Ingrown Hair Cysster: Identifikasjon, fjerning og mer

Cos’er en cyste av inngrodd hår?

En cyste av inngrodd hår refererer til et inngrepet hår som blir til en cyste, en stor fremspring som strekker seg mellom overflaten av huden og i dybden under den. L’Utseende er et kryss mellom et normalt inngrodd hår og en cyste av akne, selv om dette er en annen tilstand.

Disse typer cyster er vanlige blant de som barberer, de er deplose eller bruker andre metoder for å fjerne håret. Selv om du kan være ivrig etter å bli kvitt disse cysterene rett og slett på grunn av deres utseende, er det også viktig å være oppmerksom på tegn på en infeksjon på 8217.

Fortsett å lese for å finne ut hva som forårsaker dannelsen av disse cyster, så vel som å behandle dem og hindre dem i å gjenopprette.

Hva et aspekt har en cyste av inngrodd hår?

Del på Pinterest

Tips for identifikasjonen

Som navnet antyder, begynner cysterene i det inngrodde håret som inngrodd hår. All’begynnelsen, kan du merke en liten fremspring som ligner på en kvise med et hår på overflaten. Det kan også være rødt. Over tid, hvis det inngrodde håret ikke går bort, kan liten fremspring bli en mye større. Den resulterende cysten kan være rød, hvit eller gul. Det kan også være smertefullt å berøre.

Selv om Ingranged Hair Cysster kan forekomme hvor som helst på kroppen din, er det mer sannsynlig å utvikle seg i områder som er utsatt for inngrodd hår.

Dette inkluderer din:

 • armhuler
 • gjøre
 • sjef
 • nakke
 • Ben
 • Pubic region

En cyste av inngrodd hår er ikke det samme om’cystisk akne, selv om de to forholdene kan virke lik. En infiserte cyster av inngrodde hår begynner som et normalt inngrodd hår og cysterene i’akne er forårsaket av en kombinasjon av olje og døde ferdighetsceller som akkumuleres dypt under hårfollikkelen.

L’cystisk akne kan være utbredt i A’område, som bak eller ansikt. The Cyster of the Ingrown Hair, D’Andre deler, er mindre og mindre: Du kan bare ha en. Og i motsetning til kviser, vil cysterene i det inngrodde håret ikke ha et hode.

Hva forårsaker dannelsen av en cyste av inngrodd hår?

Feil hårfjerningsteknikker kan føre til cyster av inngrodd hår. At du bærer skjegg, voksing eller pinsett, fjerner håret, er ikke alltid klart. Prosessen i seg selv kan forårsake hevelse, noe som kan irritere huden og føre til kviser og følgelig cyster.

Fjernelsen av et hår kan også forårsake feil vekst av nytt hår som vokser i deres sted. Nytt hår kan vokse sidelengs og til slutt krølle. Når dette skjer, kan poren lukkes på håret slik at det forblir låst eller inngått. Huden reagerer inflaming, behandler håret krøllet som et fremmed objekt.

Sekund Mayo Clinic, De eneste inngrodde hårene er vanligere i afroamerikanske menn som barberer. Du kan også være mer utsatt for å utvikle disse typer cyster hvis du har naturlig krøllete hår.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

L’Hovedformålet med behandlingen er å redusere den omkringliggende betennelsen og redusere risikoen for infeksjon.

Benk-Top-legemidler (OTC) som inneholder benzoylperoksid, slik som Neutrogena on-the-spot eller retinoider, som deferin gel, kan redusere størrelsen på cyster. Hvis OTC-metodene ikke fungerer, kan det være nødvendig med reseptbelagte legemidler for akne;. For eksempel kan legen din foreskrive en steroidkrem for å redusere rødhet og smerte rundt cysten.

Du bør aldri briste en cyste av inngrodd hår, siden dette kan øke risikoen for infeksjoner og arr. Også, du bør ikke prøve å løfte håret med pinsett som du ville med et normalt inngrodd hår. På dette tidspunktet er håret inkorporert for dypt under cysten fordi du kan trekke dem ut.

I stedet bør du oppfordre cysten til å gå ned og håret rettet mot # 8217; forsiktig gni cysterene med en varm klut et par ganger om dagen.

Hvis du utvikler en infeksjon i & # 8217, vil legen din foreskrive topisk eller oral antibiotika. Dette vil bidra til å redusere betennelse og smerte, og forhindre spredning og forverring av infeksjonen.

Når du skal se en helsepersonell

I de fleste tilfeller trenger du ikke å se legen din for disse typer cyster. OTC-kremer kan vanligvis hjelpe til med å trekke ut håret ditt.

Hvis cysten blir ekstremt irriterende, eller hvis bumpen ikke er fading, bør du konsultere legen din eller dermatologen. De kan rense cyster og fjerne inngrodd hår.

Du bør også konsultere en helsetjenester operatør hvis du mistenker A’infeksjon. Tegn på infeksjon inkluderer:

 • Pus eller drypper fra cyster
 • Økt rødhet
 • klø
 • Økt smerte

Hva er perspektivet?

Ingrowns cyster, som skader på akne, kan ta flere dager eller til og med uker for å løse helt alene. Tidlig behandling kan hjelpe deg med å bli kvitt inngrodd hårcyster og hindre dem i å gå tilbake.

Men hvis de inngrevne hårene fortsetter å danne, bør du konsultere legen din for å utelukke enhver underliggende årsak. Kan også anbefale mer permanente hårfjerningsmetoder, som for eksempel laser hårfjerning, for å redusere risikoen for fremtidige cyster.

Forslag til forebygging

Sekund Mayo Clinic, L’Enkelt måte å forhindre utseendet på inngrodd hår er helt avstå fra hårfjerning.

Hvis du bestemmer deg for å fjerne hår, trene intelligent hårfjerning for å redusere risikoen for inngrodd hår.

Husk å:

 • Bruk bare skarpe barbermaskiner. De ugjennomsiktige barbermaskinene kan ikke kutte rett hår, noe som kan få dem til å krølle på huden.
 • Barbering med varmt vann, ikke varmt.
 • Bytt barberhøvel hver seks uker.
 • Bruk alltid krem ​​eller barberingsgel.
 • Stift bare i retning av hårvekst.
 • Unngå overdreven voksing. Du må la håret vokse lenge som en rå risbønne før du kan fjerne den igjen sikkert.
 • Følg hver hårfjerning ved å bruke en body lotion.