Insulin: hva å gjøre og hva du skal gjøre

Insulinbehandling spiller en avgjørende rolle i å håndtere blodsukker og kan hjelpe deg med å forhindre diabetes komplikasjoner.

Du må kanskje ta en enkelt type insulin eller en kombinasjon av flere typer insulin i løpet av dagen. Dette avhenger av forskjellige livsstilsfaktorer, kosthold og blodsukkerkontrollnivå mellom måltider.

L’bruk av’insulin kan noen ganger være komplisert. Her er noen ting å gjøre og ikke å gjøre når du lærer å effektivt administrere diabetes med insulin.

Roter punktet der injiserer insulinet

Prøv å ikke injisere insulinet ditt på nøyaktig samme punkt i kroppen din hver gang. Dette brukes til å hindre en tilstand som kalles lipodystrofi. I lipodystrofi dekomponerer de subkutane fettet eller akkumulerer og formede klumper eller utsparinger som kan hindre insulinabsorpsjonen;.

I stedet roterer injeksjonsstedene. De beste stedene for insulininjeksjonen er magen, forsiden eller siden av lårene, den øvre delen av baken og den øvre delen av armene på grunn av deres høyeste fettinnhold. Hver injeksjon bør være minst to inches fra forrige side. Prøv å ikke injisere for nær den umbeliske (minst to inches unna) eller i noen mole eller arr.

For insulinet under måltider, er det bedre å kontinuerlig bruke den samme delen av kroppen for hvert måltid. For eksempel kan du injisere i magen før frokost, i låret før lunsj og i armen før middagen.

Rengjør huden før du injiserer

Rengjør huden med bomull gjennomvåt i alkohol eller en buffer gjennomvåt i alkohol før du injiserer deg. Vent 20 sekunder slik at området er tørt før du injiserer. Dette bidrar til å unngå infeksjoner.

Du bør også forsiktig vaske hendene med varmt vann og såpe før du håndterer nålene.

Kontrollere regelmessig blodsukker og merk hver måling

Din insulinbehandling inkluderer mye mer enn insulininjeksjonen. Du må regelmessig sjekke blodsukkernivået ved hjelp av en blodsukkermonitor. Det konstante behovet for å teste blodsukkernivået kan virke som en vekt, men det er en avgjørende del av diabetespleieplanen.

Blodsukkermålinger kan variere avhengig av stressnivået, mengden trening, sykdom, endringer i kostholdet og til og med hormonelle endringer i løpet av måneden. Viktige endringer kan bety at du må justere dosen av insulin.

Skriv ned hver måling eller registrer den i en rapport på telefonen for å vise det til legen. Legen din trenger denne informasjonen for å bestemme mengden insulin bare for deg.

Telle karbohydrater før du bruker insulinet under måltider

Mengden insulin under måltider du trenger å injisere, avhenger av antall karbohydratdeler du har tenkt å spise under et måltid. Over tid vil du forbedre i beregning l’karbohydratinntaket. I mellomtiden kan en diettister hjelpe deg med å finne et matprogram som fungerer for deg.

Flere smarttelefonprogrammer og internettbaserte datamaskiner er også tilgjengelige for å hjelpe deg med å beregne karbohydratinntaket og den tilsvarende insulinoseringen.

Kjenn tegnene på’hypoglykemi

L’hypoglykemi (lavt blodsukker) kan oppstå når du tar feil insulindose, du spiser ikke nok karbohydrater umiddelbart etter å ha ansatt L’insulin, du trener mer enn vanlig eller når du er stresset.

Du bør bruke tid til å lære tegn og symptomer på # 8217; hypoglykemi, inkludert:

  • tretthet
  • gjesp
  • Ikke vær i stand til å snakke eller tenke klart
  • Tap av muskelkoordinering
  • svette
  • blek hud
  • anfall
  • Tap av kunnskap

Du bør også lære å håndtere hypoglykemi hvis det skjer med deg. For eksempel kan du spise eller drikke glukose tabletter, fruktjuice, brus eller hardt godteri. Du bør også være mer forsiktig etter en intens trening, siden den kan senke blodsukkeret i flere timer etter treningen.

Fortell venner og familie du antar insulin

Det er en god ide å lære vennene dine, kollegaer og familie insulin og potensielle bivirkninger. Hvis du er ferdig for å ta for mye insulin og ha en episode av hypoglykemi, bør de vite hvordan de skal hjelpe deg.

Hvis du blir bevisstløs, kan en venn eller et familiemedlem gi deg en injeksjon på 8217;. Snakk med legen din for å holde et lager av glukagon på fingertuppene og lære når og hvordan du bruker den.

Ikke injiser insulinet for dypt

Insulinet skal injiseres i laget av fett under huden ved hjelp av en kort nål. Dette er angitt som en subkutan injeksjon.

Hvis injiserer insulinet for dypt og går inn i musklene, kan kroppen absorbere det for fort. Insulinet kan ikke vare veldig lenge og # 8217; injeksjon kan være veldig smertefull.

Ikke vent mer enn 15 minutter å spise etter å ha ansatt en «8217; insulin under måltider

Rapid Action Insulins (under måltider) er designet for å bli antatt umiddelbart før du spiser for å hjelpe deg med å kontrollere blodsukkeret i mer effektivt.

Som foreslått navnet, begynner Rapid Action Insulin å fungere raskt i blodet. Hvis du venter for lenge til å spise, kan blodsukkernivået ditt faktisk ende opp med å senke for mye. Dette setter deg i fare for hypoglykemi.

Hvis du av en eller annen grunn ikke kan spise et måltid etter å ha tatt insulinet under måltider, bør du ha på deg glukosetabletter, fruktjuice, ikke-diett brus, rosiner eller harde candies for å unngå # 8217; hypoglykemi.

Ingen panikk hvis du ved et uhell tar feil dose

Beregningen av den rette dosen av insulin under måltider kan være komplisert alle’Start, spesielt hvis du ikke vet hvor mange karbohydrater du vil spise til ditt neste måltid.

Prøv å ikke panikk hvis du skjønner at du har tatt for mye eller for lite insulin.

Hvis du tror du har tatt for mye insulin, spis noen raskt absorberte karbohydrater, for eksempel fruktjuicer eller glukoseputer. Også, du kan ringe legen din.

Hvis du har tatt mye mer enn nødvendig (som dobbel eller tredoblet riktig dose), spør en venn eller et familiemedlem å ta deg til sykehuset. Det kan være nødvendig å bli holdt under observasjon for alvorlige blodsukkernivåer.

Hvis du tror du har tatt for lite insulin eller du har helt glemt å ta det før måltidet, måler blodsukkernivået. Hvis det blir for høyt, må du kanskje leie en «8217; kort eller hurtigvirkende insulin (under måltider) som et korrigerende tiltak for å senke blodsukkernivået. Hvis du ikke er sikker på dosen, spør legen din eller assistanseholdet for diabetes.

Hvis glukosen din fortsatt er for høy selv etter en korreksjonsdose, en stund. L’injeksjon for tidlig kan føre til en farlig lav glukose.

Når tiden kommer til å gjøre ditt neste slag, kan du være i større risiko for hypoglykemi. Det er nødvendig å overvåke blodsukkernivået mer enn normalt i 24 timer senere.

Ikke endre dosen av insulin eller avbryte # 8217; ansette uten først å konsultere legen din

Endre insulinmedikamentet eller endre dosen uten å spørre en lege kan sette deg i fare for alvorlige bivirkninger og komplikasjoner.

Hvis du har type 2 diabetes, bør du se legen din eller endokrinologen for en kontroll om hver tredje eller fire måneder. På avtalen din kan legen din evaluere dine individuelle insulinbehov og gi deg tilstrekkelig opplæring på nye doser eller doseringsmetoder.

Bunnlinjen

L’insulininjeksjon er enkel, sikker og effektiv så lenge du lærer de riktige teknikkene og holder et trofast register over blodsukkernivået ditt.

I tilfelle spørsmål eller bekymringer, ikke glem ditt diabeteshjelpsteam, som inkluderer leger, sykepleiere, diettister, apotekere og lærere om diabetes. Jeg er der for å veilede deg gjennom prosessen og svare på alle spørsmålene som oppstår.