Inulin helsemessige fordeler

Beskrivelse

Plantene produserer naturlig inulin og bruker den som en energikilde. I dag er det lagt til et økende antall matvarer takket være fordelene og tilpasningen. Fortsett å lese for å lære mer om denne fiberkilden og hvordan kan du dra nytte av.

Kilder til inulin

L’Inulin kan bli funnet naturlig i mat, for eksempel:

 • cikorie rot
 • artisjokker
 • agave
 • asparges
 • bananer
 • hvitløk
 • purre
 • korn
 • løk
 • Søte poteter

Med sin kremete konsistens, # 8217; Inulina fungerer som en fett erstatning i margarin og salat dressings. Det brukes også til å erstatte en del av melet i bakevarer.

Fordeler med Insulin & # 8217;

Inulin er rik på fibre og fattige kalorier. Det har også andre helsemessige fordeler.

Holder deg full (av fibre)

Fiber er en hvilken som helst type karbohydrat som kroppen ikke kan fordøye. Beveger seg gjennom de intakte og kontinuerlige tarmene i tykktarmen for å tjene som mat for bakteriene tilstede. Fiberen har en lavt kaloriverdi, men det er viktig for god helse.

Fiberen av # 8217; inulin er løselig, noe som betyr at den løser seg i vannet. Den oppløses i magen og danner derfor en gelatinøs substans som:

 • Fordøyelsen bremser seg
 • Fullhet øker
 • Reduserer kolesterolabsorpsjonen mens du går gjennom fordøyelseskanalen

Fremmer helsen til / # 8217; fordøyelsessystemet

Tarmen inneholder mellom 15 000 og 36 000 arter av bakterier. Bare en liten del av bakteriene i kroppen kan være skadelig. Gode ​​bakterier gir mange helsemessige fordeler. L’Inulin stimulerer veksten av noen av disse bakteriene.

L’Inulin hjelper fordøyelsen ved å øke antall gode bakterier i # 8217; tarmen, spesielt bifidobakterier og laktobacilli.

Disse bakteriene hjelper:

 • Avvis uønskede patogene midler (dårlige bakterier)
 • Forhindre infeksjon
 • Stimulerer immunforsvaret ditt

L’Inulin legger til volum til avføringen og øker hyppigheten av tarmbevegelser. Du kan ha flere intestinale bevegelser, men inulinet senker den generelle fordøyelsen. Dette gjør det mulig for kroppen din å bedre absorbere næringsstoffer fra maten du spiser.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at inulinet også kan tillate kroppen å bedre absorbere fotball. Fotball skaper et sterkere skjelettsystem.

Kontroller blodsukkeret

L’Inulin reduserer fordøyelsen, inkludert karbohydratfordøyelse. Dette gjør at sukker kan slippes sakte uten topper, som fremmer sunne blodsukkernivåer.

TIL 2015 Studio avslørt at inulinet kunne være til nytte for mennesker med PREDIABETE. Det kan fungere som en potensiell blodsukkerstabilisator når den er tilstede i kostholdet i lang tid.

Noen søk antyder at disse egenskapene gjør «8217; inulin en god hjelp til vektstyring.

Det kan potensielt redusere risikoen for kolonkreft

Studier viser at en høy tilførsel av matfibre, som inulinet, er forbundet med redusert risiko for kreft. Forskere undersøker aktivt # 8217; bruk av inulin for å hindre kreft.

Som en forsterker av immunsystemet, kan det også være et godt forebyggende tillegg mot Dell & # 8217 tumorer; fordøyelsessystemet. Ytterligere studier er nødvendig før du kan gjøre sterke uttalelser om effekten av # 8217; Inulin på tykktarmskreft.

Inulin kosttilskudd

Ytterligere inulin er tilgjengelig i kapsler og pulver. En typisk dose er 3.1 gram en dag. Du foretrekker kanskje å få din inulin å spise mat der det er naturlig funnet.

Ta hensyn til l’bruk av integratorer av inulin for å fremme helse i’fordøyelsessystemet hvis du følger et probiotisk regime eller du bruker for øyeblikket antibiotika til å behandle en bakteriell sykdom.

TIL 2015 Studio Testet inulin pulverisert form for å avgjøre om han bidrar til følelser av helse og velvære. Folk som hyret inulin var lykkeligere, mindre sulten og følte mer hellige i en periode i forhold til folk som fikk en placebo.

Bivirkninger og risikofaktorer i Uulinbruk

Eventuell mengde inulin anses å være trygt for konsum. Det er ekstremt usannsynlig at frigjør noen type allergisk reaksjon.

Når du begynner å bruke inulinet, kan du føle fordøyelsessykdommer, for eksempel overdreven flathet eller myk avføring.

Drikk mye vann når den inkorporerer det i kostholdet ditt og sørg for at du begynner med lave doser. Dette vil bidra til å forhindre fordøyelsesproblemer som hevelse, diaré eller forstoppelse.

Hvis du er gravid, bør du snakke med legen din før du tar noe ekstra produkt, inkludert inulin;.