Inoperable bukspyttkjertelen kreft: mening og forventning om livet

COS’Det er kreft i inoperable bukspyttkjertelen?

Pankrease kreft er en kreft som starter i bukspyttkjertelen, en kropp av kroppen din som ligger bak magen. Bukspyttkjertelen din hjelper kroppen din til å fordøye mat og justere blodsukkeret.

Inoperable bukspyttkjertel betyr kreft at leger ikke kan fjerne kirurgisk kreft. Vanligvis er kirurgi ikke en «8217; alternativ fordi kreft har spredt seg til andre områder av kroppen eller er i en problematisk posisjon.

Du kan finne mer enn 53.000 Amerikanerne blir fortalt hvert år å ha kreft i bukspyttkjertelen. Men bare mellom Prosentandel 15 og prosentandel 20 Personer med kreft i bukspyttkjertelen er kandidater til kirurgi.

Fortsett å lese for å lære mer om hvilke behandlinger som er tilgjengelige for inoperable pankreas kreft.

Typer av inoperabel bukspyttkjertel kreft

Metastatisk karsinom

Legen din kan si at tilstanden din er ubrukelig hvis kreft har metastata. Dette betyr at svulsten har spredt seg til andre deler av kroppen og kan ikke fjernes kirurgisk.

Pankreatisk kreft sprer vanligvis til leveren. Også andre organer, som lungene, bein og hjerne, kan påvirkes.

Hvis kreften har spredt seg til andre organer, kan legen merke den som et stadium 4.

Lokalt avansert

En lokalt avansert svulst er det som ikke har spredt seg til andre organer, men kan ennå ikke fjernes med kirurgi. Mange ganger kan kreft ikke elimineres fordi det er for nær de viktigste blodkarene.

Kirurgi hjelper ikke folk med lokalt avanserte bukspyttkjertelvulster for å leve lenger, så legene vanligvis ikke utfører operasjonen.

Gjentagende kreft

Hvis kreften din oppstår under eller etter behandling, er det kjent som gjentakende kreft. Noen ganger kan den gjentatte kreften ikke drives fordi den har spredt seg til andre organer. For eksempel, når kreft i bukspyttkjertelen oppstår, oppstår vanligvis først i leveren.

Behandlingsalternativer vil avhenge av hvor mye kreft som har spredt seg og din generelle helse.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Pankrease kreft er ofte diagnostisert når sykdommen er mer avansert fordi den ikke forårsaker symptomer i den første fasen. Når en person noterer symptomene, kan kreft allerede ha spredt seg utenfor bukspyttkjertelen.

Noen tester som kan identifisere kreft i bukspyttkjertelen, inkluderer:

  • Imaging test. TC, MR, ultralyd og kjæledyr skanninger er alle brukt til å hjelpe leger til å se kreft alle & # 8217;. Noen av disse testene innebærer den første injeksjonen av en intravenøs kontrastmiddel (IV), slik at legene kan se bedre hva som skjer.
  • Endoskopisk ultralyd. Med denne prosedyren vil legen din passere et tynt rør langs L’esophagus og mage for å skaffe seg bukspyttkjertelbilder.
  • Biopsi. Noen ganger kan legen din trekke seg tilbake et lite stykke stoff fra bukspyttkjertelen for å undersøke det under mikroskopet. En biopsi kan utføres gjennom en nål eller under en Endoskopisk ultralyd.
  • Blodanalyse. Legen kan bruke en blodprøve for å måle leverfunksjonen, noen hormonelle nivåer eller noen proteiner, for eksempel L’Cancer antigen (CA) 19-9. Pankreatiske kreftceller frigjør ca 19-9. Imidlertid er denne blodprøven ikke alltid pålitelig.

Disse testene kan hjelpe legen din avgjøre om du er kandidat til kirurgi. Men i noen tilfeller vil de ikke vise kreft som har spredt seg og legen din kan finne ut når den vil åpne for å operere.

Behandlingsalternativer

Selv om kirurgi ikke er en «8217; alternativ for inoperable bukspyttkjertel kreft, er det flere behandlinger tilgjengelig. Noen tar sikte på å angripe kreft, mens andre brukes til å administrere symptomene dine.

Kjemoterapi

Kjemoterapi bruker spesielle stoffer til å drepe kreftceller. Det kan administreres som en injeksjon eller oral pille. Hos personer med inoperable pankreatisk karsinom brukes kjemoterapi vanligvis til å kontrollere kreftvekst og forbedre overlevelse. Noen ganger administreres forskjellige kombinasjoner av kjemoterapi sammen. Her er syv nyttige ting å vite om kjemoterapi.

Stråling

Stråling Bruk høy-energibjelker til å drepe kreftceller. Noen ganger administreres det sammen med kjemoterapi. Noen medisinske sentre tilbyr nye former for strålebehandling som retter seg mot svulster som tar sikte på en mer presis måte, som CyberKnife eller Nanoknife.

Målrettede terapier

Disse behandlingene målretter bare kreftceller, og gir bare sunne celler. Noen Målrettede terapier, Som Trastuzumab (Herceptin) og Cetuximab (Erbitux), kan hjelpe mennesker med avansert pankreatisk karsinom. Noen ganger er de kombinert med tradisjonell kjemoterapi.

Biologisk terapi

Disse behandlingene administreres for å presse immunforsvaret ditt for å bekjempe kreft i kroppen din. Jeg er i studiefasen for å behandle kreft i bukspyttkjertelen og kan brukes alene eller i kombinasjon med kjemoterapi.

Andre prosedyrer

Noen prosedyrer kan hjelpe deg med å kontrollere spesifikke symptomer. For eksempel kan legen råde deg til å sette inn en liten stent i kroppen for å lindre symptomene på en hindret gallekanal, som kan inkludere kvalme og oppkast.

Nye behandlinger gjennom kliniske studier

Kliniske studier er tilgjengelige for å teste nye behandlinger for inoperable bukspyttkjertel kreft. Å være involvert i en klinisk prøve kan gi deg tilgang til nye terapier som du ikke kunne motta.

Snakk med legen din hvis du tror du vil delta i en klinisk eksperimentering. Du kan også besøke Kliniske studier.Gov / Å søke etter studier i ditt område.

Outlook

Når det gir en prognose, kan legen gi deg fem års overlevelsesrater. Dette refererer til prosentandelen av mennesker som bor minst fem år etter diagnosen. Ifølge L’American Cancer Society, har personer med kreft i bukspyttkjertelen i stadion 4 en femårig overlevelsesrate på ca 1 prosent.

Bukspyttkjertelen kreft, generelt, har maksimum Dødelighet av alle store svulster. Alene 9 prosent av mennesker med denne kreften vil overleve mer enn fem år.

Folk med bukspyttkjertelen kreft de kan ha kirurgi Generelt lever de lenger enn de som ikke gjør det. Mens det beste overlevelseshåpet er kirurgi for å fjerne kreft, er det ikke en «8217; alternativ for mange. Derfor er behandlinger tilgjengelige for å hjelpe deg med å håndtere symptomer.

Det er viktig å huske at overlevelsesraten er basert på data på befolkningsnivået. De vil ikke fortelle deg hva som vil skje i din spesifikke situasjon. Når nye måter oppdages for å oppdage og behandle kreft i bukspyttkjertelen, kan denne statistikken endres i fremtiden.