Inhalator spacer for astma: bruk, fordeler og mer

Cos’er en spacer?

Når du eller barnet ditt trenger hjelp til å kontrollere symptomene på astma, kan en inhalator raskt administrere riktig mengde medikament. Men inhalatorer krever å ta en dyp og god pust nøyaktig med frigjøringen av stoffet fra # 8217; inhalator. Noen ganger har eldre og barn problemer med å bruke disse bærbare enhetene riktig.

For å bidra til å forbedre Misty Drug Intake, kan en inhalator være utstyrt med en spacer. Det er et gjennomsiktig rør som passer mellom # 8217; inhalator som inneholder stoffet og munnstykket. Når stoffet slippes, beveger den seg til avstandsstykket, hvor den kan inhaleres langsommere. Tider mellom problemet med stoffet og når den inhaleres, må det ikke være så presis.

En spacer brukes til en type inhalator kjent som en målt doseinhalator. Denne enheten frigjør en forhåndsinnstilt eller dosert legemiddeldose. Inkluderer vanligvis en type legemiddel kalt bronkodilator. Det kan også inkludere et kortikosteroid. Dosen din kan brukes til å kontrollere symptomene på de langsiktige Astoms i løpet av dagen. Eller din dose kan være en hurtigvirkende behandling for å forhindre symptomer på rehancies eller å stoppe en rehabilitering før verre. En spacer kan brukes med begge typer medikamenter.

Fordeler med’ved hjelp av en spacer

Den største fordelen med en inhalator spacer er at det bidrar til å kontrollere stoffinntaket. Dette sikrer ikke bare at du får den foreskrevne mengden, men å inhalere det på en passende måte for deg.

Vanlige inhalatorer krever at du trykker på en knapp som slipper med stoffet og deretter umiddelbart et dypt pust. Denne raske serien av handlinger kan være utfordrende for noen mennesker. Med en spacer trenger du ikke å skynde deg med stoffinntaket. Noen avstandsstykker gir også en liten fløyte hvis du legger for fort.

En inhalatoravstand bidrar også til å redusere mengden medikament som forblir i halsen eller på språket etter inspirerende en dose. Du vil ha det mer mulig også åndedrettsverket og lungene. Et vanlig problem med bruk av inhalatorer som ikke inkluderer en spacer er at endring av pustet betyr at færre stoffer kommer til lungene.

Ulemper med [8217; bruk av en spacer

Selv om en spacer gjør litt & # 8216; lettere å bruke i inhalator, må du fortsatt fokusere på # 8217; inspirasjon når stoffet er utgitt. Legemidlene som ikke inhaleres, blir deponert på bunnen av avstandsstykket.

Siden noen legemidler og # 8217; pustefuktighet kan forbli i spaceren, må enheten rengjøres ofte. Dette er ikke en byrde som tar tid, men det er nødvendig å forhindre en [8217; infeksjon eller A’irritasjon av munnen eller halsen.

Du trenger kanskje ikke å rengjøre den etter hver bruk. Men du må gjøre det minst etter hvert få bruksområder, eller hvis inhalatoren ikke har blitt brukt til en dag eller to. Snakk med legen din om frekvensen for å rengjøre avstanden din.

Slik bruker du en spacer

En målt doseinhalator er en metallbeholder som inneholder en spray eller sprøyteform av medisiner for astma. Trykk på en knapp til A’enden av beholderen tåken er sluppet gjennom en dyse eller et munnstykke. L’inhalator frigjøres samme mengde medikament hver gang knappen er trykket.

Du må kanskje riste inhalatoren et par ganger for å oppløse medisinen Alle & # 8217;. Ikke glem å fjerne hetten som dekker munnstykket.

Hvis du ikke har en spacer, plasser tennene dine og leppene rundt munnstykket for å sikre at det største antallet stoffer kan inhaleres direkte i lungene. Du kan også holde inhalatoren i en centimeter fra den åpne munnen, men du må trykke på knappen og inhalere raskt for å fange hvor mye mer tåke mulig. Legen din kan hjelpe deg med den beste tilnærmingen til deg eller ditt barn.

Hvis du bruker en spacer, A’ende av røret pinner til munnstykket av’inhalator. L’Andre ender av spaceren har et lignende munnstykke som skal brukes. Klokken puster forsiktig med frigjøringen av stoffet. Hvis du legger for tidlig, vil du ikke ha nok pusten til å la alle stoffene komme inn i lungene. Hvis du inspirerer for sent, kan mange narkotika sette inn i spaceren.

Inhalere for raskt kan også gjøre stoffet holde seg til baksiden av halsen i stedet for å synke i luftveiene. Ideelt sett bør du ta et langt og sakte pust på om lag tre eller fire sekunder.

Ta vare på avstanden din

L’Det viktigste aspektet av omsorgen for spaceren av spaceren av spaceren holder den ren. Du kan gjøre det med rent og varmt vann og flytende oppvaskmiddel.

La tørke avstanden til luften, i stedet for å tørke den med en serviett eller et papirserviett. Statisk kan akkumulere ALLE’Interiør av avstandsstykket, noe som gjør at stoffet holder seg til sidene av røret. Trådene i’håndkleet kan også stå i avstanden. Du vil ikke inhalere dem. Hvis du ønsker det, kan du bruke et munnstykkehåndkle.

Du bør også rengjøre avstanden din før du bruker den for første gang. En gang eller to ganger alt’år, spør legen din om å sjekke spaceren din for eventuelle sprekker og sørge for at det fungerer riktig med inhalatoren.

L & # 8217;

Noen barn og voksne foretrekker å bruke en inhalator spacer. Andre foretrekker å motta stoffet direkte fra # 8217; inhalator.

Hvis du finner ut at bruken av en inhalator forlater medisinen i munnen eller halsen, kan du prøve å bruke en spacer. Kan hjelpe deg med å få flere stoffer i lungene dine, hvor du trenger det.

Husk at det er en rekke inhalatorer og mellomrom på markedet. Nøkkelen er å finne et system som gir deg lettelse du trenger å puste lettere.