IPF: Spørsmål som skal plasseres på behandling

Idiopatisk lungfibrose (IPF) er en type lungefibrose som har ukjente årsaker. Selv om den samlede progresjonen er treg, kan det føre til plutselig forverring av symptomene hvis det forverres.

Data disse to fakta, du vil lure på om behandlingen er mulig hvis legen din ikke vet hva som forårsaket # 8217; start av ipf. Du kan også spørre deg om det er verdt det.

Husk følgende spørsmål om behandlingen for å diskutere din neste avtale med legen din.

1. Hvordan vet jeg om min IPF blir verre?

Det vanligste tegn på IPF er mangel på pust, også kalt dyspné. Mangel på pusten kan tilsynelatende komme fra ingenting og blir ofte utvekslet for en annen lunge tilstand. Du kan oppleve det i perioder med aktivitet og over tid, i hvileperioder. En tørr hoste kan følge mangelen på pusten.

Din IPF kan også forårsake andre symptomer, for eksempel vekttap, muskelsmerter og tretthet. Du kan også legge merke til at fingrene og føttene begynner å avrunde seg til tipsene, et symptom kjent som et diskotek.

Symptomer på’IPF varierer fra person til person. Hvis du ikke vet åndedrettsvanskeligheter som fortsetter å forverres, sammen med utseendet på flere symptomer, kan dette være et tegn på at tilstanden din blir verre. Diskuter dine behandlingsalternativer med legen din.

2. Hvilke stoffer omsorg l’IPF?

Dessverre er det ingen rusmidler tilgjengelig for å kurere IPF. I stedet brukes narkotika til å senke utviklingen av symptomene på # 8217; IPF. I sin tur kan du også oppleve en bedre livskvalitet.

Det er to stoffer som har blitt godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av IPF: Nintedanib (OFEV) og Pirfenidone (ESBRIT). Kjent som antifibrotiske midler, reduserer disse legemidlene artraten i lungene. Dette kan bidra til å redusere utviklingen av # 8217; IPF og også for å forbedre symptomene.

Videre kan legen foreskrive ett eller flere av følgende stoffer:

 • Medisiner mot sur refluks, spesielt hvis du lider av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD)
 • Antibiotika for å forhindre infeksjoner
 • Anti-inflammatoriske stoffer, som prednison
 • hoste beroligende midler, som benzoni, hydrokodon og talidomid

3. L’oksygen terapi kan hjelpe meg å puste bedre?

L’oksygen terapi er en’praktisk mulig alternativ for de fleste med IPF. Kan hjelpe deg med å puste bedre mens du går, handler eller gjør andre aktiviteter. Med fremdriften på # 8217; IPF, kan du trenge oksygenbehandling under søvn for å hjelpe deg med å puste bedre.

L’oksygenbehandling kan ikke stoppe utviklingen av # 8217; IPF, men kan:

 • gjør det lettere for trening
 • Hjelp deg å sovne og sovne
 • Juster blodtrykket

4. Rehabiliteringsprogrammer er tilgjengelige?

Jepp. For IPF kan du bli adressert til et pulmonal rehabiliteringsprogram. Du kan tenke på dette som yrkesbehandling eller fysioterapi, bortsett fra at L & # 8217, oppmerksomhet er på lungene.

Med lungerehabilitering vil din terapeut hjelpe deg med:

 • Puste teknikker
 • følelsesmessig støtte
 • Trening og motstand
 • ernæring

5. Jeg trenger en lungetransplantasjon?

Hvis du har store mengder lungear, kan du dra nytte av en lungetransplantasjon. I tilfelle suksess, # 8217; kirurgi kan også hjelpe deg med å leve lenger. I følge Stiftelse for pulmonal fibrose, Pulmonal fibrose representerer omtrent halvparten av alle lungetransplantasjoner i USA.

Men C’Det er en stor risiko forbundet med en lungetransplantasjon, så det er ikke for alle. Jo større bekymring er avvisningen av den nye lungen. Infeksjoner er også mulige.

Snakk med legen din dersom du er interessert i å lære mer om lungetransplantasjoner, og hvis en er riktig for deg.

6. Alternative behandlinger er tilgjengelige?

Alternative behandlinger har ikke vært mye støttet for styringen av # 8217; IPF. Imidlertid kan hjemmemedisiner og livsstilsendringer hjelpe dine generelle forhold.

Snakk med legen din om:

 • trening
 • Næringsstøtte
 • slutt å røyke
 • Tar vitaminer, om nødvendig
 • Vaksinasjoner

Legen kan også anbefale rettsmidler og motvirkende medisiner for å behandle symptomer. Eksemplene er hosteputer, hoste og smertestillende sedativer. Sjekk alltid med legen din før du tar noen OTC-medisinering for å hindre bivirkninger og potensielle farmakologiske interaksjoner.

7. Hva er fordeler og ulemper ved behandling av IPF?

Siden det ikke er noen kur for IPF, vil legen sannsynligvis fokusere på ledelse og behandling for å forlenge livet ditt. Dette vil også bidra til å forbedre livskvaliteten og forhindre komplikasjoner, for eksempel infeksjoner.

Selv om IPF kan være undertrykkende, er det viktig å ikke overgi seg. Behandling av # 8217; IPF kan gjøre dine daglige aktiviteter mer underholdende. Legen din kan til og med gi deg råd til å delta i kliniske studier, som kan eksportere nye behandlinger.

Ulemper med behandling av IPF er mulige bivirkninger av narkotika og potensiell avvisning fra en lungetransplantasjon.

Når man vurderer fordeler og ulemper med behandling, er det mulig at fordelene langt fra langt risikoen. Du og legen din Du kan bestemme hva som passer best for din situasjon.