Iperesteso Knee: Hva er mitt perspektiv?

Beskrivelse

Knærne er sårbare for skader på grunn av sterk kontakt eller høst, eller bare alle «8217 daglig slitasje. En vanlig skade, spesielt blant aktive mennesker, er et hyperesthese kne.

Hypereesterse kneet betyr at kneet bøyer for mye til # 8217; tilbake i en rettet posisjon. Det er viktig å ikke ignorere et hyperesthese kne. Denne skaden kan redusere mobiliteten din i noen måneder. Men med hjelp av en lege, er det behandlet.

Selv om du ikke er sikker på at jeg wiled kneet, vær alltid oppmerksom på symptomene på knesmerter. Og kontakt lege etter en skade.

Symptomer

Du kan umiddelbart vite at jeg hypert ned kneet. Du vil føle smerte bak kneet. Du kan også høre en & # 8220;, som tyder på et tåret ligament.

Hvis hyperextensjonen er seriøs, vil du ha problemer med å laste inn beinet. Selv kneet blir vanskelig å kaste. Du vil nok også ha hevelse rundt kneet.

Våre initiativer

De to viktigste ledbåndene er vanligvis såret i en hyperextension på 8217. Begge ledbåndene ligger i sentrum av kneet.

L’ACL styrer bevegelsen fremover og rotasjon av tibia eller tibia. PCL kontrollerer bevegelse Alle’tilbake av tibia. Disse ledbåndene forbinder tibia til lårbenet eller til lårbenet. Når de er skadet, blir kneet mye mindre stabilt.

Kneet kan bli hyperesthended hvis du hopper og misforstått. Det kan også skje hvis du endrer retning plutselig.

Kneet kan også bøye seg til kontakten. Hvis noe eller noen treffer forsiden av kneet, kan artikulasjonen skyves for langt. Dette kan skade ledbånd og andre deler av kneet.

Noen ganger kan foten bli fanget i noe og få deg til å falle. Hvis høstens kraft skyver kneet i en retning, men foten kan ikke følge den, kan dette føre til en hyperexpersjon.

Risikofaktorer

Gymnaster, skiløpere og andre idrettsutøvere driver en større risiko for knehyperextension sammenlignet med andre mennesker. Selv de eldre med en høyere risiko for fall er med størst risiko for knær hyperextension.

Andre ting som kan øke risikoen er:

  • Svake quadriceps, som er musklene i øvre ben
  • Kneskadehistorie

Barn er mer i fare for bein chipping eller onde fraktur hvis C’er en hyperextension skade.

Diagnose

Diagnosen vil starte med et besøk til legen. Legen din vil stille deg spørsmål om såret ditt og da vil gjøre en fysisk undersøkelse. En del av’eksamen vil inkludere den skadede kneet bevegelsen. Dette vil tillate legen å advare # 8217; # 8217;.

Du bør også være ærlig om smerte forbundet med disse bevegelsene. En del av’Eksamen kan også inkludere kneet i forskjellige stillinger og bruke et visst trykk mens du prøver å flytte den.

En røntgen eller magnetisk resonans kan gi bilder av’bein og myke vev som er rammet av lesjonen.

Legen vil etablere om en eller flere ledbånd er skadet. Dermed kalles diagnosen ligamentforvrengning. Så forvrengningen mottar en stemme.

Grad 1 forvrengning mild, men ligamentet er fortsatt stabil forvrengning av klasse 2 eller delvis ligament ligament Ligamentet ble strukket og oppløses grad 3, eller fullstendig brudd på ligamentet ligament er revet i to stykker

Kirurgi kan trenge å reparere et delvis brudd på ligamentet. Sannsynligvis vil en operasjon være nødvendig for å rette opp en tåre av klasse 3 fordi kneet vil være ustabilt. Dette kan føre til økt smerte og en ny ulykke.

Behandling

Behandling for et hyperesthese kne varierer avhengig av «8217; enhetens enhet.

Is og hvile i dagene etter lesjonen vil bidra til å redusere hevelse og # 8217; betennelse. Du bør også prøve å løfte kneet så mye som mulig.

Hvis kirurgi er pålagt å reparere et tåret ligament, brukes et stykke gardiner fra A’annen del av kneet eller kneetene til å erstatte det helt revet ligamentet. Under denne operasjonen brukes’generell anestesi. Men prosedyren utføres vanligvis på ambulant basis.

Fysioterapi, inkludert styrking av benmuskler, bør følge operasjonen;. Kan være en «8217; utfordrende erfaring. Men det er viktig å finne stabilitet og et komplett bevegelsesområde i # 8217; artikulasjon.

Ytterligere informasjon: Øvelser for bakre lårmuskler og lår bakre muskler for å styrke syke knær «

Du må kanskje ha på seg en knepute i flere måneder eller mer for å stabilisere artikulasjonen.

Outlook

Måneder kan være nødvendig før du får et komplett utvalg av bevegelse og kneet er smertefritt. De fleste barn og voksne kan komme tilbake til deres normale aktiviteter etter en hyperesthese kneskade. Hvis forvrengningen er mild, vil gjenopprettelsestiden være raskere enn en mer alvorlig skade.

Idrettsutøvere kan kunne fortsette med deres sport. Men en alvorlig kneskade kan begrenses så langt unna de kan presse sine kropper.

De eldre har en tendens til å helbrede sakte. De kan også ha et vedvarende ubehag eller stivhet til knærne. Dette kan minimeres med øvelsen.

Ledelse

Den kontinuerlige styringen av et hyperestase knee vil avhenge av følgende:

  • din alder
  • Din generelle helse
  • Alvorlighetsgraden av skaden din

Det kan være nødvendig å stoppe eller redusere deltakelse i visse idretter eller aktiviteter hvis de videre legger kneet i fare for skade. Og refererer eller unngår eksplosiv sport, for eksempel basketball eller ski, til du helt gjenoppretter.

Her er noen forslag for å hjelpe deg med å administrere gjenopprettingen din:

  • Bruk robuste sko som gir støtte.
  • Fungerer med en fysioterapeut for å lære å redusere risikoen for fall hvis du har størst risiko for å falle på grunn av alder eller andre helsemessige forhold.
  • Forbedre balansen din og redusere risikoen for å falle gjør øvelser som Tai Chi og Yoga.
  • Øvelsesøvelser som vil styrke benmuskulaturen. Dette vil bidra til å beskytte knærne fra fremtidige skader.
  • Fortsett øvelser lært i fysioterapi etter å ha tilbakestilt deg. Vil hjelpe deg med å holde knærne fleksible og sterke.