Ja, psykisk lidelse kan påvirke din hygiene. Her er hva du kan gjøre

Del på PinterestIllustrasjon av Brittany England

Depresjon, angst, post-traumatisk stressforstyrrelse og til og med lidelser i sensorialbehandling kan påvirke vår personlige hygiene. la oss snakke om.

Du er ikke alene

& # 8220; det er ikke bare deg & # 8221; Det er en kolonne skrevet av den psykiske journalisten Sian Ferguson, dedikert til utforskningen av de minst kjente og små diskuterte symptomene på psykisk lidelse.

Sian Han kjenner kraften til den første personen: Hei, du er ikke bare du & # 8221;. Selv om du kanskje er kjent med din tristhet eller vanlig angst, C & # 8217, er mye mer i den mentale helsen til dette, så la oss snakke om det!

Hvis du har et spørsmål til Sian, ta kontakt med ham Via Twitter.

En av de verste tingene i psykisk lidelse er måten du trenger inn i så mange deler av livet ditt, til og med påvirker de mest trivielle tingene, som å ta en dusj og vaske tennene dine.

Og vi sliter ofte med å snakke om denne delen av mental helse. En av grunnene til at vi sliter med å snakke om det, er fordi hygienen er moralisert når det ikke burde være.

Øvelse av hygienen er en god ting fordi det kan forhindre sykdommer og hjelpe oss med å ta vare på kroppen vår. Men dessverre forbinder vi ofte mangelen på hygiene i fattigdom, latskap, hjemløse: alle ting som, som et selskap, diskriminere.

Dette betyr at C & # 8217 er mye skam for hygiene. Denne skammen kan mate begge besettelser for hygiene som stigmaet omgir psykiske lidelser som gjør oss vanskelig å trene L’grunnleggende hygiene.

Mine psykiske lidelser har betydd at jeg hadde symptomer på motsattere ekstremer av spekteret: Jeg vasket meg ofte for mye kraft og besettelse, og noen ganger kjempet jeg for å holde den personlige hygiene som jeg burde ha.

Og jo mer snakker jeg om det, jo mer skjønner jeg hvor vanlig det er og hvor få mennesker innser at deres mentale tilstand kan påvirke deres forhold til hygiene.

Dessverre, i begge ender av spekteret, mangel på personlig hygiene eller en besettelse for personlig hygiene, skaper ytterligere stress og angst for de syke & # 8221; Carla Manly, PhD, klinisk psykolog og forfatter.

Så, vi gir en’se på hvordan mental helse kan påvirke evnen til å øve hygienen og hva du kan gjøre med det.

& # 8220; fordi det er så vanskelig å vaske tennene dine eller ta en dusj?& # 8221;

Selv om jeg har en rekke psykiske lidelser, hadde jeg ikke mange problemer med dusjen. Men en uke i mange år siden, da jeg følte meg spesielt deprimert, kjempet jeg for å vaske tennene mine. Jeg må ha vasket tennene mine bare to ganger den uken.

Jeg vet hva du tenker: Lousy. Ja, l’Jeg trodde Anch & # 8217;.

Likevel kunne jeg ikke vaske tennene mine. Jeg kunne vaske kroppen min, jeg kunne kle, jeg kunne også forlate huset, men tanken på å vaske tennene mine repulsert meg. Og det som er verre er at jeg ikke kunne fortelle min terapeut, fordi jeg var skamfull og disgusted meg.

Mange mennesker sliter med å utføre grunnleggende hygieniske aktiviteter når de er deprimerte. Dette kan inkludere å ta en dusj, vask hendene, vask tennene, gjør vaskeriet eller vaske håret ditt.

Rapporter for ikke å ha nok energi til å utføre enkle oppgaver av selvhjelp, for eksempel børsting av tennene eller vaske håret ditt Melissa A. Jones, PhD, HSPP, en klinisk psykolog basert i Indiana. «Mange av dem tar ikke vare på deres personlige hygienebehov, med mindre de blir husket av et familiemedlem å gjøre det & # 8221;.

Men fordi dette er? Fordi depresjon gjør det så vanskelig å ta en dusj? Manly sier at større depresjon ofte er preget av en lavere interesse for aktiviteter, så vel som tretthet. Med andre ord, har du sannsynligvis liten motivasjon eller energi for å holde hygiene mens du er deprimert.

& # 8220; Jeg jobbet med kunder som beskriver deres depresjon som & # 8221; En konstant grå sky & # 8220;, & # 8221; Følelsen av å være låst under en masse murstein & # 8220; og & # 8221; En tung vekt som gjør det nesten umulig å stå opp fra sengen & # 8220;, sier Manly.

; Når du ser på depresjon gjennom dette objektivet, blir det klart at handlingene som psykisk sunne mennesker for gitt er monumentale oppgaver for de som lider av stor depresjon & # 8221;.

Jones legger til at de fysiske symptomene på depresjon, som fysisk smerte, kan også indusere folk for å unngå dusjen. Deprimerte individer vil også oppleve fysisk smerte, sammen med sine depressive symptomer, som fører dem til å ikke føle seg fysisk i stand til å ta vare på deres personlige hygienebehov og forklarer.

I tillegg til depresjon, D & # 8217 lidelser; angst og # 8217; sensorisk behandling kan gjøre dusj og vedlikehold av den personlige hygiene vanskelig.

& # 8220; Personer med sensoriske prosessproblemer kan ha problemer med å ta en dusj fordi den faktiske temperaturen eller fysisk berøring av vannet er fysisk smertefull for dem og forklarer Jones.

& # 8220; du kan være for hygienisk?& # 8221;

Sikkert kan du være for besatt av Hygiene & # 8217. Noen psykiske sykdommer kan indusere folk til å vaske for mye eller å være besatt av rengjøring.

Den psykiske sykdommen som vi oftest assisterer, er den obsessive kompulsive lidelsen (DOC). Skildene av popkulturen av obsessiv kompulsiv lidelse, som i & # 8220; Monk & # 8221; & # 8220; den store bangteorien & # 8221; og & # 8220; Glee & # 8221; De mener at vi ofte tenker på mennesker med obsessiv tvangsforstyrrelse som irriterende og superorganiserte germophobes som er nyttige for bekymringsløse vitser.

Den obsessive tvangsforstyrrelsen angår ikke alltid rengjøring, og selv når det ofte er misforstått. Obsessiv kompulsiv lidelse innebærer besettelser (distresserende tanker til hvem du ikke kan slutte å tenke på) og tvang (ritualer eller handlinger du forplikter til å redusere ubehaget ditt).

Obsessions kan forholde seg til hygiene, men det kan også være en frykt for å brenne hjemmet ditt, skade noen eller deg selv eller gjøre Gud sint. Når det gjelder hygiene ritualer, hvordan å vaske hendene dine, frykt (eller # 8217; besettelse) kan forholde seg til bakterier, men kan også forholde seg til Qualcos’andre.

Manly forklarer at når du lider av OCD-tvangene knyttet til # 8217; hygiene, kan du vaske hendene et visst antall ganger eller vaske tennene med en rekke skudd.

; De som har tvungen obsessiv lidelse, kan ha problemer med å håndtere den personlige hygienen på en væskevei, siden de kunne føle behovet for å gjentatte ganger utføre visse hygiene ritualer (for eksempel å vaske hendene en rekke ganger) først for å bytte til Neste aktivitet og # 8221; sier mannlig . Disse tvangene kan gjøre deg vanskelig å forlate hjemmet på tide eller arbeid i løpet av dagen.

I motsetning til populær tro kan andre lidelser i tillegg til obsessiv kompulsiv lidelse også få deg til å observere for mye fra rengjøring.

; De som lider av kronisk angst, kan oppdage å være for mye bekymret for den personlige hygienen og kan ofte styre et speil for å sikre at deres utseende er & # 8216; Perfect ‘& # 8221; sier Manly. & # 8220; Noen som lider av angst, blir veldig engstelige for klærne og klærne og utseendet og kan endres flere ganger før du forlater Home & # 8221;.

For meg ble jeg litt for besatt av Hygiene da jeg var seksuelt angrepet. Senere & # 8211; Og hver gang jeg ble utløst av minnene om aggresjon og # 8211; Jeg tørket overdrevet, ofte med varmt vann, til det punktet at huden min ville blitt irritert og irritert.

År senere lærte jeg at dette var et symptom på posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD) og et felles svar på seksuell aggresjon.

Selv om det er veldig forskjellig fra obsessiv tvangssykdom, kan noen tilfeller av PTSD føre til repeterende atferd som ofte er ubevisst opprettet for å redusere stress og # 8217; angst av PTSD & # 8221; forklarer Manly.

Dette kan inkludere kraftig vasket etter traumatiske erfaringer, slik som L’seksuell aggresjon. & # 8220; De endelige målene for disse oppføringene er å redusere følelsen av å bli krenket og & # 8216; skitten’og øke følelsen av sikkerhet & # 8221;.

I mitt tilfelle var behovet for å vaske plaget. Men samtidig så jeg egentlig ikke ham som et symptom på psykisk lidelse eller som en negativ ting i seg selv: L’Hygiene er en god ting, bare?

Og den mentaliteten forhindret meg i å få hjelp, på samme måte som han forhindret meg i å få hjelp da jeg sliter med å vaske tennene mine. Jeg følte at det var bekymringsfullt om rengjøring var ikke et problem, og alt, jeg kjempet for å komme til uttrykk for hvor ekstrem min besettelse var.

Heldigvis, snakker med andre og har en stor terapeut, klarte jeg å få hjelp og finne helbredelse. Men dette kreves for å forstå min besettelse for hygienen som et symptom på psykisk lidelse.

Hva å gjøre når psykisk lidelse påvirker forholdet ditt med hygiene

De fleste føler seg litt og # 8216; for lat til å ta en dusj en gang nå og da. De fleste av oss føler seg noen ganger litt & # 8216; & # 8221; ekkelt & # 8221; og bestemmer seg for å vaske mer kraftig enn vanlig. Så hvordan vet du at det er «ganske stygg & # 8221; For du trenger hjelp?

Generelt bør du be om hjelp hvis et problem gjør deg vanskelig å betjene. Hvis du sliter med å trene L’hygiene selv når du vet at du burde, eller hvis du føler deg helt, vask deg selv, kan det hende du trenger hjelp.

Terapi er et flott utgangspunkt. Du kan skamme seg, som meg, for å fortelle din terapeut som sliter med å trene god hygiene. Husk at dette er et ganske vanlig symptom på psykisk lidelse, og din terapeut har sannsynligvis allerede hjulpet folk i skoene dine & # 8211; Og jeg er der for å hjelpe deg, ikke å dømme deg for din mentale tilstand.

Som for overdreven vask, sier Manly at roten til # 8217; angst må adresseres for å møte problemet. Dette krever også ofte en terapi.

& # 8220; For å redusere nivået på vask i kombinasjon med terapi, kan individet også streve for å redusere angsten, lære å bruke beroligende pusteteknikker, korte meditasjoner og positive mantra & # 8221; sier manlig. & # 8220; verktøy som disse kan brukes til å roe ditt sinn og kropp som de oppfordrer selvkontroll og L & # 8217;.& # 8221;

Uansett hvilke selvomsorgsverktøy hjelper deg, er det viktig å minne deg på at 8217; moraliseringshygiene ikke hjelper noen.

Ja, vi bør alle øve hygiene for god offentlig og personlig helse. Men hvis din mentale helse gjør det vanskelig å ta vare på deg selv, bør du ikke skamme deg for å søke støtte.

Sian Ferguson er frilansskribent og journalist basert i Grahamstown, Sør-Afrika. Deres skrifter dekker spørsmål knyttet til sosial rettferdighet og helse. Du kan komme i kontakt med dem Twitter.