Ikke-fungerende blodtynnere: Alternativer til Warfarin

Blodfortynnere for Afib

Du kan føle deg helt sunn og spør deg hvorfor du vil trenge en antikoagulant for Afib.

Selv om du ikke har noen symptomer, kan blod samle seg og samle seg i ditt hjerte, skape blodpropper som kan reise i forskjellige deler av kroppen din. Hvis en blodpropp kommer til hjernen din, vil blodstrømmen bli avbrutt, og du vil ha et slag.

L’Inntak av blodvæskemidler som en del av behandlingen for atriell fibrillering (AFIB) kan redusere risikoen for slag opp til 60 prosent.

Hva skjer akkurat hvis din antikoagulant ikke virker? Fortsett å lese for å lære mer om blodfluidanter, spesielt på warfarin, og noen skritt for å diskutere med legen din hvis antikoagulanten ikke virker.

Hvordan blodfluidanter virker

Hvordan disse stoffene fungerer? Warfarin, antikoagulant, forhindrer vitamin K å mate de forskjellige koagulante midlene i blodet. Når du forhindrer Coaguli, forhindrer du hjerneslag. Imidlertid blokkerer disse stoffene ikke fullstendig kapasiteten til koagulært blod.

Warfarin kan tas på lang sikt, om nødvendig. For å holde blodet i et målintervall for koagulasjon, trenger du hyppig overvåking gjennom en blodprøve kalt prothrombin Time Test. Denne testen måler hvor lang tid det tar blodet til å koagulere.

Warfarin samhandler med forskjellige stoffer og også med vitamin K rike matvarer.Kan føre til blødning og til og med for overdreven blødning & # 8211; Interiør eller eksternt & # 8211; Hvis du ikke tar riktig eller hvis du får deg selv.

For å unngå komplikasjoner, er det viktig å ta warfarin nøyaktig som foreskrevet av legen og rapportere eventuelle kutt eller fall som kan sette deg i fare for blødning.

På grunn av mulige komplikasjoner forbundet med warfarin, anbefaler legene nå orale antikoagulanter som ikke inneholder vitamin K (noac) sammenlignet med warfarin (Coumadin) tradisjonelt foreskrevet som langsiktig antikoagulant.

NOACS anbefales ikke hvis du har en moderat til alvorlig mitral stenose eller en kunstig hjerteventil.

Warfarin kan være effektiv, men krever hyppig overvåking og kan samhandle med en serie medikamenter og matvarer. NOACS bør ikke overvåkes ofte og har ingen kjente matinteraksjoner.

5 trinn for å kjøre hvis antikoagulanten ikke virker

En antikoagulant som warfarin kan ikke fungere for deg av flere grunner. Før du stopper for å ta det, snakk med legen din.

Du må kanskje gjøre noen endringer i livsstilen for å få ting til å fungere bedre. Videre er nyere narkotika tilgjengelige du kan prøve. Hvis du vil avbryte hele antikoagulantiene, kan et par alternativer holde risikoen for lavt.

1. Besøk legen din

Ring legen din hvis du er i tvil om warfarin. Forklarer bivirkningene dine eller andre problemer, for eksempel farmakologiske interaksjoner, og se om de har noen råd. Hvis du bestemmer deg for å forstyrre stoffinntaket, vil legen din kunne gi deg de beste instruksjonene om hvordan du gjør det trygt.

Warfarin krever hyppig overvåking for å se om det fungerer bra. Før du bestemmer deg for å avbryte medisinen, kan legen be deg om å ta en blodprøve for å se om du kanskje trenger en annen dosering.

Hvis dette ikke er problemet, kan du snakke om andre alternativer for å hindre koagulasjon.

2. Undersøk kostholdet ditt

Warfarin kan ikke fungere godt hvis du spiser visse matvarer som inneholder høye mengder vitamin K. Disse matene inkluderer grønne bladgrønnsaker som kål, spinat, chard og kål.

Selv kosttilskudd som omega-3 fettsyrer kan forårsake problemer med warfarin. Hvis du spiser disse matvarene eller antar kosttilskudd, kan du endre rutinen din.

Det er mange sunne matvarer som du kan spise som ikke samhandler med dette stoffet.

For eksempel, søte poteter, gulrøtter og gresskar er gode valg. Legen kan foreslå en diett som fungerer bra med narkotika. Du kan be om en dietiker som kan gi deg ideer om hvilke matvarer som skal fullføre behandlingsplanen din.

3. Diskuter på nye stoffer

Mens Warfarin en gang var den vanligste foreskrevne blodfluidisereren, er nyere narkotika tilgjengelig på markedet.

Disse stoffene, kjent som NOAC, er trolig A’alternativet hvis du bor med ikke-ventil AFIB og nå anbefales med hensyn til warfarin for de fleste. Legen din er din beste ressurs for å finne ut om du er en god kandidat. NOACS inkluderer:

  • Dabigatran (Pradaxa)
  • Rivaroxaban (Xarelto)
  • Apixaban (Eliquis)
  • Edoxaban (Savaysa)

De siste stoffene er like effektive som warfarin. Forskjellen er at de har en kortere skuespiller. Følgelig krever de ikke overvåking så ofte. De har også ingen mange interaksjoner mellom mat og narkotika, noe som gjør dem til et trygt valg for din livsstil.

4. Be om informasjon om plantene

Hvis du har prøvd andre antikoagulanter, og du er ikke fornøyd, er det alternativer du kan diskutere med legen din.

Installasjoner som vaktmannen kan bidra til å redusere risikoen for blodpropper uten bruk av narkotika. Denne enheten blokkerer Le’Atrial Heart Tillegg, L’område hvor blod ofte akkumuleres og samler, danner blodpropper.

Vaktmannen er satt inn i hjertet ditt gjennom et kateter som starter i beinet ditt. Når det er posisjonert, tar det vanligvis 45 dager slik at et lag av stoff vokser opp av det og blokkerer helt venstre atrielle vedlegget.

Enheten er egnet for personer med ikke-ventilatrialfibrillering, og som har en god grunn til å forstyrre # 8217; inntak av antikoagulantia.

Det anbefales ikke for folk som allerede har en blodpropp i hjertet, er følsomme for nikkel eller titan eller kan ikke ta antikoagulanter. Som et resultat må du snakke med legen din for å se om denne enheten er et alternativ for deg.

5. Og på andre prosedyrer

Som L’Watchman System forhindrer lariatprosedyren blodpropper i # 8217; atriell venstre appendage. I stedet for å implantere en enhet, bruker denne prosedyren suturer til å knytte L’Vedlegg, som til slutt blir til arrvev.

Under prosedyren vil legen numiere A’thorax-området og vil sette inn to katetre gjennom punkteringene i huden. Dette betyr mindre smerte og raske gjenopprettingstider enn hva du kan prøve med mer alvorlig kirurgi.

Spør legen din dersom lariatprosedyren kan hjelpe deg med å avbryte # 8217; inntak av antikoagulanter og redusere risikoen for hjerneslag. Du vil kanskje også finne ut om plantene og andre alternative prosedyrer dekkes av din forsikring, som ellers kan de være dyre.

L & # 8217;

Før du avbryter warfarininntaket, snakker du med legen din om alle dine valg. Du vil fortsatt ønske å forstyrre warfarin-bruk etter å ha diskutert livsstilsendringer, endringer i dosering og nye stoffer.

Den gode nyheten er at alternativer er tilgjengelige uten narkotika. Du kan være i stand til å forhindre dannelse av blodpropper på grunn av atrieflimmer og holde risikoen for hjerneslag uten narkotika. Nøkkelen er å holde kommunikasjonslinjen åpen med helsepersonellet ditt.