Ikke gravid fôring: symptomer og behandling

L’amming er produksjonsprosessen med morsmelk. For gravide kvinner eller fødte nylig, er Ladying normal. Hormoner rapporterer til kroppens brystkjertler som begynner å produsere melk for å mate barnet. Men det er også mulig at kvinner som aldri har vært gravid & # 8211; Og til og med menn & # 8211; Alilatino. Dette kalles Galactorrhea og kan skje av en rekke grunner.

Gajattorrhea påvirker ca 20-25% av kvinnene, ifølge Dr.SSA Sherry Ross, OB / GYN på Providence Saint John’S Helsesenter.

Symptomer på’amming når du ikke er gravid

Det vanligste symptomet på Galactorrea er en eller begge bryster som produserer overflødig melk. Tilstanden er mer vanlig hos kvinner, men kan også forekomme hos menn og nyfødte.

Andre symptomer inkluderer:

Amming forårsaker når du ikke er gravid

Galatattorrhea har en «8217; bredt utvalg av forskjellige årsaker og i noen tilfeller er årsaken vanskelig å identifisere. Årsakene til amming Når du ikke er nylig gravid, kan variere fra hormonelle ubalanser til bivirkningene av narkotika til andre helsemessige forhold.

Den vanligste årsaken til morsmelkproduksjonen er en økning i et hormon som produseres i hjernen, kalt prolactin. L’økning i prolactin kan skyldes:

Andre årsaker inkluderer følgende.

Medisinering

Noen stoffer kan forårsake galaktorrhea. Disse inkluderer:

Medisinsk tilstand

Disse forholdene kan også bidra til # 8217; amming når du ikke er gravid:

Narkotika bruk

L’Vanlig bruk av noen stoffer, som opiater, marihuana og kokain, kan utløse amming uten graviditet. Det er viktig å informere legen din om du tar medisiner og med hvilken frekvens. De må ta hensyn til under diagnosen Galactorrea.

Bryststimulering

For noen mennesker kan en vanlig stimulering av brystet utløse Galaktoré. Det kan stimulere under seksuell aktivitet, fra hyppige bryst selvvitør eller klær skraping mot brystvorter.

Mødre som vedtar barn og vil at amming kan forberede bryst og øke prolaktinnivåene med utvinning.

Diagnose for L’amming når du ikke er gravid

Behandling for Gajattorrhea avhenger av hva årsaken. Legen vil spørre familiehistorieinformasjon og kan derfor kjøre noen tester for å bestemme årsaken. Legen vil også utføre en fysisk undersøkelse av brystet. De kan prøve å uttrykke en del av utslippet for laboratorietest.

Andre tester kan inkludere:

Behandling for L’amming når du ikke er gravid

Når legen har bekreftet en årsak, vil den gi råd til behandling. Noen ting kan gjøres selv, hvordan du unngår smale klær og reduserer mengden nipples stimulering under seksuelle aktiviteter.

Andre behandlinger må overvåkes av legen, som forandring av narkotika (for eksempel overgangen til et annet antidepressivt middel) eller L’inntak av flere legemidler for å justere hormonene.

Stopp antipsykotiske legemidlene, redusere marihuana, kokain og / eller opiater og begrense nipples stimulering er alle måter å stoppe Galactorrea om det viser seg at disse tingene er årsaken, ifølge dr.Kevin Audlin Dell’Institutt for den gynekologiske bistanden til Misericordia Medical Center i Baltimore. Men understreker at noen få måneder kan være nødvendig før melkeproduksjonen stopper, selv etter forstyrrende narkotika.

Hvis årsaken er en tumor eller problemer med hypofysen, er det mulig at du trenger kirurgi. Legen din vil trolig kjøre mer.

Dr. Ross sier at narkotika kan administreres for å redusere de høye prolactin-tallene. Bromokriptin er et stoff som brukes til å senke de høye nivåene av prolactin i blodet, noe som bidrar til å behandle symptomene på # 8217;.& # 8221;

Forebygging

Mange av årsakene til Galactorrhea, som hormonelle ubalanser, svulster eller andre medisinske forhold, er utenfor vår kontroll. Men det er noen ting du kan gjøre hjemme for å redusere sannsynligheten for amming mens du ikke er gravid, inkludert:

Jeg burde være bekymret?

Den gode nyheten er at Galactorrhea generelt forsvinner alene eller etter en medisinsk behandling for den underliggende årsaken. Men hvis utslippet fra brystvorten ikke er melket, og det virker klart, blødende eller gult, er dette en grunn til bekymring. Disse kan være tegn på brystkreft. Du bør umiddelbart se legen din.

Andre bekymringsfulle årsaker til sekresjon fra brystvorten inkluderer:

Kommende trinn

Hvis du ikke er gravid eller nannies i en periode på seks måneder og ammer eller se en annen type sekresjon fra en eller begge brystvorter, kontakt legen din. Hvis noe seriøst forårsaker utslipp, er det bedre å starte behandlingen snart.