Ingen snakker om den følelsesmessige siden av rekonstruksjonen av brystet

I denne måneden av brystkreft bevissthet, undersøker vi kvinner bak båndet. Bli med i samtalen på brystkreft Healthline, A’gratis app for folk som bor med brystkreft.

Last ned L’App her

Jane Obadia var 43 og var i ferd med å overføre embryoer med sin surrogat da han fant seg fast med en diagnose av brystkreft. Alltid våken i hans screenings, ble han fortalt under en rutinemessig mammografi som han hadde flere kreftsteder i begge bryster og trengte kirurgi umiddelbart. Hans familiebyggingsplaner forble ventet mens han konsentrere seg om hans neste behandling.

& # 8220; Jeg var veldig heldig de klarte å få alt & # 8221;, sier han etter hans mastektomi og systemet;. Men tre måneder senere hadde han komplikasjoner og trengte å gjenta hele rekonstruksjonsprosessen.

Og så seks måneder senere, skjedde det igjen.

Obadia har besluttet å lete etter A’alternativ til plantene fordi mulighetene for A’andre komplikasjoner var for høye. Han har valgt å gjøre en’annen rekonstruksjon med sitt eget stoff.

«Jeg tror når du er diagnostisert med første gang, kommer fra et sted å gjøre noe for å redde livet ditt. Du vurderer egentlig ikke effekten av mangel på følsomhet, Torpor. Du møtte din numb thoracic vegg, og dette er vanskelig å håndtere. & # 8220;

Ifølge en rapport publisert i høst, rekonstruksjon etter at en mastektomi har økt 62 prosent Fra 2009 til 2014. Med fremdriften av kirurgiske teknikker blir resultatene stadig mer naturlige, men dette betyr ikke at en kvinne føler seg naturlig hennes kropp.

& # 8220; Brystkonstruksjon er en prosess og mer kirurgi er nødvendig for å få det beste resultatet & # 8221; forklarer Dr. Constance M. Chen, Plastikkirurg sertifisert av styret I New York Running L’Obadia vev etter hennes komplikasjoner. Kroppen er i stand til å klare bare så mange endringer av gangen, og endres og bosetter seg selv etter operasjonen, så noe som virker fantastisk på bordet på operasjonsrommet, kan ikke virke eksepsjonelle måneder eller år senere.& # 8221;

Etter sin tale var Obadia takknemlig for å kunne ha brystfølelser igjen, takket være en nervøs graftprosedyre. Han kunne høre temperaturendringene og berøring av huden igjen. & # 8220; har forandret livet.& # 8221;

Mange kvinner utsatt for rekonstruktiv kirurgi etter brystkreft er overraskelser av hvor forskjellige brystene er, spesielt etter planter. «Det er en mye mer komplisert og lengre prosess enn de fleste kvinner tror. De skjønner ikke at du registrerer deg for et år med rekonstruksjon og forklarer Dr. Laura Howe-Martin, psykiater og førsteamanuensis på L’UT Southwestern Medical Center.

God kommunikasjon fra plastikkirurgen er viktig. Rekonstruksjonsalternativer behandles vanligvis i Mastektomi, men en rekke faktorer påvirker det faktum at brystrekonstruksjon foregår umiddelbart eller ikke. At leverandør-pasientforhold spiller en viktig rolle i måten en kvinne er i stand til å nå et godt sted følelsesmessig når hun står overfor rekonstruktiv kirurgi.

& # 8220; Dette er et absolutt must & # 8221; forklarer Dr. Anne Wallace, direktør for det omfattende brysthelsesenteret E Plastikkirurgi Professor på L’UC San Diego Health. «Folk kommer med L & # 8217, forventning om at alt er perfekt, eller motsatt, med forventning om totale katastrofer. Det viktigste All’Start er å håndtere forventninger & # 8220;.

Wallace oppdager at kvinnene han jobber med og sliter med selvtillit, er de som legger mer aksent på resultatene av gjenoppbyggingen deres. & # 8220; er det at vi må gjøre bedre & # 8221; reflekterer.

«Vi må gjenkjenne hvordan de skal få dem til å føle seg godt om seg selv, når de ikke er bundet til et perfekt bryst. Det er ikke engang en mastektomi. Det forvandler sine bekymringer på brystene sine og innser hvordan vi kan hjelpe dem i denne & # 8220;.

Overraske kvinner som de føler seg ubehagelig etter rekonstruksjon og som kan påvirke deres relasjoner og i hverdagen.

En av de store følelsesmessige kampene som kvinner har, er når ting ikke går som de forventet & 9221; forklarer hvordan-Martin. Du blir vant til denne nye kroppen og kanskje C’Det var et gap i # 8217; intimiteten og nå kommer de tilbake til å være et par i stedet for en omsorgsperson og en pasient og en pasient.

Obadia inkluderer prosessen med å omdefinere rapporten etter mastektomi og rekonstruksjon. ; C’er et nivå av intimitet du når og kommer vekk fra hverandre eller skaper en stor intimitet, alt i forholdet ditt.& # 8221;

C’Det er en tendens til å få overlevelse når en kvinne får sin første diagnose fordi hun bare vil være fri for kreft. Obadia oppfordrer andre kvinner til å vite at ja, du har å gjøre med kreft, men C’er livet utover og å stole på at du kommer til å ankomme.

& # 8220; Mastektomi og gjenoppbygging starter igjen & sier Wallace. «Det er mye mer komplisert, men når kvinner kjenner det, er de fine, og jeg er ikke skuffet. Men det tar et lag å korrekt gi disse informasjonen. Kreft er mye mer komplisert enn du tror, ​​så vel som rekonstruksjon & # 8220;.

Risa Kerslake, BSN, er en registrert sykepleier og frilansskribent som bor i Midtvesten med sin mann og datteren hennes. Skriver mye på fruktbarhet, helse og foreldreproblemer. Du kan koble deg til deg via nettstedet ditt Skriver stiger kerslake, Eller du kan finne den på Facebook Og Twitter.