Isolert nervøs dysfunksjon: årsaker, symptomer og diagnose

COS’er isolert nervøs dysfunksjon?

Isolert nervøs dysfunksjon (IND) er en type nevropati, eller skade på nerver, som forekommer i en enkelt nerve. Teknisk er det en mono-Europathy fordi den treffer en nerve. Det er vanligvis resultatet av skader eller infeksjoner. Når hevelsen forårsaker trykk på en nerve, kan myelinskjeden som dekker nerven bli skadet. Nerven kan også forbli fanget eller komprimert. Også l’nervøs iskemi (mangel på oksygen på nerve) kan forårsake skade. Selv L’Axon eller nervecelle, kan bli skadet. Når denne typen lesjon oppstår, kan frem og tilbake signaler til hjernen ikke kjøre riktig gjennom nerven.

Symptomer kan omfatte en prikkende eller buzz følelse i området som nerven gir innervering eller tap av bevegelse og følsomhet.

L’Ind kalles også mononuropati eller mononouritt isolert.

Hva er årsakene til isolert nervøs dysfunksjon?

L’Ind er generelt forårsaket av en skade. Enhver skade som skader en nerve, som et dypt kutt eller en konvensjonell traumer, kan forårsake ind. Komprimering eller # 8217; iskemi kan også forårsake en isolert nervøs dysfunksjon. Kan forekomme hvor som helst i kroppen. Også den langsiktige hevelsen som forårsaker trykk på en nerve kan forårsake ind.

Nedenfor er noen vanlige former for ind.

Ind form Beskrivelse Årsak eller Effekt syndromer Carpal tunnel hevelse til håndleddet som utøver press på median nerveindustrien; Ofte tilskrives den repeterende fleksjonen og forlengelsen av håndleddet bruk nerve dysfunksjon axillær skade i skulderen oppstår vanligvis på grunn av skulderutladning eller brudd i nakken på # 8217; Homer vanlig dysfunksjon peroneo nervøs skade på beinet som fører til problemer med Benet og ved foten kan bringe til fots, som er manglende evne til å heve foten når du går i tarsal tunnel syndromet forårsaker skade på tibialnerven og forårsaker nummenhet og prikking rundt til plante av foten og ankel smerte; Ikke så vanlig som nevropatiene nevnt over kranial monohouropathy av kranialnerves III,VII og VII Typer av nerveskade som påvirker øynene, kan forårsake forhold som dobbeltsynsdysfunksjon av femoral nerveskaden på nerver i bena kan utlede fra malkende under operasjonen; kirurgi, penetrerende sår som sår fra skytevåpen eller kniv eller andre traumer fra skytevåpen eller kniv eller andre traumas ; Tumorer og stråling kan også forårsake skader på den femorale nerve dysfunksjonen i Ulnar nerve skaden på nerven som gjør at hånden og håndleddet av bevegelsen er vanlig, siden Ulnar vender seg rundt albuen og er utsatt for skader i det området fordi det er er ikke vedlagt i muskelen; smerte fra din & # 8220; merkelig bein & # 8221; Det er smerte fra nervedysfunksjonen Tolerere en nerveskade som gjør det mulig å bevege seg tilbake, til triceps og til bevegelsen av bevegelsen kan oppstå på grunn av en lesjon i # 8217; nervefangling av nervehuset Dell & # 8217;Axilla (axillary) sjeldne, men kan oppstå som følge av en langvarig tur på sykkel og kan forårsake skade på den dorsale nerven til penis, dens nerve innoverer penisens hud og skaden kan føre til intens smerte

Noen medisinske lidelser kan også forårsake nerveskader. Ifølge laboratorietester på nettet, 60-70% av personer med diabetes Utvikle en form for nevropati, vanligvis på enden. L’Alkoholisme kan også forårsake skade på nerver, på grunn av ernæringsmessige mangler. I nærvær av en medisinsk forstyrrelse som diabetes eller alkoholholdige nevropatier, er støyen vanligvis ikke isolert fra en bestemt nerve og vil trolig innebære forskjellige nerver. Dette er kjent som perifer neuropati.

For å lære mer: Carpal Tunnel »

Hva er symptomene på isolert nerve dysfunksjon?

Symptomene varierer avhengig av posisjonen til den skadede nerven. Ind symptomer inkluderer:

 • Parestages eller spontane og merkelige opplevelser som kan bli verre over natten og inkluderer prikking, pikcolering, sjokk eller summende
 • Tap av følsomhet
 • smerte, som kan være akutt eller døve
 • lammelse
 • svakhet
 • Overfølsomhet i berøring i det berørte området
 • Vanskelighetsgrad å tolerere plagg på det berørte området
 • Vanskelighetsgrad å ta tak i objekter i å knuse hånden
 • følelsen av å ha på seg sokker eller hansker, selv når du ikke er det

Hvordan diagnostisert nerve dysfunksjon isolert?

Å diagnostisere L’Ind, din lege må gjennomgå din medisinske historie i detalj. Så de vil prøve å finne ut hvilken nerve som er skadet ved å undersøke musklene og nerver.

Tester for å sjekke & # 8217, inkludert:

 • Nervøs ledningstest for å måle hastigheten som nerver bærer pulser frem og tilbake til hjernen. I nervøs dysfunksjon reduseres hastigheten som pulser overføres.
 • et elektromyogram for å kontrollere aktiviteten og svarene i musklene. I muskel sykdommer er det unormale tenningsmodeller i musklene.
 • en nervebiopsi der et lite stykke av det berørte nerve er fjernet og undersøkt

Du kan også skanne bilder for å kontrollere indre organer, bein og blodkar. Disse skanningen kan inkludere:

 • ultralyd
 • Tac
 • MR-skanning

Legen din kan også bestille laboratorietester for å avgjøre om din ind er forårsaket av en & # 8217, annen helsetilstand. Test kan inkludere:

 • En glukose test for å verifisere tilstedeværelsen av diabetes
 • Et skjoldbruskkjertelpanel for å verifisere tilstedeværelsen av skjoldbruskkjertelforstyrrelser
 • A’analyse av CSF (cerebrospinal væske) for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner eller anomalier i sentralnervesystemet
 • Spesifikke tester for autoimmune sykdommer eller smittsomme sykdommer, for eksempel L’HIV / AIDS, L’Herpes Zoster eller Lyme Disease
 • Vitamin tester for å verifisere vitamin B-12 mangler eller andre vitaminer
 • Test for forgiftning fra tungmetaller

Tilleggsinformasjon: Diabetisk nevropati »

Hvordan nerven til nerven blir behandlet isolert?

Behandlingen varierer avhengig av stillingen og alvorlighetsgraden av skade på nerver. I noen tilfeller vil nerven helbrede uten behandling. Hvis L’Ind er forårsaket av en eksisterende medisinsk tilstand, som for eksempel diabetes, selv om tilstanden bør behandles. Ellers kan problemet bli verre eller gjenoppta. Selv om medisinske forhold som diabetes kan forårsake ind, er det mer sannsynlig at disse forholdene påvirker flere nerver.

Legen din kan gi deg råd til en av de mange mulige behandlingene.

Hva er utsiktene for isolert nervøs dysfunksjon?

Perspektivene varierer avhengig av alvorlighetsgraden av skaden på nerver. Med tidlig behandling kan prospekter være gode nok. Vilkårene reagerer ofte på fysioterapi. De for tiden tilgjengelige diagnostiske prosedyrer, som for eksempel nerve ledningsstudier, er svært effektive for å bestemme posisjonen til problemet, og dette er veldig nyttig i å planlegge en behandlingssyklus.

Alvorlig skade på nerver kan føre til fullstendig tap av bevegelse, mens mild skade bare kan forårsake ubehag for følelser. Kirurgisk dekompresjon i karpaltunnelsyndrom har vist seg å fullstendig behandle tilstanden og føre til fullstendig gjenoppretting. Hvis årsaken til skaden er identifisert og behandlet, er fullstendig utvinning mulig.

Hva er de potensielle komplikasjonene av isolert nerve dysfunksjon?

Komplikasjonene av «8217; indikerer kan inkludere deformitet. Hvis aktiviteten som forårsaket skaden ikke avbrytes, kan gjentatt skade forekomme. Folk med indbes kan ved et uhell skade fordi de har liten eller ingen følelse i noen deler av kroppen. Dette er tilfelle av diabetisk perifer nevropati.

Hvordan kan jeg forhindre isolert nervøs dysfunksjon?

Ind er bedre forhindret ved å unngå traumatiske lesjoner. Videre, ta pauser når du utfører repeterende aktiviteter, for eksempel å skrive, noe som kan føre til karpaltunnelsyndrom. Selv behandling av eksisterende medisinske forhold som setter deg i fare for Ind, som diabetes og hypertensjon, kan være D’hjelp.