Ingen brystvorte (Athelia): Årsaker, behandling, komplikasjoner

COS’er Athelia?

Atherelia er en tilstand der en person er født uten en eller begge brystvorter. Selv om Athelia Det er sjeldent samlet, det er mer vanlig Hos barn født med forhold som Polen Syndrome og Ectodermic Dysplasi.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan denne tilstanden ser ut, hva årsaken og mer.

Hva et utseende har denne tilstanden?

Athelia manifesterer seg annerledes, avhengig av tilstanden som # 8217; forårsaket. Generelt mangler folk med atherelia både brystvorten og # 8217; areola, den fargede sirkelen rundt brystvorten. Nippelen kunne mangle på en eller begge sider av kroppen.

Folk med Polen syndrom kan bli født uten en hel bryst, brystvorten og areola på den ene siden. L’Fravær av en eller begge brystene kalles amastic.

Hva forårsaker denne tilstanden?

Athelia er forårsaket av forhold som Polen Syndrome og Ectodermic Dysplasi.

Polen syndrom

Polen syndrom påvirker om 1 av 20.000 nyfødte. Det tar navnet sitt fra den britiske kirurgen Alfred Polen, som først beskrev den i 1800.

Forskere vet ikke nøyaktig hva det forårsaker dette syndromet. De tror det kan skyldes et problem med blodet i # 8217; livmor i den sjette uken av barnutvikling.

Polen syndrom kan slå arteriene som leverer blod til det voksende barnekisten. Det antas at mangelen på blod hindrer brystet til å utvikle seg normalt.

Sjelden, Polen syndrom er forårsaket av en genetisk endring som overføres gjennom familier.

Barn som er født med denne tilstanden, har gått glipp av eller underutviklede muskler på den ene siden av kroppen. Vanligvis mangler en del av pectoral muskelen, kalt en stor bryst.

Andre symptomer på Polen syndrom inkluderer:

 • mangler eller underutviklede ribber på den ene siden av kroppen
 • Mangler eller underutviklet brystvorten bryst på den ene siden av kroppen
 • Palmate fingre på en hånd
 • Corte bein i # 8217; underarmen
 • Rekkevidde armhår hår

Ektodermale dødsfall

Ectodermal dødsfall er en gruppe på mer enn 180 forskjellige genetiske syndrom. Disse syndromene påvirker hudutvikling, tenner, hår, negler, svettekjertler og andre deler av kroppen.

De oppstår når ektodermelt lag i # 8217; embryo, som gir opphav til hud, tenner, hår og andre organer, utvikler seg ikke riktig.

Personer med ektodermal dysplasi kan manifestere symptomer som:

 • fint hår
 • Manglende eller misdannede tenner
 • en «8217; manglende evne til å svette (hypoidrose)
 • Tap av visning eller # 8217; hørsel
 • Fingre av hender eller mangler eller underutviklede føtter
 • Leporino eller gane leppe
 • Uvanlig hudfarge
 • Tynn, skjøre, sprukket eller på annen måte svekket negler
 • Mangel på brystutvikling
 • respiratoriske vanskeligheter

Genetiske mutasjoner forårsake ektodermisk dysplasi. Disse generene kan passere fra foreldre til barn eller kan endres (endre) når barnet er oppfattet.

Andre årsaker

Andre årsaker til Athelia inkluderer:

 • Progery syndrom. Denne tilstanden blir gamle mennesker alder veldig raskt.
 • Yunis Varon syndrom. Dette sjeldne, arvelige Tilstanden treffer ansiktet, brystet og andre deler av kroppen.
 • Hodebunns syndrom-øre-nippel. Denne tilstanden forårsaker dannelsen av et hårløst sted på hodebunnen, underutviklede ører og brystvorter eller manglende bryster på begge sider.
 • Al-Awadi-Rass-Rothschild syndrom. Dette sjeldne, arvelige Genetisk tilstand oppstår når beinene er dårlig dannet.

Hvem er i fare for denne tilstanden?

Det er mer sannsynlig at et barn er født med atherelia hvis en av foreldrene har en tilstand som årsaken. Polen syndrom er Mer vanlig i gutter Sammenlignet med jentene, men treffer ektodermal dysplasi hanner og kvinner på samme måte.

Denne tilstanden øker risikoen for andre?

Athelia er ikke det samme med’Amastia, som oppstår når alt brystet mangler. Imidlertid kan de to forholdene forekomme sammen.

I sjeldne tilfeller, Jenter med Polen syndrom kan ha amastia: L’hele brystet og brystvorten på siden av den berørte kroppen er fraværende.

Andre komplikasjoner er mulige?

Mangelen på brystvorter i seg selv ikke forårsaker komplikasjoner. Men noen av forholdene som forårsaker L’Athelia kan føre til helseproblemer. For eksempel kan det alvorlige syndromet i Polen treffe lungene, nyrene og andre organer.

Hvis du savner en brystvorte, vil du ikke kunne amme babyen din på den siden.

Behandling eller ledelse er nødvendig?

Du trenger ikke å behandle atherelia med mindre den manglende brystvorten ikke bry deg om.

Hvis du savner brystet ditt, kan du utføre en rekonstruksjonsoperasjon ved hjelp av stoffet i Abdomen, skinker eller tilbake. Brystvorten og areola kan da opprettes under en annen prosedyre på en annen prosedyre.

Å lage brystvorten, kirurgen modellen en stoffflapp i riktig form.

Hvis du ønsker det, kan du fortsette å ha en form for Areola tatovert på huden din. De nyeste 3-D tatoveringsprosedyrene bruker pigmentbelagte svingnål for å lage en brystvorte fra # 8217; mer realistisk tredimensjonalt utseende.

Hva er perspektivet?

Individuelt perspektiv avhenger av hvilken tilstand forårsaket atelia. Mild Polen syndrom kan ikke forårsake helseproblemer eller til og med være tydelige. De mest alvorlige tilfellene kan treffe organer som lunger eller nyrer, som kan forårsake komplikasjoner.

Hvis du eller ditt barn er født med Athelia, er legen din din beste ressurs for informasjon om dine generelle helse- og potensielle komplikasjoner.

Som å takle

Athelia og betingelsene som fører til at det kan påvirke selvtillit. Hvis du sliter med å takle endringer i kroppen din, kan det hende du finner det nyttig å snakke med en psykolog, en terapeut eller en annen psykisk helsepersonell.

Du kan også bli med i en støttegruppe for folk som deler tilstanden. Spør legen din om du kan anbefale en supportgruppe online eller i ditt område.