Interproximal hulrom: Et hulrom mellom tennene

Hulrom mellom tennene

Et hulrom mellom to tenner kalles interproximal hulrom. På samme måte som alle andre hulrom, dannes interproximale hulrom når emaljen forbrukes og bakteriene holder seg til tannen og forårsaker kariet.

Hvordan vet jeg at du har et hulrom mellom tennene dine?

Det er sannsynlig at du ikke vil vite om hulrommet til en av de to tingene vil skje:

 • Hulrommet trengs inn i emaljen og når det andre laget av stoff, kjent som dentin. Dette kan forårsake følsomhet av tenner til søtsaker og kald og irritasjon under tygging.
 • Din tannlege eller tannhygienist identifiserer hulrommet, vanligvis gjennom en biteward radiografi.
 • Hva skal jeg gjøre hvis jeg har et interproximalt hulrom?

  Avhengig av alvorlighetsgraden av hulrommet, kan tannlegen gi råd til en av de fem prosedyrene:

 • Beregning. Hvis hulrommet er fanget tidlig og strekker seg bare halvparten eller ikke i emaljen, kan den typisk omregistreres med fluorgel.
 • Fylling. Hvis hulrommet strekker seg i mer enn halvparten av emaljen, kan du bruke en’fylling for å rapportere tannen til sin normale form og funksjon. Generelt vil tannen bli perforert for å fjerne karies, og det perforerte området vil bli fylt av et materiale som porselen, gull, sølv, harpiks eller amalgam.
 • Rotkanalen. Hvis hulrommet er alvorlig, blir ubemerket og ubehandlet i lang tid, kan en kanalbehandling være det beste alternativet for å redde tannen. Rotkanalen inneholder massen fjernet fra tannen inni. Så etter at tanninnretningen har vært ren, desinfisert og formet, en «8217 fyllingstetninger.
 • Krone. En krone er et deksel fra # 8217; naturlig utseende for tannen som beskytter den. De er laget med en rekke materialer, inkludert keramikk, komposittharpiks, metalllegeringer, porselen eller en kombinasjon. Hvis tannen har en’bred fylling og ikke har vært veldig naturlig tann, kan du bruke en krone til å dekke fyllingen og støtte tannen. Kronene er vanligvis lagt til etter en rotkanal.
 • Utdrag. Hvis det ikke finnes andre alternativer og C’Det er muligheten for at infeksjonen kan bevege seg fra tann til tannen til tannen til tannen Alle’Maxillary Bone, A’Ekstraksjon er ekstraksjonen den siste feriestedet. Det tomme rommet som er igjen av den ekstraherte tannen, kan fylles med en bro, en delvis protese eller et tannimplantat.
 • Hvordan å hindre et hulrom mellom tennene dine?

  Siden tannbørsten effektivt ikke rengjør bakteriene og plakettet mellom tennene, kan de interproximale hulromene være vanskelig å forhindre med børstingen alene. Bruke tanntråd mellom tennene dine en gang om dagen vil bidra til å holde sprekker og sprekker mellom rene og hulromfrie tenner.

  Tannlegen din kan også råde deg til å redusere sukkerholdige matvarer og drikke og begrense snacks mellom måltider for å redusere sjansene for å delta i en carie. De kan også foreslå å redusere eller eliminere røyk og alkoholforbruk.

  Ta bort

  L’mer effektiv tannhygiene for å hindre at karies mellom tennene er børstet to ganger om dagen med en fluorholdig tannkrem, bruk tanntråd eller bruk en annen type interdental (interdental) vaskemiddel en gang om dagen og gjennomgå vanlige tannlegenes eksamener.