ImmunoFission urintest: Formål, prosedyre og resultater

Hva så «8217; er en immunofisseringstest av urin?

Proteinene i urin kan være et tegn på alvorlige komplikasjoner for helse. Nyrene er ansvarlige for filtrering av avfallsprodukter og overflødig væske fra blod og i # 8217; urinen, forlater proteiner i blodet. Men når filtreringsprosessen ikke virker riktig, filtrerer kroppen disse proteinene fra blod og urin.

Ulike diagnostiske tester kan bestemme typen og mengden av proteiner i urinen. Testresultatene vil hjelpe legen å bestemme en diagnose og passende behandling.

Urinens immunofisseringstest eller urinmusofissasjonstesten registrerer tilstedeværelsen og måler mengden av noen typer protein i urinen. Disse proteinene er kjent som immunoglobulin. De er delt inn i to store klassifikasjoner: normal eller unormal.

Unormale immunoglobuliner i urinen foreslår tilstedeværelsen av sykdom. Et eksempel på unormalt immunoglobulin er monoklonalt protein eller protein m.

Fordi jeg trenger en urinprøve av immunofiss?

ImmunoFission urin test er en vanlig test som brukes når en lege mistenker at en person kan ha visse helsemessige forhold, inkludert flere myelom og waldensrom macroglobulinemi. Disse forstyrrelsene produserer unormale immunoglobuliner som urinimmunofissasjonstesten kan oppdage i urinen.

Symptomer på flere myelomer inkluderer:

 • Økt formasjon av blåmerker og blødende tannkjøtt eller nese
 • tretthet, pallor og kortpustethet på grunn av # 8217; anemi
 • Feibers av ukjent opprinnelse og gjentatte infeksjoner
 • Bein smerte, spesielt til ryggraden, ribber, skallen og på bekkenet
 • Beinskader og uforklarlige frakturer
 • Symptomer på høyt blodkalsiumnivå, inkludert smerte / muskel svakhet, ledsmerter, hjertearytmier, forstoppelse, kvalme, oppkast og endringer i mentalstaten

Symptomene på Waldenstrom Makroglobulinemi inkluderer:

 • Ganging blødning
 • tåkesyn
 • svimmelhet
 • utmattelse
 • Enkel hud blåmerker
 • hodepine
 • Endringer i mental tilstand
 • nummenhet eller prikking til føttene dine
 • Uforklarlig hudutslett

Urinimmunofissasjonstesten er et vanlig screeningsmål for å evaluere unormale immunoglobulinnivåer fordi resultatene er tilgjengelige raskere enn de ville være med andre tester.

Immunoelettroporesi-serumet (IEP-Serum) -testen gir lignende resultater. Du kan trenge mer tid til å få resultater fra IEP-testen på serum. Resultatene kan imidlertid være mer nøyaktige.

Hvordan urinimmunofissasjonstesten utføres?

ImmunoFission urin test utføres i et helsemiljø. Du må gi en middels strøm urinprøve, ren. Denne metoden vil bidra til å forhindre bakteriene som kan være nær eller i prøvebeholderen eller # 8217.

Legen din eller # 8217; sykepleier vil gi deg et sett for den rene urinen. Kittet vil inkludere sterile håndklær for rengjøring og en steril oppsamlingsbeholder med lokket. Hvis du er mann, må du først rense hodet på penis ved hjelp av sterile håndklær. Hvis du er en kvinne, bruk sterile håndklær for å vaske vulvas lepper.

Etter omhyggelig rengjøring selv, vil du urinere en liten mengde i toalettet, og så vil du avbryte urinstrømmen. Dette vil eliminere urinrøret fra forurensninger. Da vil du samle gjenværende urin i den sterile koppen. Det totale volumet av urinprøven skal være mellom en og to gram.

Når du er ferdig med å samle prøven, gå til lokket på koppen, og du vil legge den i en boks som er merket for prøvene, eller du vil bringe den til legen din eller sykepleieren. Personen som ga deg med Clean-Catch Kit, vil fortelle deg hva du skal gjøre med prøven. Legen eller # 8217; sykepleier vil da sende urinprøven til laboratoriet for evaluering.

Den rene opptaksprosedyren i urin kan være ubehagelig, og du kan finne at din første prøve er lavere enn den som er forespurt av en til to gram. Dette er ikke uvanlig. Du kan fullføre mer enn en ren opptaksprosedyre for å fange det nødvendige prøvevolumet.

Du må be om et nytt sterilt rent samlingssett for hvert forsøk på å samle urinen. Du kan ikke gjenbruke håndklær og sterile beholdere. Gjenta alle trinnene i den rene innsamlingsprosedyren i urinen når du samler mer urin.

ImmunoFission urintest krever bare normal vannlating. Testen er ikke invasiv og gir ikke betydelig risiko for pasienten. Testen bør ikke produsere ubehag.

Hva resultatene betyr?

Et negativt resultat av testen indikerer at det ikke er noen unormale immunoglobuliner i urinen. Hvis testen ikke oppdager unormale immunoglobuliner, kan det ikke være nødvendig å gjennomgå ytterligere tester.

Et positivt resultat betyr at i urinen er unormale immunoglobulinimmunoglobuliner tilstede unormale immunoglobuliner foreslår et alvorlig helseproblem som Multippelt myelom eller Waldensrom macroglobulinemi. Tilstedeværelsen av unormale immunoglobuliner kan også være en «8217 indikasjon på andre typer kreft.

ImmunoFission urintest er bare en av de mange diagnostiske testene som vil bekrefte diagnosen din. Påvisning av unormale immunoglobuliner kan ikke indikere en tilstand av helse som ligger til grunn for noen pasienter. En liten prosentandel av individer har lave nivåer av unormal immunoglobulin i kroppen. Disse personene utvikler ikke helseproblemer. Denne tilstanden er kjent som monoklonal gammopati av ukjent betydning (MGUS).