Intradermal Nevo: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’Det er en intradermal snø?

En intradermal snø (også kalt Intradermal Melanocytic Nevo) er bare en ny klassiker eller et ønske. Det ser vanligvis ut som en fremspring i form av en høy kuppel på overflaten av huden.

Det anslås det om L’en prosent av nyfødte De ble født med en intradermal snø.

& # 8220; Nevus & # 8221; refererer til molen. & # 8220; intradermal & # 8221; Det betyr at molceller er plassert under det ytre laget av huden. Av denne grunn har ønsket samme grad av pigmentering av den omkringliggende huden.

I de fleste tilfeller vises intradermisk snø etter ungdomsår og er Senw forsikringsvekst (ikke kreft).

Del på PinterestEn intradermal snø vises ofte som en liten knutepunkt på huden og kan få håret til å vokse. Bildekilde: Dermnet New Zealand

Hva er symptomene på en intradermal snø?

Intradermal snø vises som kjøttfargede fremspring på overflaten av huden, selv om de også kan virke litt brune. I noen tilfeller vil de inneholde brune blott av små blodårer dilatert.

Intradermale snø kan vises hvor som helst på huden; Imidlertid er de oftere i hodebunnen, på nakken, på den øvre delen av armene og på bena og nakken. De kan også vises på øyelokket.

Protuberanze er generelt små og varierer fra 5 millimeter (mm) til 1 centimeter (cm). Hos barn er de ofte retter og en farge som ligner på hudens hudtone. Når en person når ungdomsårene, blir Nevo vanligvis mer synlig. Når en person kommer 70 tallet, Nesten alle snøene har mistet mye av deres pigmentering.

Snøen vises oppvokst av overflaten av huden og føler seg gummy. En intradermal snø er typisk rundt og veldefinert. Det kan også være hårete. Det er også mulig at snøen kan virke verruøs og i form av en kuppel.

Hva gjør en person til å utvikle en intradermal snø?

En intradermal snø er resultatet av en av de tre årsakene:

  • Solskader, spesielt for de som har klarere hud
  • Immunsuppressive behandlinger, som de som brukes i kreft, som kan forårsake mer utvikling i
  • Genetiske faktorer, som foreldrene dine som har mange i, noe som gjør dem mer sannsynlig for deg også

Når du trenger å se en lege om en intradermal snø?

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å konsultere en lege for behandling av en intradermal snø.

Du bør spørre legen din om å undersøke eventuelle nye hudvekst du har lagt merke til. Løs alltid en avtale hvis du oppdager en endring i størrelse, i form eller farge på din neo.

Hvis molen tar deg forstyrre deg på grunn av hvordan det ser ut eller fordi du kommer ut av klærne, kan du også kontakte legen din for behandling.

Du kan fjerne en intradermal snø?

Med mindre molen din nylig har endret størrelse, form eller farge, er det ikke nødvendig med behandling for en intradermal snø. Det er imidlertid mulig å fjerne molen hvis det er det du vil ha.

Sannsynligvis vil legen bruke en metode som kalles kutan elektrokirurgisk eksisjon for å fjerne molen, fordi det er en rask og billig måte å fjerne molene på.

Hva er perspektivet for noen med en intradermal snø?

Det er alltid viktig å overvåke størrelsen, farge og form av i potensielle endringer.

Begrense solens eksponering bidrar til å forhindre mer utvikling i. Det kan også bidra til å forhindre eventuelle endringer i som du allerede har.

Imidlertid er de fleste i IN ikke en angst grunn og kan lett fjernes.