Inguinal brokk: årsaker, symptomer og diagnose

COS’er en inguinal brokk?

A’inguinal brokk forekommer i # 8217; Abdomen nær det inguinal området. De utvikler seg når fett- eller intestinale vevene presser gjennom en svakhet i bukveggen nær høyre eller venstre inguinalkanal. Hver inguinal kanal ligger i basen av # 8217;.

Både menn og kvinner har inguinale kanaler. Hos menn kommer testiklene vanligvis ned gjennom kanalen om noen få uker før fødselen. Hos kvinner er hver kanal passasjestilling for rund ligament av livmor. Hvis du har en’bnia alle’inne i eller i nærheten av dette trinnet, oversetter til en fremspringende hevelse. Det kan være smertefullt under bevegelse.

Mange mennesker søker ikke behandling for denne typen brokk fordi det kan være lite eller ikke forårsake noen symptomer. En rettidig medisinsk behandling kan bidra til å forhindre ytterligere fremspring og ubehag.

Symptomer på inguinal brokk

Den inguinal hernias er tydeligere fra deres utseende. De forårsaker hevelse langs L’pubic eller inguinal område som kan synes å øke i størrelse når du står opp eller toksice. Denne typen brokk kan være smertefull eller berøringsfølsom.

Andre symptomer kan omfatte:

 • smerte når du hoster, trene eller bøyes
 • Brennende følelser
 • akutt smerte
 • en tung eller full følelse av alt’inguine
 • Skrått hevelse hos menn

Risiko årsaker og faktorer i den inguinal brokk

Ikke c’det er en eneste årsak til denne typen brokk. Det antas imidlertid at svakheter alle «8217; innsiden av abdominal og inguinal muskler er et viktig bidrag. Ekstra press på denne lageret’kroppsområdet kan til slutt forårsake en & # 8217;.

Noen risikofaktorer kan øke sjansene for denne tilstanden. Disse inkluderer:

 • arv
 • Ha en tidligere inguinal brokk
 • Mann
 • for tidlig fødsel
 • overvektig eller overvektig
 • svangerskap
 • cystisk fibrose
 • kronisk hoste
 • Kronisk forstoppelse

Typer av inguinal brokk

Inguinal brokk kan være indirekte eller direkte, fengslet eller strengt.

Indirekte inguinal brokk

A’indirekte inguinal brokk er den vanligste typen. Forestrære fødsler oppstår ofte før den inguinalkanalen lukkes. Men denne typen brokk kan forekomme når som helst i livet ditt. Denne tilstanden er mer vanlig hos menn.

Direkte inguinal brokk

En’direkte inguinal brokk forekommer oftere hos voksne med alderen av Dell & # 8217;. Populær tro er at svekkelsen av musklene i voksen aldersportene til A’direkte inguinal brokk. I følge Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsessykdommer og renali (Nydk), Denne typen brokk er mye mer utbredt hos menn.

Inguinal brokk fengslet

A’incarcerated inguinal brokk oppstår når stoffet krasjer i # 8217; lysken og er ikke reduksjon. Dette betyr at det ikke kan gjenopprettes.

Strangled inguinal brokk

De strenggende inguinal hernias er en mer alvorlig medisinsk tilstand. Dette er når tarmene i A’Hernia fengslet har sin blodstrømmen avbrutt. Strangled brokk er farlig for livet og krever akuttmedisinsk behandling.

Diagnose av A’inguinal brokk

Legen din kan vanligvis diagnostisere en inguinal brokk under en fysisk undersøkelse. Under eksamenen vil legen be deg om å hoste stående slik at de kan kontrollere brokk når det er tydeligere.

Når det er redusert, bør du eller legen din enkelt kunne presse en’inguinal brokk i # 8217; magen når du ligger på ryggen din. Men hvis dette ikke lykkes, kan du ha en fengslende eller strangled inguinal brokk.

Behandling av inguinal brokk

Kirurgi er den viktigste behandlingen for inguinal brokk. Er en «8217, veldig vanlig operasjon og en stor suksessprosedyre hvis det utføres av en godt trent kirurg.

Alternativer inkluderer en åpen inguinal Erniorrafia eller A’laparoskopisk inguinal Erniorrafia. I # 8217; Inguinal Erniorrovia praktiseres en’større gravering på # 8217; Abdomen nær inguine. I # 8217; laparoskopisk inguinal Erniorrafia, blir mer minste abdominale graveringer utført. Et langt og tynt rør med et opplyst kamera Alle’ender hjelper kirurgen til å se alle «8217; inne i kroppen din for å utføre intervensjonen.

Målet med begge kirurgiske tilnærminger er å bringe bukvevet i bukhulen og reparere defekten av bukveggen. Nettverket er vanligvis posisjonert for å forsterke bukveggen. Når strukturene er satt inn i sin korrekte posisjon, vil kirurgen lukke åpningen med suturpunkter, metallgater eller limlim.

Det er potensielle fordeler og ulemper å åpne reparasjonen av inguinal brokk med hensyn til laparoskopisk. For eksempel l’laparoskopisk herniorafia kan være å foretrekke hvis du vil ha en kortere gjenopprettingstid. Men risikoen for tilbakefall av brokk kan være større med laparoskopisk reparasjon.

Forebygging og perspektiv på den inguinal hernias

Selv om det ikke er mulig å forhindre genetiske risikofaktorer, kan du redusere risikoen for utbrudd eller alvorlighetsgrad av abdominal hernias. Følg disse forslagene:

 • Hold en sunn vekt.
 • Følg en diett rik på fiber.
 • Slutte å røyke sigaretter.
 • Unngå å løfte tunge belastninger.

Tidlig kirurgisk behandling kan hjelpe til med å behandle inguinal hernias. Imidlertid er C’er alltid den svake risikoen for gjentakelse og komplikasjoner. Disse kan omfatte infeksjoner etter kirurgisk kirurgi eller knappe helbredelse av kirurgisk sår. Ring legen din dersom nye symptomer oppstår, eller hvis du opplever bivirkninger etter behandling.