Ipnagogiske hallusinasjoner: Årsaker, symptomer og mer

Hva er ipnagogiske hallusinasjoner?

Hvis du tror du ser & # 8211; eller lukt, føler, smak eller følelse og Ting som du sover, kan du ikke drømme. Det er mulig at du opplever hypnagogiske hallusinasjoner. Disse kan forekomme i samvittighetstilstanden mellom å våkne og sove. Drømmer, på den annen side, forekommer under søvn.

Hypnagogiske hallusinasjoner forårsaker ofte forvirring. Dette skyldes at det kan være vanskelig å skille L’hallusinasjon fra virkeligheten. Skape sterke og komplekse visuelle bilder i tankene som kan forvrenges urealistiske. Som et resultat, forårsaker disse hallusinasjonene ofte frykt. I noen tilfeller kan de til og med blåse deg ut av sengen eller skade deg ved et uhell.

Hva er symptomene på hypnagogiske hallusinasjoner?

A’hallusinasjon er definert som oppfatningen av tilstedeværelsen av et objekt eller en hendelse gjennom en av de fem sansene (visning, lukt, smak, berøring eller hørsel) uten objektet eller reell begivenhet eksisterer eller oppstår.

Symptomet som definerer A’hypnagogisk hallusinasjon er å forestille seg veldig realistiske gjenstander eller hendelser umiddelbart før du sovner (vanligvis visuelt). Du kan våkne opp med ekstrem frykt for at hallusinasjonen var ekte.

Høring hallusinasjoner er også vanlige når kroppen sovner. Disse hallusinasjonene er mer vanlige når en person er under stress. De vanligste hørehallusinasjonene er enkle og har ikke en sann betydning eller formål. Dette kan inkludere:

 • pip
 • Akutt støy
 • tilfeldig støy
 • Låsende lyder
 • Lyse lyder

Alvorlige tilfeller av angst kan produsere mer komplekse hallusinasjoner. De kan innebære rykter, som noen ganger er forbundet med raske tanker. Dette kan bringe en person til å tro at stemmen er ekte.

En annen vanlig type hallusinasjoner er visjonen eller følelsen av at insekter kryper på kroppen din. Dette er mer vanlig hos personer som tar eller tar feil bruk av visse stoffer. Å prøve denne følelsen under søvn kan indusere en person til å skrape, samle eller til og med forårsake skade på kroppen din i et forsøk på å frigjøre det fra insekter.

Søvnforlamning og skinnende drømmer

Hypnagogiske hallusinasjoner er forskjellig fra andre sovende forhold & # 8211; Inkludert skinnende drømmer og søvnforlamning> 8211; som kan forårsake oppfatningen av ting som ikke er ekte. Skinnende drømmer er veldig realistiske drømmer som oppstår når en person sover.

Søvnforlamning er en tilstand skilt fra hypnagogiske hallusinasjoner. Det kan imidlertid oppstå samtidig. Søvnforlamning er en tilstand av søvn der en person er fysisk immobile men mentalt bevisst. Denne tilstanden kan forårsake enda mer frykt, siden den fysiske immobiliteten & # 8211; Ofte pustevansker og muskel stivhet & # 8211; Det kan få en person til å føle at den var frossen på stedet. Som et resultat kan en person huske en episode av søvnforlamning og hallusinasjoner som en drøm der han var frossen eller ikke i stand til å bevege seg. I virkeligheten var de disse to forholdene som jobbet sammen.

Hva forårsaker hypnagogiske hallusinasjoner på grunn av?

I en studie i Storbritannia har ekspertene oppdaget det En tredjedel av befolkningen De har opplevd en «8217; hypnagogisk hallusinasjon på et tidspunkt i deres liv. Amerikanske forskere har satt nummeret a 25 prosent.

Disse hallusinasjonene er vanligere hos ungdom og unge voksne, med antall hallusinasjoner som reduseres med alderen. Kvinner synes å være mer sannsynlig å oppleve disse hallusinasjonene sammenlignet med menn.

De eksakte årsakene til hypnagogiske hallusinasjoner er ikke godt forstått. Noen mulige risikofaktorer inkluderer:

 • Bruk av alkohol eller narkotika
 • søvnløshet
 • angst
 • understreke
 • narkolepsi
 • Lidelser i # 8217; humør som bipolar lidelse eller depresjon

Epileptiske kriser kan også forårsake hypnagogiske hallusinasjoner. Når epilepsien er årsaken, kan hallusinasjoner vises som korte visuelle fragmenter.

Du burde gå til en lege?

Hypnagogiske hallusinasjoner er uskyldige i de fleste tilfeller. Du bør imidlertid konsultere en søvnspesialist hvis disse hallusinasjonene gir deg angst eller forstyrrer deg ofte under søvn. Hvis hallusinasjonene dine er ledsaget av uvanlig døsighet i løpet av dagen, bør du umiddelbart søke etter hjelp av en spesialist, siden du kan lide av narkolepsi.

Hvis du er ute etter hjelp fra en søvnspesialist, starter du avtalen ved å stille spørsmål som:

 • Når hallusinasjoner startet?
 • Hvor ofte oppstår hallusinasjonene dine?
 • Hvor lenge hallusinasjonene dine?
 • Du har andre søvnproblemer, for eksempel L’søvnløshet?
 • Du er søvnig i løpet av dagen?

I tillegg til å spørre deg om din søvn, vil en søvnspesialist også spørre deg om din medisinske og psykiatriske historie. Husk å snakke om noen narkotika eller bruk av tidligere eller nåværende legemidler.

Søvnspesialisten kan be deg om å ta med deg en søvn dagbok i to uker. Dette hjelper spesialisten til å bedre forstå søvnordninger. Denne intuisjonen kan hjelpe dem bedre å diagnostisere tilstanden din og forstå hvordan du retter det.

Sleep Specialist kan også anbefale en søvnig studie (polysonnogram) hvis hallusinasjonene dine forstyrrer søvn. En sovende studie innebærer tilkobling av kabler og utstyr til hodet og kroppen for å spore hjernebølger, hjerterytme og puste under søvn. Også registrerer hvordan man beveger armene og bena. Denne typen studie kan finne ut om dine hypnagogiske hallusinasjoner er relatert til enhver annen type søvnforstyrrelse.

Spesialisten kan be deg om å ta en dag på dagtidsluret (flere søvnlatens test) hvis du er veldig trøtt i løpet av dagen. Denne testen måler hastigheten som du sovner i løpet av dagen, og hva slags søvn du har når du gjør en lur. Denne testen kan avsløre om hallusinasjonene dine er korrelert eller ikke til narkolepsi.

Hvordan hypnagogiske hallusinasjoner blir behandlet?

Behandlingen av hypnagogiske hallusinasjoner krever behandling av eventuelle underliggende forhold som kan være årsaken. Ofte vil hallusinasjonene reduseres over tid. De kan også redusere hvis de utfører følgende operasjoner:

 • Konsentrere deg om nok sovende. Anbefalingene er:
  • 8-10 timer for ungdom i alderen 14 og 17 år
  • 7-9 timer for voksne fra 18 til 65 år
  • 7-8 timer for eldre over 65 år
  • Hold et vanlig søvnprogram der du går i dvale, og du våkner samtidig hver dag.
  • Unngå alkohol, ulovlige rusmidler og noen stoffer.

Hvis dine hypnagogiske hallusinasjoner er forårsaket av’angst, kan legen anbefale psykiatrisk behandling. Behandling for L’Angst kan føre til terapi av ordet, meditasjon eller rusmidler, så vel som andre hjemmepleie for å redusere stress. Hvis narkolepsi er diagnostisert, vil din søvnspesialist foreskrive narkotika for narkolepsi.

Hypnagogiske hallusinasjoner kan forårsake komplikasjoner?

I tilfelle av alvorlige hypnagogiske hallusinasjoner, er det kjent at folk hopper av sengen og vondt ved et uhell. Folk kan også forårsake skade på seg selv hvis de har en’hallusinasjon som insekter kryper på dem. Så det er viktig å se etter behandling hvis hallusinasjonene dine er alvorlige.

Hva er perspektivet for hypnagogiske hallusinasjoner?

Ofte er hypnagogiske hallusinasjoner løst fra solskinn over tid. Hvis C’Det er en årsak bak hallusinasjoner, og søker behandling for tilstanden, kan bidra til å forhindre forekomsten av fremtidige hallusinasjoner. Dette vil forbedre søvnkvaliteten.