Ikke spør deaktivert "Hva skjedde?" Spør dette i stedet for

En torsdag kveld, min professor i reklame på skolebøker og jeg møtte i en bar for å snakke om de neste oppgavene og livet etter spesialiseringsskolen. Senere dro vi til klassen.

Vi kom inn i en heis for å komme til andre etasje. En’annen person steg til oss på # 8217; heis. Han så på min lavendelpinne og spurte: «Hva skjedde?& # 8221;

Jeg mumlet noe om det faktum at jeg ringte en funksjonshemning Ehlers-danlos syndrom Og min professor intervenerte: «Det er ikke en fin pinne? Jeg elsker farge. & # 8221; Deretter endret han raskt emnet og snakket om hvordan jeg skulle evaluere de gunstige pakkene når jeg bestemmer meg for en jobbtilbud på et …

Når jeg bruker min pinne, får jeg det Spørsmål som dette hele tiden. En ettermiddag i en målbetalingslinje var: Du brøt en finger av foten?& # 8221; At jeg trodde var et merkelig spesifikt spørsmål med tanke på at jeg ikke hadde krykker eller en kritt.

A’En annen gang det var: Hva er den ene tingen?& # 8221;

Personer med funksjonshemninger settes ofte først og fremst fra funksjonshemmede, spesielt hvis de er synlige.

Defender av funksjonshemming og grunnlegger av Ulike problemer, Yasmin Sheikh, forklar at før han begynte å bruke en rullestol, spurte folk dem hva han gjorde for jobb. & # 8220; folk spør nå meg: & # 8216;?’& # 8221;

& # 8220; hvordan du ville føle om folk [velger å] presse deg rundt uten å spørre, snakke i ditt navn eller snakke med vennen din i stedet for med deg?& # 8221; hun spør.

I henhold til L’Verdens helseorganisasjon, Ca 15 prosent av mennesker rundt om i verden uførhet.

Funksjonshemming er den Den største minoritetsgruppen, Men vi blir ofte ikke anerkjent som en & # 8211; Vi er ikke inkludert i mange Forskjellige definisjoner Selv om vi bærer kulturen og perspektivet på funksjonshemming i hvert samfunn, er vi en del av.

[8220; Når vi snakker om mangfold, er funksjonshemming sjelden nevnt & # 8221; sier Yasmin. Det er som om de funksjonshemmede var [en tydelig] gruppe mennesker [det] ikke er en del av det vanlige og er derfor ikke helt inkludert i samfunnet & # 8221;.

I stedet for å spørre funksjonshemmede hva som skjedde med oss, må ikke-funksjonshemmede spørre deg selv: Fordi jeg fokuserer på funksjonshemmingen av denne personen i stedet for på det komplette bildet av de som er?

De fleste av media som vi samhandler, inkludert funksjonshemmede, skildrer funksjonshemming bare i et begrensende lys. ; Skjønnhet og dyret, som er en historie som mange barn presenteres i ung alder, snakker om hvordan en arrogant prins er forbannet for å se ut som et dyr til noen blir forelsket i ham.

& # 8220; Hvilken melding sender?& # 8221; Spør Yasmin. & # 8220; at hvis du har en slags ansiktsdetrarpasjon, er det forbundet med straff og dårlig oppførsel?& # 8221;

Mange Media-representasjoner av andre funksjonshemminger er stereotyper og myter, som anser funksjonshemmede mennesker så ille eller som syndemål. L’Hele historien om funksjonshemmede dreier seg om deres funksjonshemming, som vilje, hovedpersonen til & # 8220;Jeg før deg«Hvem foretrekker å avslutte livet hans i stedet for å leve som en tetraplegisk som bruker en rullestol.

Moderne filmer og har en tendens til å vurdere funksjonshemmede som gjenstander av synd og deres funksjonshemming forbruker alt & # 8221; sier Yasmin. Folk kunne avvise disse kritikkene og si at dette er Hollywood, og alle vet at disse filmene ikke er en nøyaktig representasjon av det virkelige livet.

Jeg tror disse meldingene plasserte frø i vårt bevisste sinn og underklasse & # 8221; sier. Mine interaksjoner med fremmede gjelder hovedsakelig stolen.& # 8221;

Gjør noen eksempler: Du har en lisens for den tingen? Ikke løp på fingrene mine! Trenger du hjelp? Er du ok?

Problemet kan begynne med måten media trekker funksjonshemming på, men vi har alle muligheten til å reformulere våre tanker. Vi kan endre måten vi ser funksjonshemming og dermed støtte en mer nøyaktig representasjon av media og utdanne folk rundt oss.

I stedet for å spørre oss om vårt funksjonshemning og anta at vårt funksjonshemning er det viktigste med oss, søker likheter. Finn en forbindelse mellom oss to.

Be om de samme tingene du kan spørre en ikke-funksjonshemmede, enten det er en bland utveksling i heisen i tide eller # 8217; mer personlig samhandling på en nettverksarrangement.

Ikke ta for gitt at vi ikke har noe til felles bare fordi jeg er deaktivert og du nei, eller at jeg ikke har et fullt liv utenfor å være en stokkbruker.

Ikke spør meg hva som skjedde med meg eller fordi jeg har min pinne.

Spør meg hvor jeg tok kjolen iført regnbuebøker overalt. Spør meg hva andre farger jeg farget håret mitt. Spør meg hva jeg leser for øyeblikket. Spør meg hvor jeg bor. Spør meg om kattene mine (vær så snill, jeg dør av ønsket om å snakke om hvor fint de er). Spør meg hvordan dagen min gikk.

Funksjonshemmede er akkurat som deg, og vi har så mye å tilby.

I stedet for å se hvor forskjellig vi er, koble sammen med oss ​​og oppdage alle de interessante tingene vi har til felles.

Alaina Leary er redaktør, Social Media Manager og Boston Writer, Massachusetts. Han er for tiden serverredaktør av like WED Magazine og Social Media Editor for L’Ingen profittorganisasjon Vi trenger flere bøker.