Intestinale lidelser | Definisjon og pasientutdanning

Hva er tarmsykdommer?

Intestinale lidelser er forhold som ofte påvirker din tykkere tarm. Noen av dem kan også påvirke andre deler av fordøyelsessystemet, for eksempel L’Crassus-tarmen.

Intestinale sykdommer påvirker måten kroppen din fordøyer og absorberer mat. De kan forårsake irriterende symptomer, for eksempel diaré eller forstoppelse. Hvis ikke behandlet, kan de potensielt føre til ytterligere helsekomplikasjoner.

Hvis du mistenker at du har en intestinal lidelse, må du sikre en avtale med legen din. De kan bidra til å diagnostisere årsaken til symptomer og anbefale en behandlingsplan.

Hva er de forskjellige typer tarmforstyrrelser?

Noen vanlige tarmforstyrrelser inkluderer:

 • Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS)
 • Crohns sykdom
 • cøliaki
 • intestinal obstruksjon

IBS påvirker både på G’Tenuous tarmen enn på hele en. Kan forårsake hyppige gastrointestinale problemer som forstyrrer ditt daglige liv. Det treffer opp til # 8217; 11% av befolkningen rundt verdensrapporten forskere i bladet Klinisk epidemiologi.

Crohns sykdom er en type intestinal inflammatorisk sykdom. Det er også en autoimmun sykdom der kroppen din angriper sitt sunne vev. Kan skade vevet på # 8217; tarmene, munnen og # 8217; anus.

Celiac sykdom er en autoimmun sykdom hvor gluten utløser en negativ reaksjon. Gluten er en type protein som er tilstede i noen korn, inkludert hvete, rug og bygg. Hvis du spiser gluten når du er Celiac, svarer immunsystemet ditt ved å angripe den indre fôr av din myke tarm.

L’Intestinal obstruksjon oppstår når tarmene dine henger. Det kan forhindre fordøyelsessystemet ditt å behandle mat eller passere avføringen riktig.

Andre medisinske problemer kan også føre til symptomer som ligner på disse intestinale lidelsene. For eksempel kan sår, infeksjoner og tarmkreft forårsake lignende symptomer. Riktig diagnose er nøkkelen til å få behandlingen du trenger.

Hva er de vanlige symptomene på tarmforstyrrelser?

Symptomene kan variere fra en intestinal lidelse og en person til den andre. Men noen symptomer er relativt vanlige for alle typer tarmforstyrrelser. For eksempel kan du finne:

 • irritasjon eller smerte Alle’Abdomen
 • Gass og abdominal hevelse
 • kvalme
 • diaré
 • forstoppelse
 • Han retched

Hvis du oppdager blod i avføringen, ring legen din umiddelbart. Andre symptomer på en potensielt alvorlig tilstand inkluderer feber og plutselig vekttap.

Hva er årsakene til tarmsykdommer?

I mange tilfeller er den eksakte årsaken til tarmsykdommer ukjent. For eksempel vet eksperter fortsatt ikke hva som forårsaker IBS;. Selv den nøyaktige årsaken til Crohns sykdom forblir ukjent. Men noen risikofaktorer kan øke risikoen for Crohns sykdom, inkludert:

 • røyk
 • Miljøfaktorer, som kostholdet
 • Mikrobielle og immunologiske faktorer
 • Familiehistorie av Crohns sykdom
 • Å være av jødisk nedstigning

Celiac sykdom er en genetisk sykdom. Det er mer sannsynlig å utvikle det hvis du har en familiehistorie av tilstanden.

De fleste intestinale hindringer er forårsaket av skader, tidligere kirurgiske inngrep, brokk eller i noen tilfeller kreft. Noen stoffer øker også risikoen for å utvikle en intestinal obstruksjon.

Hvordan intestinale sykdommer diagnostiseres?

Hvis du finner symptomene på en intestinal lidelse, må du sikre en avtale med legen din. De kan bidra til å diagnostisere årsaken til symptomene. De kan bestille en serie tester for å gjøre det.

Å diagnostisere eller ekskludere L’IBS, legen kan evaluere symptomer ved hjelp av en serie kriterier kjent som Roma-kriterier. De kan diagnostisere IBS hvis du har hatt magesmerter med minst to av følgende symptomer:

 • Endringer i hyppigheten av tarmbevegelser
 • Endringer i konsistensen av avføringen
 • Symptomer som forbedrer etter intestinale bevegelser

For å diagnostisere eller ekskludere Crohns sykdom eller intestinale hindringer, kan legen din bestille bildebehandlingstester. For eksempel kan de bestille beregnet tomografi skanninger (TC), magnetisk resonans (MR) eller endoskopi for å undersøke fordøyelseskanalen. De kan også bestille blodprøver.

For å diagnostisere eller ekskludere cøliaki, kan legen bestille blodprøver og en biopsi av den bleke tarmen. For å få en biopsi, vil de utføre en øvre endoskopi og samle et eksempel på stoffet fra tynntarmen. De vil sende prøven til et laboratorium for analysen.

Legen kan også foreskrive tester for å verifisere tilstedeværelsen av andre forhold som kan forårsake symptomene dine. For eksempel kan de bestille blodprøver eller samle en prøve av avføringen for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på infeksjon.

Hvordan intestinale sykdommer behandles?

Din spesifikke behandlingsplan vil avhenge av diagnosen din. Legen kan anbefale en kombinasjon av livsstilsendringer, narkotika, kirurgiske inngrep eller andre behandlinger.

Endringer i livsstilen

Legen din kan anbefale endringer i livsstil for å behandle intestinale lidelser, inkludert diettendringer. Matintoleranser kan forverre IBS-symptomer, Crohns sykdom og cøliaki. Selv å spise for mange eller for få fibre kan forårsake problemer.

Hvis du har cøliaki, vil legen din anbefale deg å følge en grundig glutenfri diett. For å unngå symptomer og redusere risikoen for komplikasjoner, må du unngå å spise noe som inneholder bygg, rug eller korn, inkludert stavet eller Kamut. Du bør også unngå havre, med mindre det er glutenfritt sertifisert. Selv om havre ikke inneholder gluten, blir det ofte jobbet med det samme hveteutstyret og kan være forurenset med gluten.

Hvis du har L’IBS eller Crohns sykdom, kan legen din oppmuntre deg til å holde oversikt over dine matvalg og symptomer. Dette kan hjelpe deg med å identifisere de utløsende matfaktorene som får symptomene dine verre. Etter å ha identifisert utløsere, ta tiltak for å hindre dem. Det er viktig å holde en diett som balansert som mulig.

Legen kan også oppmuntre deg til å øke eller redusere mengden av fibre i kostholdet ditt. Fiber er viktig for å holde tarmen sunn. Men hvis du lider av hyppig diaré, kan det være nødvendig å redusere det til intestinale bevegelser normaliseres. D’En annen del, å spise mer fiber kan bidra til å lindre og forhindre forstoppelse.

Legen din kan også gi råd til endringer i treningsvaner, søvn- eller stresshåndtering.

Medisinering

Legen kan anbefale narkotika hvis du lider av IBS eller Crohns sykdom.

Hvis du lider av IBS og lider av diaré, kan legen din gi deg råd til antidiarrheal medisiner. Hvis du lider av forstoppelse, kan de anbefale emollients eller avføringsmidler av avføringen. Avhengig av symptomene, kan noen nyttige stoffer i behandlingen av depresjon også være nyttig hos pasienter med Crohns sykdom.

Hvis du har Crohns sykdom, kan legen din anbefale smertestillende midler for å lindre ubehag. I noen tilfeller kan de også foreskrive andre rusmidler, for eksempel antidiarrhic-legemidler, avføringsmedlemmer, immunterapi medisiner, kortikosteroider eller antibiotika.

Kirurgi

Legen din kan anbefale kirurgi for å behandle Crohns sykdom eller en tarmblokk.

Hvis du har Crohns sykdom, vil legen din sannsynligvis prøve å behandle henne først med livsstilsendringer og narkotika. Hvis disse ikke er effektive, kan de anbefale kirurgi for å fjerne syke eller skadet stoff.

Hvis en alvorlig intestinal obstruksjon er utviklet, må legen måtte utføre kirurgi for å fjerne den eller komme seg rundt.

Hva er perspektivet for intestinale lidelser?

Hvis du er diagnostisert med intestinal lidelse, vil dine korte og langsiktige prospekter avhenge av tilstanden din og fra måten kroppen din reagerer på behandling.

I mange tilfeller kan du sjekke symptomene og redusere risikoen for komplikasjoner etter behandlingsplanen anbefalt av legen. Hvis symptomene dine ikke forbedrer eller blir verre over tid, kontakt legen din. Du må kanskje endre behandlingsstrategien din.

Spør legen din mer informasjon om din spesifikke diagnose, behandlingsalternativer og langsiktige prospekter.

Det kan også være nyttig å snakke med andre som forstår hva du passerer. IBD Healthline er en GRATIS’gratis app setter deg i kontakt med andre mennesker som bor sammen med IBD via individuelle meldinger og live Group Chat, som gir til og med L’tilgang til informasjon godkjent av eksperter på IBD Management. Last ned L’app for iPhone eller Android.