Implantable Cardioverter Defibrillator (ICD)

Cos’er en implanterbar kardioverter defibrillator?

En implanterbar Cardioverter defibrillator (ICD) er en liten enhet som legen din kan sette inn i brystet for å tilpasse en uregelmessig hjerterytme eller A’Arrihymia.

Selv om det er mindre enn en haug med kort, inneholder ICD et batteri og en liten datamaskin som overvåker hjertefrekvensen. Datamaskinen leverer små elektriske støt til hjertet i visse øyeblikk. Dette bidrar til å kontrollere hjertefrekvensen.

Legene implanteres mest implantat ICD hos personer som har farlige arytmier for livet, og det er i fare for plutselig hjertestans, en tilstand der hjertet slutter å slå. Arrytmier kan være medfødt (noe som du ble født) eller et symptom på hjertesykdom.

ICS er også kjent som implanterbare hjerteinnretninger eller defibrillatorer.

Hvorfor trenger jeg en implanterbar kardioverter defibrillator?

Hjertet ditt har to litries (øvre og høyre rom) og to ventrikler (nedre og rette rom). Ventriklene blåser blod fra hjertet til resten av kroppen. Disse fire rommene i hjertet ditt i en tidsbestemt rekkefølge for å pumpe blod i hele kroppen. Dette kalles rytme.

To knuter i hjertet ditt styrer rytmen i hjertet ditt. Hver node sender en elektrisk impuls i en tidsbestemt rekkefølge. Denne impulsen gjør hjertets muskler. Først atriumene kontrakt, så ventrikler kontrakten. Dette skaper en pumpe.

Når timingen til disse impulser er slått av, pumper ditt hjerte ikke blodet veldig effektivt. Problemene med hjertrytme i ventrikler er veldig farlige fordi hjertet ditt kan slutte å pumpe. Dette kan være dødelig hvis du ikke mottar behandlingen.

Du kan dra nytte av en ICD hvis du har:

 • Et veldig raskt og farlig hjerterytme kalt ventrikulær takykardi
 • Uregelmessig pumping, som er angitt som en fri eller ventrikulær fibrillering
 • Et hjerte svekket av en historie med hjertesykdom eller et tidligere hjerteinfarkt
 • en forstørret eller fortykket hjertemuskel, kalt dilatert kardiomyopati eller hypertrofisk
 • Medfødte hjertefeil, for eksempel Long QT syndrom, som forårsaker hjerteskoler
 • hjertefeil

Hvordan fungerer en implanterbar kardioverter defibrillator?

En ICD er en liten enhet implantert i brystet. Hoveddelen, kalt Pulse Generator, inneholder et batteri og en liten datamaskin som overvåker hjerterytmen din. Hvis hjertet ditt slår for fort eller uregelmessig, gir datamaskinen en elektrisk puls for å rette opp problemet.

Ledningene som kalles derivasjoner, går fra pulsgeneratoren i spesifikke områder av hjertet ditt. Disse kablene gir elektriske impulser sendt av pulsgeneratoren.

Avhengig av diagnosen, kan legen anbefale en av følgende typer ICD:

 • En monokameral ICD sender elektriske signaler til høyre ventriko.
 • En Bicameral ICD sender elektriske signaler alle’høyre atrium og høyre ventrikulær.
 • En biventrikulær enhet sender elektriske signaler alle’høyre atrium og begge ventrikler. Legene bruker det til folk som lider av hjertesvikt.

En ICD kan også levere opptil fire typer elektriske signaler til hjertet ditt:

 • Kardioversjon. Kardioversjon gir et sterkt elektrisk signal som kan virke som en tud i brystet. Gjenopprett hjertehytme til normal når du oppdager en veldig rask hjertefrekvens.
 • Defibrillering. Defibrillering sender et veldig sterkt elektrisk signal som starter hjertet på nytt. Følelsen er smertefull og kan få deg til å falle til bakken, men varer bare et sekund.
 • Antitachicardia. Antitachicardial stimulering gir en lav-energi puls beregnet på å tilbakestille et akselerert hjerterytme. Vanligvis føler du ikke noe når håndleddet ditt oppstår. Men du kan oppleve en liten øyenvogn som slår i brystet.
 • Bradykardi. Bradicardic stimulering rapporterer for langsom hjertefrekvens til normal hastighet. I denne situasjonen fungerer L’ICD som en pacemaker. Personer med ICD har vanligvis hjertet som slår for fort. Imidlertid kan defibrillering noen ganger redusere hjertet på et farlig nivå. Bradicardic Stimulering rapporterer rytme til normal.
 • Hvordan jeg forbereder meg på prosedyren?

  Du bør ikke spise eller drikke noe etter midnatt på dagen før prosedyren. Legen din kan også be deg om å forstyrre L’ansette av noen medisiner, som Aspirin eller de som forstyrrer blodkoagulasjon. Før prosedyren, sørg for at du informerer legen din, benk med narkotika og kosttilskudd du tar.

  Du bør aldri slutte å ta medisiner uten å snakke med legen din.

  Hva skjer under prosedyren?

  En ICD-anleggsprosedyre er minimalt invasiv. Du finner vanligvis deg i et elektrofysiologi laboratorium når en elektromisolog implantert enheten. I de fleste tilfeller vil du være våken under prosedyren. Men du vil motta en beroligende for døsighet og en lokalbedøvelse for å dumme thorax-området.

  Etter å ha praktisert små snitt, styrer legen derivasjonene gjennom en vene og angriper den til de spesifikke delene av hjertemuskelen. Et røntgenovervåkingsverktøy kalt fluoroskop kan bidra til å drive legen din til hjertet ditt.

  Koble deretter til andre ender av leddene til impulsgeneratoren. Legen utfører et lite snitt og stillinger enheten i en lærlomme på brystet, oftest under venstre skulder.

  Prosedyren tar vanligvis fra en til tre timer. Deretter vil du forbli på sykehuset i minst 24 timer for gjenoppretting og overvåking. Du bør føle deg helt helbredet innen fire eller seks uker.

  En lege kan også kirurgisk implantatere en ICD i generell anestesi. I dette tilfellet kan gjenopprettingstiden på sykehuset vare opptil fem dager.

  Hva er risikoen knyttet til prosedyren?

  Som med enhver operasjon, kan en ICD-anleggsprosedyre forårsake blødning, smerte og infeksjon på graveringsstedet. Det er også mulig å ha en allergisk reaksjon på stoffene du mottar under prosedyren.

  De mest alvorlige problemene i denne prosedyren er sjeldne. Imidlertid kan de inkludere:

  • Blodkoaguli
  • Hjerteskader, ventiler eller arterier
  • Akkumulering av væsker rundt hjertet
  • hjerteinfarkt
  • kollapset lunge

  Det er også mulig at enheten av og til rister hjertet ditt unødvendig. Selv om disse sjokkene er korte og ikke skadelige, er det sannsynlig å høre dem. Hvis C’det er et problem med ICD, kan elektrofisiologen din trenge å omprogrammere den.

  Hva skjer etter prosedyren?

  Avhengig av situasjonen kan utvinningen ta noen dager noen dager for noen dager siden. Unngå høy effektaktivitet og løfte tunge belastninger i minst en måned etter prosedyren.

  De American Heart Association motvirker veiledningen i minst seks måneder etter en ICD-anleggsprosedyre. Dette gir deg muligheten til å vurdere om et sjokk for hjertet ditt vil svake. Du kan ta din guide i betraktning hvis du bruker lange perioder uten sjokk (fra 6 til 12 måneder) eller hvis du ikke gjør vondt når du er under sjokk.

  Hva er det langsiktige perspektivet?

  Å ha en ICD er en låneforpliktelse.

  Etter utvinning vil legen møte deg for å programmere enheten din. Du bør fortsette å møte legen din om hver tredje eller seks måneder. Pass på at du tar alle foreskrevne medisiner og vedta livsstilen og endringene i kostholdet som anbefales av legen din.

  Enhetsbatteriene varer fra fem til syv år. Du trenger en’annen prosedyre for å erstatte batteriene. Imidlertid er denne prosedyren litt mindre komplisert enn den første.

  Noen elementer kan forstyrre enhetens ytelse, så du må unngå dem. Disse inkluderer:

  • Sikkerhetssystemer
  • Noe medisinsk utstyr, for eksempel magnetiske resonansmaskiner
  • Kraftgeneratorer

  Du vil kanskje bære et kort i lommeboken din eller bruke et medisinsk identifikasjonsarmbånd som angir typen av ICD du har.

  Du bør også prøve å holde mobiltelefoner og andre mobile enheter minst seks inches unna # 8217; ICD.

  Fortell legen din dersom du opplever problemer med enheten og ring legen din umiddelbart hvis defibrillatoren gir et sjokk for å starte hjertet på nytt.