjennom kvelte sobs som jeg ikke kunne si om jeg var min & # 8220; sant selvtillit & # 8221; eller bare en & # 8220; falsk versjon & # 8221; meg selv.

Slengte øyelokkene og skjønte at han var ute av hans dybde, han bare tilbød ham: Du vil lage snøengler?& # 8221;

Vi er satt på denne planeten med mange motstridende forklaringer på hvorfor vi er her. Fordi jeg ikke skulle gå spiral? jeg lurte på. Og fordi de ikke var alle de andre?

Aldring, jeg la merke til at mens disse eksistensielle spørsmålene kunne gå og komme i andres sinn, syntes de alltid å bli i meg

Da jeg hørte om døden som barn, har dette selv blitt en & # 8217;. Det første jeg gjorde var å skrive mitt testamente (som i virkeligheten var lik bare til instruksjoner om hvilke plysjdyr ville ha kommet inn i kisten min). Den andre tingen jeg gjorde var å slutte å sove.

Og jeg kan huske, selv da, ønsket om å dø tidlig for ikke å måtte leve med det gjentatte spørsmålet hva som vil skje etter. Jeg tilbrakte timer på jakt etter en forklaring som tilfredsstilt meg, men det virket aldri for meg å kunne gjøre det. Min Brugn gjorde ikke det som blir verre. Obsession.

Det jeg ikke visste om æra var at jeg hadde en obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Mine tilbakevendende kriser var faktisk noe som er kjent som en viktig tvangsforstyrrelse.

De OCD International Foundation Beskriver den obsessive kompulsive lidelsen eksistensiell som «påtrengende og repeterende tenkning på spørsmål som ikke kan besvares, og det kan være av en filosofisk eller skremmende natur, eller begge ting & # 8221;.

Spørsmålene dreier seg vanligvis om:

  • Meningen, hensikten eller virkeligheten i livet
  • L’eksistens og natur av universet
  • L’eksistens og natur av selvet
  • Noen eksistensielle konsepter som uendelig, død eller virkeligheten

Selv om du kanskje møter slike spørsmål i en filosofi leksjon eller film tekstur som & # 8220; Matrisen & # 8221; en person vanligvis beveger seg bort fra slike tanker. Hvis de eksperimenterte angst, ville det være en kort tid.

For noen med en eksistensiell tvangsmessig tvangssykdom, fortsetter spørsmålene imidlertid. L’angst som fremkaller kan være helt ugyldig.

Å takle angst av disse søkerne & # 8220; Eksistensiell krise & # 8221; forårsaket av min obsessive tvangsforstyrrelse, utviklet jeg en serie av tvang

Jeg tilbrakte timers brugning, prøver å bekjempe tanker ved å gi forklaringer, og håpet å løse spenningen. Jeg banket til skogen hver gang jeg tenkte på en elsket som døde i håp om & # 8220; som fører til henne & # 8221; en eller annen måte. Tilbaketrukket en bønn før du setter opp hver eneste natt, ikke fordi jeg trodde på Gud, men som en innsats & # 8220; for eventuell eventuality & # 8221; Hvis jeg var død i søvn.

Panikkanfall har blitt en vanlig hendelse, forverret fra hvor lite søvn jeg sov. Og som jeg ble mer deprimert & # 8211; Med min obsessive tvangssykdom som okkuperte nesten alle # 8217; mental og følelsesmessig energi jeg hadde & # 8211; Jeg begynte å skade meg alle på 13 år. Jeg prøvde selvmord for første gang ikke lenge etter.

Være i live og være ekstremt klar over at min egen eksistens var uutholdelig. Og så vidt jeg prøvde å trekke meg ut av det rommet på hodet, virket det som om det ikke var noen flukt.

Jeg trodde oppriktig at jeg først ville være død før jeg kunne løse dette tilsynelatende nederste angsten for bunnen for eksistensen og # 8217;. Han virket så absurd å holde seg låst, men ikke i motsetning til en felle for fingrene, jo mer jeg kjempet, jo mer jeg stakk.

Jeg har alltid tenkt på obsessiv tvangsforstyrrelse som en ganske enkel lidelse og # 8211; Jeg kunne ikke være galt mer

Jeg vasket gjentatte ganger hendene mine eller sjekket ovnen. Men jeg hadde obsessions og tvang; Det skjedde at de var lettere å maskere og skjule andre.

Sannheten er at den obsessive kompulsive lidelsen er definert mindre fra innholdet i noens obsessioner og mer fra syklusen av besettelser og selvlån (som blir tvangsmessig) som kan bringe noen til en spiral i en svekkende måte.

Mange tror at obsessiv kompulsiv lidelse er en forstyrrelse og bisarre & # 8221;. Virkeligheten er at det kan være utrolig skummelt. Hva andre kan tenke som en «8217; ufarlig filosofisk spørsmål har sammenflettet med min psykiske sykdom, forårsaker kaos i mitt liv.

Det er ikke i det hele tatt # 8217; den eneste typen besettelse som jeg hadde, men det var en av de vanskeligste å gjenkjenne, fordi det ved første øyekast kan virke som en slik typisk og godartet tanke. Det er da det toget kommer ut av sporene, men det blir et psykisk helseproblem i stedet for et bare filosofisk problem.

Selv om min obsessive-kompulsive lidelse alltid vil være en utfordring, blir det mer utdannet på obsessiv-tvangssykdommen var en del som gir makt til å helbrede

Før du vet at du har den obsessive tvangssykdommen, trodde jeg at mine obsessive tanker var evangeliets sannhet. Men å være mer oppmerksom på hvordan Doc fungerer, er de i stand til å gjenkjenne når de er i spiral, bruk bedre kapasitet til å takle og dyrke en følelse av selvkompass når jeg sliter med.

I disse dager, når jeg har en & # 8220; Oh, min Gud, er vi alle biler for kjøtt!& # 8221; Type øyeblikk, jeg er i stand til å sette ting i perspektiv takket være en blanding av terapi og narkotika. Sannheten er at det er få ting vi kjenner i livet for å være sikker. Men det er også det som gjør livet så mystisk og til og med elektrifiserende.

Lær å leve med usikkerheten og frykten & # 8211; Og ja, muligheten for at dette er alle A’kontrollert hallusinasjon, designet av våre hjernens datamaskiner & # 8211; Det er bare en del av’enighet.

Når alt annet mislykkes, liker jeg meg selv om de samme krefter i # 8217; universet som brakte oss tyngdekraften, uendelig og død (og alle de merkelige, skremmende, abstrakte tingene) er også ansvarlige for # 8217; eksistensen av ostekake Fabrikk og Shiba Inus og Betty White.

Og uansett hva slags helvete gjør at jeg passerer min OCD hjerne, vil jeg aldri være takknemlig for disse tingene.

Sam Dylan Finch er en av de ledende tilhengerne av LGBTQ + mental helse, etter å ha fått internasjonal anerkjennelse for bloggen sin, Vi gjør merkelige ting!, Jeg har blitt viral for første gang i 2014. Som mediejournalist og strateg, er Sam omfattende publisert på emner som psykisk helse, L’transgender identitet, funksjonshemning, politikk og lov og mye mer. Takket være sin kombinerte erfaring i folkehelse og digitale media, fungerer Sam for tiden som sosial redaktør på Healthline.