Idiopatisk pulmonal fibrose: Årsaker, symptomer, behandling og mer

Beskrivelse

Det idiopatiske ordet betyr ukjent, noe som gjør det til et passende navn for en sykdom som mange ikke er kjent. Videre utvikles grunnen til at idiopatisk pulmonal fibrose (IPF) utvikler seg.

L’IPF er en lungesykdom som forårsaker lungestoffstivhet. Dette gjør det vanskeligere for deg å ta luft og puste naturlig. Hvert tilfelle av IPF er forskjellig, så snakk med legen din for spesifikke detaljer om sykdomsprogresjonen.

L’IPF er ikke den eneste tilstanden som kan gjøre pusten vanskeligere. Les forskjellen mellom IPF og KOL.

Hva er årsakene til idiopatisk pulmonal fibrose?

Noen tilfeller av lungefibrose er et resultat av infeksjoner, narkotika, miljøeksponeringer og til og med andre sykdommer. I de fleste tilfeller av IPF, kan leger ikke identifisere en årsak.

De fleste med lungefibrose har IPF, og en liten prosentandel av mennesker med sykdommen har også et familiemedlem med det.

Legene kan undersøke forskjellige mulige årsaker under diagnosen lungfibrose. Disse kan inkludere:

 • Forurensning og toksiner
 • radioterapi
 • eksisterende forhold
 • medisinering
 • Genetiske faktorer

Hvis de ikke finner en årsak, vil sykdommen bli merket som idiopatisk. Mer informasjon om hver av disse mulige årsakene, ekstra risikofaktorer og de første symptomene på # 8217; IPF.

Hva er symptomene på idiopatisk pulmonal fibrose?

Idiopatisk pulmonal fibrose (IPF) forårsaker arr og stivhet i lungene. Over tid vil arr bli verre og stivhet vil gjøre pusten vanskeligere.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • pust
 • kronisk hoste
 • svakhet
 • utmattelse
 • Vekttap
 • thorax irritasjon

Til slutt kan lungene dine ikke være i stand til å absorbere nok oksygen for å gi kroppen din mengden du trenger. Dette kan til slutt føre til respiratorisk svikt, hjertesvikt og andre helseproblemer. Finn ut om du er i fare for IPF og hvordan du kan forhindre sykdommen.

Hva er stadiene av idiopatisk pulmonal fibrose?

L’IPF har ingen formelle faser. Men det er unike perioder i utviklingen av sykdommen.

Når du er diagnostisert med første gang, trenger du kanskje ikke # 8217; oksygen. Umiddelbart etterpå, kan du oppdage at du trenger oksygen under aktiviteten fordi du har problemer med å plukke opp pusten når du går, gjør hagearbeid eller rent.

Som arrene i lungene blir verre, vil du sannsynligvis trenge oksygen til enhver tid. Dette inkluderer når du er aktiv, i ro og jevn søvn.

I etterfølgende faser av IPF, kan høyflytende oksygen maskiner brukes til å utvikle økte oksygenivåer. Når du er borte fra hjemmet, kan bærbare maskiner gi kontinuerlig oksygen.

L’IPF DROUSSSE gradvis. Noen mennesker vil også oppleve rehabilitering av sykdommen eller perioder der pusten er vanskeligere. Skaden på lungene under disse rakettene er ikke reversible og er usannsynlig at du vil gjenvinne lungefunksjonene du hadde før gløden.

Hvordan den idiopatiske lungefibrosen er diagnostisert?

Siden tegn og symptomer på # 8217; IPF utvikler seg sakte over tid, er det vanskelig for legene å diagnostisere umiddelbart. Også arr som er forårsaket av # 8217; IPF virker lik scars forårsaket av andre lungesykdommer.

Legene kan ha problemer med å fortelle forskjellen mellom IPF og andre lungesykdommer under sine første faser. Du kan bruke forskjellige tester for å bekrefte L’IPF og utelukke andre mulige årsaker.

Test som brukes til å diagnostisere L’IPF inkluderer:

 • Røntgen av brystet
 • Pulmonal funksjonstest
 • puls oximetry
 • Høyoppløselig datastyrt tomografi (HRCT)
 • Arterial Blood Glass Test
 • innsats test
 • Pulmonal Biopsy

Hvem vi er fra 30.000 til 40.000 Nye tilfeller av IPF diagnostiseres hvert år i USA. Den har nylig blitt diagnostisert med IPF? Begynn å forstå mer om diagnosen din med denne veiledningen.

Hvordan idiopatisk pulmonal fibrose behandles?

For øyeblikket er det ingen kur for IPF, men behandlingsalternativer er tilgjengelige for å administrere og redusere symptomene. L’Hovedmedisinsk behandlingsmål er å redusere lungens betennelse, beskytte lunge stoff og langsomt tap av lungefunksjon. Dette vil tillate deg å puste lettere.

De vanligste behandlingsalternativene inkluderer narkotika for å kontrollere L’betennelse og redusere frykt for lunge stoff og # 8217; oksygenbehandling for å hjelpe med å puste. En lungetransplantasjon kan også være nødvendig, men dette settes ofte som en endelig behandlingsfase.

Tidlig behandling er viktig for folk som er diagnostisert med denne lungesykdommen. Finn ut hvorfor for tidlig behandling kan hjelpe deg med å håndtere symptomene på # 8217; IPF.

Hva er prognosen med idiopatisk pulmonal fibrose?

L’IPF er en progressiv sykdom, noe som betyr at det vil forverres over tid. Selv om du kan ta tiltak for å håndtere symptomene, kan du ikke helt stoppe arrene og skade på lungene.

For noen mennesker, kan sykdommen utvikle seg veldig raskt. Men for andre kan mange år være nødvendig før åndedrettsproblemene er så vanskelig å be om oksygen.

Når lungefunksjonen blir alvorlig begrenset, kan den utløse alvorlige komplikasjoner. Disse inkluderer:

 • hjertefeil
 • lungebetennelse
 • Pulmonal hypertensjon
 • Pulmonal emboli (blodpropp i lungene).

Eksisterende symptomer kan også plutselig forringe etter en infeksjon, hjertesvikt eller lungeemboli.

Dessverre er IPF på slutten dødelig. Herdet lungefabrik kan forårsake respiratorisk svikt, hjertesvikt eller en «8217; annen farlig tilstand for livet. Snakk med legen din om disse syv måtene å senke utviklingen av # 8217; IPF.

Hva er L’forventet levetid med idiopatisk pulmonal fibrose?

L’IPF påvirker generelt eldre mennesker i alderen mellom 50 og 70. Fordi det treffer folk senere i livet, L’gjennomsnittlig forventet levealder etter en diagnose er fra tre til fem år.

Din forventede levetid med IPF avhenger av flere faktorer. Disse inkluderer:

 • din alder
 • Din generelle helse
 • Hvor fort sykdommen utvikler seg
 • L’Symptomintensitet

Det er ingen kur mot IPF. Forskere jobber for å skaffe midler til kliniske studier som til slutt kan føre til en lagringsoppdagelse. Finn ut mer om perspektiver og faktorer som påvirker varigheten av sameksistensen med sykdommen.

Endringer i livsstil for styring av idiopatisk pulmonal fibrose

Mye av ledelsen av # 8217; IPF består i # 8217; lære å vedta sunne livsstilspraksis som kan redusere symptomene og forbedre dine prospekter. Disse endringene i livsstilene inkluderer:

 • slutte å røyke, hvis du gjør det for øyeblikket
 • Miste vekt og opprettholde en sunn vekt
 • Bor på toppen av alle vaksiner, narkotika og vitaminer eller kosttilskudd
 • Bruker en skjerm Dell’oksygen for å holde oksygenmetningen i et optimalt intervall

Det er også en god ide å finne en støttegruppe for pulmonal rehabilitering. Disse gruppene, som kan organiseres av legen din eller et lokalt sykehus, sette deg i kontakt med helsepersonell og muligens med andre mennesker som lever med IPF.

Sammen kan du lære å puste og klimaanlegg, samt teknikker for å håndtere stress, L’angst og de mange følelsene som denne diagnosen kan forårsake. Forvaltningen av IPFs & # 8217 er sterkt basert på ikke-medisinske inngrep som kan forbedre livskvaliteten.

Lever med idiopatisk pulmonal fibrose

Hvis du har blitt diagnostisert med IPF, er det viktig at du fortsetter å se etter måter å ta vare på deg selv. Behandling kan ikke stoppe sykdommen, men du kan fortsatt forbedre ditt daglige liv.

Stress management læringsverktøy kan bidra til å forhindre forverring av symptomer. Støttegrupper kan også lindre L’angst og følelse av ensomhet når det gjelder spørsmål eller usikkerhet når sykdommen utvikler seg. Finn ut andre måter å opprettholde en god livskvalitet med IPF.

Ta bort

Hvis du støter på symptomer på IPF, spør legen din eller legen din. Først blir du diagnostisert med den, først kan starte behandlingen.

For tidlig behandling kan hjelpe deg med å senke utviklingen av # 8217; IPF. Med de riktige kurene er det fortsatt mulig å ha en god livskvalitet.