Iskemisk slag: Symptomer, Behandling, Gjenoppretting og mer

COS & # 8217; er det iskemiske slaget?

L & # 8217; Iskemisk slag er en av de tre typer slag. Cerebral Ischemia og Cerebral Ischemia er også definert.

Denne typen slag er forårsaket av en blokk i A & # 8217; arterie som gir blod til hjernen. Blokken reduserer blodstrømmen og hjernens oksygen, forårsaker skade eller cerebral celledød. Hvis sirkulasjonen ikke gjenopprettes raskt, kan hjerneskade være permanent.

Om L & # 8217; 87% av alt slag er iskemisk slag.

En annen type alvorlig slag er det hemorragisk slag, hvor et blodkar i hjernen bryter og forårsaker blødning. L & # 8217; Blødning komprimerer hjernevæv, ødelegger det eller dreper det.

Den tredje typen slag er det forbigående iskemiske angrepet (TIA), også kjent som minerinne. Denne typen slag er forårsaket av en midlertidig blokk eller en reduksjon i blodstrømmen til hjernen. Symptomene forsvinner vanligvis selv.

Hva er symptomene?

De spesifikke symptomene på et iskemisk slag er avhengig av det berørte hjernen. Noen symptomer er vanlige i mest iskemiske slag, inkludert:

 • Se problemer, for eksempel blindhet fra ett øye eller dobbeltsyn
 • Svakhet eller lammelse i lemmer, som kan være på en eller begge sider, avhengig av # 8217; bekymret arterie
 • Svimmelhet og svimmelhet
 • forvirring
 • Tap av koordinering
 • Senker ansiktet på den ene siden

Når symptomene starter, er det viktig å få behandlingen så raskt som mulig. Dette gjør at skaden blir mindre sannsynlig. Hvis du tror at noen har et slag, rangere det å bruke raskt:

 • Ansikt. Den ene siden av ansiktet deres faller og vanskelig å bevege seg?
 • Væpne. Hvis de løfter armene dine, beveger en arm ned eller har betydelige vanskeligheter for å heve armen?
 • Tale. Deres tale er ødelagt eller på annen måte rart?
 • Vær. Hvis svaret på noen av disse spørsmålene er ja, er det på tide å ringe de lokale beredskapstjenestene.

Selv om TIA varer i kort tid og vanligvis løser seg selv, krever det også en lege. Dette kan være et advarselsskilt av en iskemisk slag fullblåst.

Hva er årsakene til Iskemisk slag?

L & # 8217; Iskemisk stroke oppstår når A & # 8217; arterie som leverer blod til hjernen, er blokkert av en blodpropp eller fettoppbygging, kalt plakett. Denne blokken kan vises i nakken eller hodeskallen.

Jeg starter vanligvis blodpropper i hjertet og reiser gjennom sirkulasjonssystemet. En blodpropp kan bryte alene eller for å bosette seg i A & # 8217; arterie. Når du blokkerer en og # 8217; Cerebral arterie, mottar hjernen ikke nok blod eller oksygen, og cellene begynner å dø.

L & # 8217; Iskemisk slag forårsaket av en fettakkumulering oppstår når plakkene kommer av fra en & # 8217; arterie og reiser til hjernen. Plakkene kan også akkumulere i arteriene som gir blod til hjernen og begrense disse arteriene nok til å forårsake iskemisk slag.

L & # 8217; Global Ischemia, som er en mer alvorlig type iskemisk slag, oppstår når hjernens oksygenstrøm er betydelig redusert eller fullstendig avbrutt. Dette skyldes vanligvis et hjerteinfarkt, men det kan også skyldes andre forhold eller hendelser, slik som karbonmonoksydforgiftningen.

Hva er risikofaktorene?

Sirkulasjonsforhold er den viktigste risikofaktoren for iskemisk slag. Dette for å øke risikoen for blodpropper eller fettavsetninger. Disse forholdene inkluderer:

 • Høyt blodtrykk
 • aterosklerose
 • Høyt kolesterol
 • atrieflimmer
 • Forrige hjerteinfarkt
 • Sickle celleanemi
 • Koagulasjonsforstyrrelser
 • Medfødte hjertefeil

Andre risikofaktorer inkluderer:

 • diabetes
 • røyk
 • Vær overvektig, spesielt hvis du har mye abdominal fett
 • Tungt alkoholmisbruk
 • Bruk av noen stoffer, for eksempel kokain eller metamfetaminer

L & # 8217; Iskemisk slag er også vanlig hos mennesker som har en familiehistorie av hjerneslag eller som har hatt tidligere slag. Menn er mer sannsynlig å få kvinner til å ha iskemisk slag mens svarte har en Høyere risiko Sammenlignet med andre løp eller etniske grupper. Risikoen øker også med alderen.

Hvordan det er diagnostisert?

En lege kan vanligvis bruke en fysisk undersøkelse og en familiehistorie for å diagnostisere det iskemiske slaget. Basert på symptomene dine, kan de også ha en & # 8217; hvor blokken er plassert.

Hvis du har symptomer som forvirring og forvirret språk, kan legen utføre en blodsukkertest. Dette skyldes at forvirring og forvirret språk også er symptomer på et alvorlig lavt blodsukkernivå. Mer informasjon om effekten av et lavt nivå av blodsukker på kroppen.

En ccranic TC-skanning kan også hjelpe deg med å skille det iskemiske slaget fra andre problemer som forårsaker hjernens død, som en hjerneblødning eller svulst.

Når legen har diagnostisert det iskemiske slaget, vil de forsøke å forstå når den er startet og hva er hovedårsaken. En magnetisk resonans er den beste måten å avgjøre når det iskemiske slaget har startet. Tester som brukes til å bestemme en hovedårsak, kan inkludere:

 • Et elektrokardiogram (EKG eller EKG) for å teste unormale hjerterytmer
 • ekkokardiografi for å verifisere tilstedeværelsen av blodpropper eller anomalier i hjertet
 • A & # 8217; angiografi for å se hvilke arterier som er blokkert og hvor alvorlig er blokken
 • Blodprøver for kolesterol og koagulasjonsproblemer

Hvilke komplikasjoner er forbundet med iskemisk slag?

Hvis det iskiske hjerneslag ikke behandles raskt, kan det forårsake skade på hjernen eller døden.

Hvordan det behandles l & # 8217; Iskemisk slag?

Det første målet med behandlingen er å gjenopprette pusten, hjertefrekvensen og blodtrykket til normalt. Om nødvendig vil legen da prøve å redusere trykket i hjernen med narkotika.

Hovedbehandlingen for det iskemiske hjerneslag er plasminogenaktivatoren (TPA), som bryter koaguli. 2018 Retningslinjer Fra # 8217; American Heart Association (AHA) og American Stroke Association (ASA) hevder at TPA er mer effektivt når den administreres innen fire og en halv time fra # 8217; Street av et slag. Det kan ikke administreres mer enn fem timer etter starten av stroke. Fordi TPA kan forårsake blødning, kan du ikke ta det hvis du har en historie om:

 • Hemorragisk slag
 • Blødning i hjernen
 • Nylig viktig kirurgi eller kranialtrauma

Det kan også brukes av alle som tar antikoagulanter.

Hvis TPA ikke virker, kan blodpropper kirurgisk fjernes. Den mekaniske fjerningen av kluten kan utføres opptil 24 timer etter utseendet på symptomene på slag.

Langsiktig behandling inkluderer L & # 8217; aspirin (Bayer) eller antikoagulant for å hindre ytterligere blodpropper.

Hvis det iskemiske slaget er forårsaket av en tilstand som hyperthenship eller aterosklerose, må du få behandling for slike forhold. For eksempel kan legen anbefale en stent for å åpne en «8217; begrenset arterie fra plakett eller statiner for å senke blodtrykket.

Etter det iskemiske slaget må du være på sykehuset for observasjonen i minst noen få dager. Hvis L & # 8217; Stroke har forårsaket lammelse eller alvorlig svakhet, kan det også være nødvendig med rehabilitering for å tilbakekjøpe funksjonen.

Hva utvinningen fra # 8217; iskemisk slag?

Rehabilitering er ofte nødvendig for å gjenopprette motoriske ferdigheter og koordinering. Selv yrkesmessig, fysisk og språkbehandling kan være nyttig for å hjelpe til med å gjenopprette andre tapt funksjoner. Du er sannsynlig at unge og folk som begynner å raskt forbedre utvinningen flere funksjoner.

Hvis etter et år er det fortsatt ingen problemer, vil de trolig være permanente.

Å ha et iskemisk slag setter deg med størst risiko for å ha en annen. Vedta tiltak for å redusere risikoen, hvordan å slutte å røyke er en viktig del av langsiktig gjenoppretting. Mer informasjon om gjenoppretting fra # 8217; Stroke.

Hva er perspektivet?

L & # 8217; Iskemisk slag er en alvorlig tilstand og krever rettidig behandling. Men med riktig behandling kan de fleste med iskemisk slag gjenopprette eller opprettholde en tilstrekkelig funksjon for å ta vare på deres grunnleggende behov. Å vite tegnene på & # 8217; Iskemisk slag kan hjelpe deg med å redde livet ditt eller det av noen andre.