Inkluderende brokk: Symptomer, årsaker, risikofaktorer og behandling

Incesional brokias kan utvikle seg etter abdominal kirurgi. De skjer senere til 15 prosent 20 av abdominal operasjoner som involverer graveringer. Noen faktorer kan øke eller redusere risikoen for å utvikle A’snittet brokk.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomer, årsaker, risikofaktorer og potensielle behandlinger for incisional brokk.

Hva er symptomene?

Det mest åpenbare symptomet på A’snittetre er en hevelse i nærheten av graveringsstedet. Det er ofte mer synlig når du har en tendens muskler, for eksempel når du reiser deg, løfter du noe eller toksice.

I tillegg til synlig hevelse, kan incisional brokk også forårsake:

 • Kvalme og oppkast
 • feber
 • brennende eller smerte i nærheten av # 8217; brokk
 • Abdominal smerte og ubehag, spesielt rundt brokk
 • raskere hjerterytme enn vanlig
 • forstoppelse
 • diaré
 • Subtile og smale avføring

Selv om det er svært sannsynlig å utvikle en’brokk mellom tre og seks måneder etter intervensjonen, kan brokkene forekomme før eller etter denne tiden bortfall.

Reducible vs irreducible

Hernias er ofte klassifisert som reduksjon eller irreducible:

 • Reduksjonsbare brokk kan avvises. De kan også reduseres når du legger deg ned.
 • Irreducible hernias oppstår når en del av tarmen stasjoner i # 8217; brokk, noe som gjør det vanskelig å presse brokk tilbake.

Irreducible brokk kan føre til en intestinal obstruksjon, som deretter kan føre til en og # 8217; gasspjeldhernia. Dette krever umiddelbar behandling.

Ring legen din umiddelbart hvis du merker at hevelse har blitt mørk eller lilla rød eller føler en sterk smerte.

Hva forårsaker dem?

De inkisonale brokene oppstår når kirurgisk kutt i bukveggen ikke lukker riktig etter inngrepet. Dette kan føre til at bukemuskulaturen svekkes, slik at vev og organer kan danne en’brokk.

Flere ting kan forhindre riktig helbredelse av kirurgisk kutt, inkludert:

 • Sette for mye press på # 8217; Abdomen
 • Hold deg gravid før du skjærer den helt helbreder
 • Gjenoppta den fysiske aktiviteten for tidlig etter operasjonen;

Noen ganger, ikke C’Det er en klar grunn til at en kirurgisk kutt ikke helbreder riktig.

Hernias er mer sannsynlig etter en kirurgisk inngrep D’haster eller kirurgi som krever stor gravering. Hvis sårets grenser ikke er lined opp riktig etter kirurgisk inngrep, kan gravering ikke helbrede, øke sannsynligheten for en’brokk. Selv syeteknikken som brukes til å lukke graveringen, kan spille en rolle.

Det er risikofaktorer?

Flere risikofaktorer kan øke mulighetene som A’Hernia utvikler seg etter operasjonen, inkludert:

 • sårinfeksjon
 • Eksisterende helsemessige forhold, som nyresvikt, diabetes eller lungesykdommer
 • fedme
 • røyk
 • Noen stoffer, inkludert immunosuppressor eller steroidmedisiner

Du kan bidra til å redusere risikoen for en, brokk med hvor mye tid som anbefales for å helbrede etter en abdominal kirurgi.

Hernias kan fortsatt utvikle seg i fravær av andre risikofaktorer, så det er viktig å følge de medisinske retningslinjene for gjenoppretting etter noen prosedyre. Selv om du føler deg helt gjenopptatt, unngå øvelsen eller andre anstrengende aktiviteter til legen din ikke godkjenner deg.

Hvordan de blir behandlet?

Ernie går ikke vekk fra solen og er bare behandlet med kirurgi.

Små eller reduserbare brokk

Hvis du har en liten eller redusert brokk, kan du kanskje forsinke’kirurgi;. Legen din vil vurdere din medisinske historie og andre faktorer når du bestemmer om en operasjon vil reparere brokk.

Hvis L’Hernia forårsaker lite eller ingen ubehag, kan være sikker på å se på brokk og vente før du gjennomgår kirurgi. Det er imidlertid viktig å merke seg at eldre brokk operasjoner kan være vanskeligere enn operasjonene for små brokk.

Hvis du gir opp kirurgi, kan legen din tilpasse seg et spesielt belte som bidrar til å holde trykket på # 8217; brokk, som hindrer dem i utragende.

Store eller irreducible hernias

Hvis din brokk vokser eller blir irreducible, trenger du kirurgi. L’Anbefalt alternativet vil generelt avhenge av symptomene dine, fra størrelsen på brokk og din medisinske historie.

Åpne reparasjon

Reparasjon av den åpne brokappen innebærer en’gravering på nettstedet på nettstedet. En kirurg vil bevege seg i # 8217; stoffbelagte, tarmen og andre organer som danner brokk og lukker åpningen.

De kan også bruke mesh patcher for å styrke det punktet hvor brokkene har utviklet seg. Disse nettverksoppdateringene sys til stoffet rundt # 8217; brokk, hvor de vil bli absorbert av bukveggen.

Laparoskopisk reparasjon

Reparasjonen av laparoskopiske brokk innebærer mindre kutt i stedet for et stort kutt. Kablerrørene er satt inn i disse snittene, og luften oppblåses i magen for å gjøre organene dine mer synlige. En kirurg vil da sette inn kirurgiske verktøy, inkludert et lite kamera, i rørene for å kjøre inngrepet. Nettverket kan også brukes i en laparoskopisk reparasjon.

Laparoskopisk kirurgi er mindre invasiv, og du kan forlate sykehuset før og ha en lavere infeksjonsrisiko, selv om det ikke kan være like effektivt for meget store eller seriøse brokk.

De kan forårsake komplikasjoner?

De mest alvorlige komplikasjonene i incisional hernias er intestinal obstruksjon og strangulering. A’Strangled brokk kan forårsake vevsdød i # 8217; tarmene. Denne tilstanden kan være farlig for livet hvis en behandling ikke umiddelbart mottas. Det er også mulig at brokkene bryter ned, men dette er ekstremt sjeldent.

De små brokkene som ikke behandles, har en tendens til å forstørre seg over tid. Hvis en’brokk blir for stor, kan forårsake hevelse og smerte alle og til slutt bli irreducible. Du vil sannsynligvis legge merke til det raskt hvis det skjer fordi det har en tendens til å forårsake veldig ubehag.

Hvis en’brokk av en hvilken som helst størrelse forårsaker betydelig smerte eller ubehag eller har en negativ effekt på livskvaliteten, kontakt legen din umiddelbart. Komplikasjoner kan være potensielt farlige for livet, så det er bedre at uvanlige symptomer blir undersøkt for eventuelle hendelser.

Hva er perspektivet?

De incisional brokene er ikke nødvendigvis en grunn til bekymring, men vi anbefaler at du har undersøkt legen din. I noen tilfeller kan du kanskje holde D’Eye L & # 8217;. I andre kan kirurgisk reparasjon være nødvendig for å unngå fremtidige komplikasjoner.

Ved bruk av mesh patcher kommer mange mennesker helt tilbake fra brokkene og fortsetter ikke å utvikle gjentakende brokk.