Intercostal muskel rive: symptomer, behandling og mer

COS’er en intercostal stamme?

Dine intercostal muskler er plassert blant ribbeina, stikker dem til … en All & # 8217;. Bidra til å stabilisere overkroppen og hjelpe pusten. Det er tre lag av intercostal muskler: eksterne interkostaler, interne interkostaler og interne intercostals.

En innsats er når en muskel strekker seg, trekker eller delvis revet. En innsats av noen av lagene i intercostal muskler kan forårsake smerte og problemer med å puste.

Muskel tårer er en vanlig årsak til brystsmerter. Fra 21 prosent 49 av alle muskuloskeletale thoracal smerter kommer fra intercostal muskler.

Du kan belaste eller trekke interkostale musklene på mange forskjellige måter. Disse musklene er vanligvis skadet under noen vri bevegelser. Smerte kan starte fra en plutselig skade eller kan gradvis starte fra repeterende bevegelser.

Aktivitetene som kan få deg til å strekke disse musklene i ribbeina inkluderer:

 • nå, som når du maler et tak
 • Løft under torsjon
 • Tre skjærebrett
 • hoste eller nysing
 • Delta i sport som roing, golf, tennis eller baseball
 • falle
 • Bli rammet på thoracic-saken, som i en ulykke D’bil eller under kontaktsporter

Tips for identifikasjonen

Symptomene på intercostal muskelspenning inkluderer:

 • Smerte: Du kan føle en akutt smerte på tidspunktet for # 8217; ulykke, eller det kan manifestere seg mer gradvis. Smerten vil bli verre når du kommer tilbake, du utvider, inspirerer dypt, toksetter eller nyser.
 • Ømhet: L’Spenningsområdet mellom ribbenene vil være vondt for berøring.
 • Vanskelighetsgrad å puste: Siden det er så smertefullt, kan du finne deg selv å ta små sips d & # 8217;. Dette kan gi deg kort pust.
 • Hevelse: En delvis revet eller strukket muskel vil bli inflammet. Du kan se litt & # 8216; av hevelse mellom og rundt de berørte ribber.
 • Muskelstivhet: Skadede muskler kan føle avhandling når du puster, strekker eller tokses.

Disse symptomene kan lignes på de av mer alvorlige problemer, og deretter fikse en avtale med legen din. De kan evaluere symptomene dine og bestemme den underliggende årsaken.

Hvordan håndtere opptil 8217; Doktorsavtale

Hvis du tror du har såret musklene mellom ribbeina, fikser du en avtale med legen din. De kan identifisere hvilken muskel som har vært spent og sørg for at du ikke har skadet en annen struktur i brystet.

Legen vil gi deg en komplett behandlingsplan, men i mellomtiden forhindrer deg i å vri og nå aktiviteter som blir verre. Du kan også prøve disse metodene for å avlaste:

Benk smertestillende midler

Mens du venter på å se legen din, kan du ta benkeskjæret antiinflammatorier som L’ibuprofen (Advil) eller Naproxen (Aleeve) eller enkle smertestillende midler som paracetamol (Tylenol). Følg indikasjonene på pakken for å finne ut hvor mye og med hvilken frekvens du tar disse legemidlene.

Du bør også sørge for at du ikke tar overdrevne stoffer ved å ta flere produkter som inneholder smertestillende midler, inkludert kalde medisiner eller menstruasjonskramper. Rådfør deg med legen din før du tar motvirkninger sammen med normale stoffer.

Varm og kald terapi

Kald terapi kan bidra til å lindre smerte og redusere muskelbetennelse. Påfør en kald pakke på det skadede området i 20 minutter om gangen, flere ganger om dagen for de to første dagene. Du kan bruke en ispose, en kald gelpakke, en plastpose fylt med is og innpakket i et håndkle eller en pose med frosne grønnsaker.

Etter de første 48 timene kan du begynne å bruke varme på sårribber. Varme kan bidra til å løsne og slappe av musklene dine slik at du kan gjøre fysioterapi. Du kan påføre varme i 20 minutter om gangen med en elektrisk tallerken eller et varmt vått håndkle.

Epsom salt blir impregnert

Som en del av varmebehandling kan du ta et varmt bad med tilsetning av magnesiumsulfat (Epsom salter). Du kan finne Epsom salter i din lokale eller online apotek på Amazon.com. Bare legg til ca 2 kopper på badet ditt og fordyp i 15 eller flere minutter.

Oppløste mineraler absorberer gjennom huden og kan litt økning Magnesiumnivåer i blodet. Magnesium er et viktig mineral for muskelfunksjon. Selv om den lille mengden magnesium absorberes av badet ditt er lite sannsynlig For å gjøre noe for å hjelpe dine avhandlingsmuskler, kan det varme badet hjelpe deg med å slappe av.

Pusteøvelser

Pust med en intercostal muskel innsats er smertefullt. Men gjør bare overfladiske puste, i stedet for full og dyp pust, kan forårsake infeksjoner og lungebetennelse. Selv dype pusteøvelser kan være en form for meditasjon Å redusere stress.

Prøv å gjøre noen få minutter med pusteøvelser hver time. For eksempel:

 • Hold en pute mot de sårede musklene.
 • Inhalerer sakte og dypt enn du kan.
 • Behandle pusten i noen sekunder.
 • Pust ut sakte.
 • Gjenta 10 ganger.
 • Når du ser legen din, kan de sende deg hjem med et spirometer, et plastverktøy som gir deg en visuell anelse enn dypt du burde puste.

  Hvordan det er diagnostisert

  Legen vil diagnostisere din intercostal muskel tretthet ved å stille deg noen spørsmål og utføre en fysisk undersøkelse. De vil ønske å vite om du husker å bli falt eller bli vridd når smerte startet. Vil spørre deg om informasjon om sporten du trener. Tobake det følsomme området og teste ditt bevegelsesområde og smerte nivå under bevegelse.

  Legen kan bestille en brystradiografi for å sikre at lungene ikke har blitt skadet eller perforert når du ble skadet.

  gradering

  Muskel tårer De er klassifisert i henhold til deres alvorlighetsgrad.

  • Grad 1: Mild innsats med mindre enn 5% skadede muskelfibre, noe som forårsaker et minimum tap av bevegelse. Disse lesjonene krever to til tre uker for å forbedre.
  • Grad 2: Mer omfattende skade enn muskelfibre, men muskelen er ikke helt ødelagt. Du vil ha et betydelig tap av bevegelse og kan være nødvendig med to til tre måneder for å helbrede.
  • Grad 3: Komplett muskelbrudd. Disse lesjonene kan kreve kirurgi.

  Og fysioterapi?

  Sammen med hvile, is, varme og respiratorisk terapi, fysioterapi kan avlaste det Ubehag og akselerere din helbredelse. Legen din kan lede deg til en fysioterapeut etter å ha gjort en diagnose.

  En fysioterapeut kan gi deg råd til å sove, hvordan å prøve en liggende stol slik at brystet ditt er hevet, og å slappe av om morgenen. Etter et fysioterapi-program kan hjelpe deg med å gå tilbake til dine vanlige aktiviteter før.

  Hva er perspektivet?

  Intercostal muskelstammer kan ta lang tid å helbrede, noe som kan være frustrerende. Hvis din belastning er spesielt fornærmet, kan legen din injisere i # 8217; lidokainområdet og kortikosteroider for å redusere smerte og hevelse.

  Intercostal muskel spenninger er noen ganger ledsaget av en kyststress fraktur. Men selv om du har stressfraktur, vil behandlingen sannsynligvis ikke endres. Følg ditt terapeutiske regime, du gjør pustenøvelser, og du vil føle deg selv igjen, og du kommer tilbake til spillefeltet.

  For å hindre fremtidige muskel tårer, sørg for at du varmes opp godt før du gjør sport eller trening og ikke overdrive aktivitetene som kroppen din ikke er vant til.