Imuran og alkohol: Det er trygt å blande de to?

Beskrivelse

Imuran er et reseptbelagte legemiddel som påvirker immunforsvaret. Hans generiske navn er azathioprine. Noen av forholdene som bidrar til å behandle resultatet av autoimmune sykdommer, som for eksempel reumatoid artritt og Crohns sykdom.

I disse sykdommene angriper immunsystemet ditt og ødelegger deler av kroppen din. Imuran reduserer svarene på kroppens immunsystem. Dette gjør at kroppen din kan helbrede og forhindre ytterligere skade.

Selv om Imuran ikke leveres med spesifikke advarsler mot alkoholforbruk, kan blanding av de to stoffene føre til negative effekter.

Imuran og alkohol

L’Alkohol kan øke risikoen for sikkerhetsvirkninger fra Imuran. Dette skyldes at drikking for mye alkohol kan ha noen av de samme negative effektene på kroppen din, som om det forårsaker pankreatitt. En annen mulig bivirkning er skaden på leveren.

Risikoen for disse bivirkningene er lavt, men øker med mengden alkohol som drikker og oftere drikker det.

Effekter på leveren

Leveren bryter opp mange stoffer og toksiner, inkludert både alkoholen og # 8217; Imuran. Når du drikker store mengder alkohol, bruker leveren alle dine reserver av en antioksidant kalt Glutation.

Glutathione bidrar til å beskytte leveren og er også viktig for å fjerne Imuran trygt fra kroppen. Når ikke C’det er mer glutathion i leveren, både alkoholen og alkoholen som Imuranran kan skade levercellene, noe som kan føre til alvorlige helseproblemer.

En sak, Publisert i 2007, Han fant ut at binge drikket førte til farlig skade på leveren i en person med Crohns sykdom som tok Imuran. Dette har skjedd selv om personen aldri har hatt leverproblemer i fortiden og ikke har full alkohol hver dag.

Effekter på immunforsvaret

Du har også større risiko for infeksjoner mens du tar Imuran, da det svekker immunforsvaret ditt. Og å drikke store mengder alkohol kan gjøre det enda vanskeligere for kroppen din bekjempe infeksjoner.

Begge menneskene som drikker store mengder alkohol bare av og til (binge drikker) og de som drikker store mengder alkohol regelmessig, er i fare for infeksjoner.

Hvor mye det er også?

Ingen endelig mengde alkohol er identifisert som & # 8221; Mens du er på Imuran. Derfor anbefaler eksperter deg å holde deg til en eller to drinker om dagen. Følgende mengder hver er lik en standard alkoholholdig drikke:

  • 12 gram øl
  • 8 gram mørtelvæske
  • 5 gram vin
  • 1.5 gram (ett skudd) av alkoholdestillater på 80 bevis, inkludert vodka, gin, whisky, rom og tequila

Hvis du har spørsmål om hvor mye alkohol du kan drikke under Imuraninntaket, snakk med legen din.

L & # 8217;

Selv om det ikke er noen spesifikke anbefalinger, kan du drikke store mengder alkohol under inntaket av Imuran, føre til alvorlige risikoer. Hvis du tenker på å drikke alkohol mens du tar Imuran, snakk først med legen din.

Legen din kjenner din kliniske historie og er den beste personen som hjelper deg med å få den beste avgjørelsen for deg.