Influensa årsaker: Typer, overføring og forslag til forebygging

Hva er & # 8217 påvirkning?

L’influensa eller influensa, er en viral infeksjon som angriper lunger, nese og hals. Det er en smittsom åndedrettssykdom med symptomer som spenner fra mild til alvorlig.

L’påvirkning og forkjølelse har lignende symptomer. Det kan være vanskelig å skille mellom de to sykdommene. I de fleste tilfeller er symptomene på & # 8217 påvirkning mer alvorlige og varer lenger enn forkjølelsen.

Alle kan bli lei av innflytelse, men noen mennesker har større infeksjonsrisiko. Dette inkluderer barn under 5 år og voksne i alderen 65 år eller mer.

Risikoen for innflytelse øker selv om du har et svekket immunforsvar eller hvis du har en kronisk tilstand, for eksempel:

 • hjertesykdom
 • nyresykdom
 • Diabetes, type 1 og type 2

Hva er symptomene på & # 8217;?

ALLE’Begynnelsen, X217; influensa kan etterligne en forkjølelse. De første symptomene kan omfatte:

 • sår hals
 • nysing
 • en rennende nese

Symptomene blir ofte verre med virusets fremgang og kan inkludere:

 • feber
 • såre muskler
 • Kropps kuldegysninger
 • svette
 • hodepine
 • tørrhoste
 • nesetetthet
 • utmattelse
 • svakhet

L’påvirkning krever vanligvis ikke lege. Symptomene forbedrer ofte med hjemmebehandling på omtrent en uke. Du kan lindre symptomene med benk-topp medisiner for forkjølelse og # 8217;. Det er også viktig å hvile mye og drikke mange væsker.

Noen mennesker er imidlertid mer sannsynlig å utvikle influensa komplikasjoner. Hvis du eller barnet ditt er i en av disse høyrisikogruppene, kontakt lege så snart du mistenker innflytelsen.

Høyrisikogrupper inkluderer de som er:

 • mindreårige 2 år
 • 65 år eller mer
 • gravid eller har nylig født fødsel
 • 18 år eller yngre og tar aspirin eller medisiner som inneholder salicylat
 • av indiske forfedre D’Amerika eller innfødte i’Alaska
 • Den har en kronisk tilstand, som diabetes, astma, hjertesykdom, hiv
 • Lever i sykehjem eller i en servicestruktur

Legen din kan foreskrive antivirale stoffer. Antatt innen de første 48 timene fra symptomene, kan antiviraler redusere varigheten og alvorlighetsgraden av innflytelsen.

Komplikasjoner av’påvirkning

De fleste helbreder fra # 8217; påvirkning uten komplikasjoner. Men noen ganger kan det utvikle en «8217; sekundær infeksjon, som lungebetennelse, bronkitt eller A’infeksjon alle’øre.

Hvis symptomene forsvinner og fortsetter å gjenoppta noen dager senere, kan du ha en «8217; sekundær infeksjon. Kontakt lege hvis du mistenker A’sekundær infeksjon.

Hvis ubehandlet, kan lungebetennelse være livstruende.

Slik sprer du [8217; påvirkning?

For å beskytte deg mot # 8217; influensa må du forstå hvordan viruset sprer seg. L’influensa er svært smittsom. Kan raskt spre seg i familier, skoler, kontorer og vennegrupper.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Du kan overføre’påvirke noen allerede en dag før Dell’Start av symptomer og opptil fem til syv dager etter at du blir syk.

Etter å ha kommet i kontakt med viruset, vil du begynne å vise symptomer innen en eller fire dager. Du kan til og med sende viruset til noen før du skjønner at du er syk.

L’influensa overføres hovedsakelig fra person til person. Hvis noen med L’influensa nyser, hoste eller snakker, sprer hans dråper i # 8217;. Hvis disse dråpene kommer i kontakt med nesen eller munnen, kan du også bli syk.

Du kan også kontrakt l’påvirkning fra håndtrykk, klemmer og berøringsflater eller gjenstander forurenset av viruset. Det er derfor du ikke bør dele verktøy eller briller med noen, spesielt noen som kunne være syke.

Hvor mange typer influensavirus eksisterer?

Det er tre forskjellige typer influensavirus: Skriv A, Type B og Type C. Dyr og mennesker kan kontrakt l’påvirkning av type A Hvorfor viruset Dell’influensa kan overføres av dyr til mannen. Dette viruset endres hele tiden og kan forårsake årlige influensaepidemier.

L’type B påvirkning kan også forårsake sesongmessige epidemier i vintermånedene. Denne typen er imidlertid generelt mindre alvorlig enn type A og forårsaker flere små symptomer. Av og til kan type B forårsake alvorlige komplikasjoner. Type B kan overføres av’Menneske.

L’type en innflytelse er forårsaket av forskjellige stammer. L’type B påvirkning er forårsaket av en influensasbelastning.

L’Type C påvirkning bare treffer mennesker. Forårsaker små symptomer og få komplikasjoner.

Hvordan kan du forhindre L & # 8217;?

Det er viktig å beskytte deg selv og din familie fra viruset på grunn av komplikasjoner potensial.

Fordi viruset i’påvirkning kan overføres av person til person, sørg for at du ofte vasker hendene med såpe eller bruk et desinfeksjonsmiddel for alkoholbaserte hender. Også unngå å berøre nesen og munnen med hendene dine.

Viruset av’influensa kan leve på harde overflater og objekter fra to til åtte timer. Bruk desinfeksjonsmiddel eller sprøytevinduer på overflatene som vanligvis berøres hjemme eller på jobb for å beskytte deg videre.

Hvis du er omsorgsfull for noen som har til å påvirke en maske for å beskytte deg selv. Du kan bidra til å stoppe spredningen på’påvirker hosten og nyser. Det er bedre å hoste eller nys i albuen i stedet for i hendene.

Vurder også muligheten for vaccinaring mot den årlige innflytelsen. Vaksinen anbefales i hele alderen seks måneder. Beskytter mot de felles influensavirusstammer.

Selv om vaksinen ikke er 100% effektiv, kan det redusere risikoen for innflytelse 40 prosent 60, I henhold til senteret for forebygging og sykdomskontroll.

Influensa vaksinen administreres ved injeksjon i armen. C’Det er også en’alternativet for nasal spray influensavaccin for ikke-gravide mennesker i alderen 2 og 49 år.

Hvordan anti-influensa vaksinen er opprettet?

Viruset til’influensa endres år til år. Vaksiner gir hver år beskyttelse mot de vanligste influensaspender. Anti-influensa-vaksinen virker ved å stimulere immunforsvaret til å skape antistoffer for å bekjempe infeksjonen.

For å skape en effektiv vaksine, Verdens Helseorganisasjon Bestemmer hvilke influensavirusstammer som inkluderer i neste års vaksine. Vaksinen inneholder en inaktiv eller svekket form av influensaviruset.

Viruset er blandet med andre ingredienser, for eksempel konserveringsmidler og stabilisatorer. Når du har mottatt influensavaccinen, begynner kroppen din å produsere antistoffer. Dette bidrar til å bekjempe enhver viruseksponering.

Etter å ha mottatt en influensavaccin, kan du ha influensalignende symptomer, som for eksempel feber, hodepine eller muskelsmerter.

Imidlertid forårsaker influensavaccinen ikke påvirkning, og disse symptomene forsvinner generelt innen 24-48 timer. Den vanligste komplikasjonen av influensavaccinen er ømhet i injeksjonsstedet.

Ta bort

Hva kan du gjøre:

 • Send til en influensavaksine. Dette vil hjelpe deg med å beskytte deg mot potensielt dødelige komplikasjoner som lungebetennelse.
 • Det tar to uker før kroppen din produserer influensalantistoffer etter å ha mottatt en vaksinasjon. Først mottar du en influensavaksine, bedre.
 • Fortell legen din dersom du lider av alvorlig eggallergi før du mottar influensavaccin. Noen stoffer av vaksinen kan inneholde spor av protein Dell & # 8217;.
 • Vask hendene ofte.
 • Hoste og nyser i albuen.
 • Rengjør overflatene du ofte berører hjemme og på kontoret.