Identifiser under amming: det er normalt?

Beskrivelse

Nesten alle ammende mødre er uten menstruasjon i de første seks månedene etter fødselen.

Det er et fenomen kjent som amenoré av amming. I hovedsak virker den vanlige amming av barnet ditt som en inhibitor av frigjøringen av hormonene som trengs for å forberede seg på en ny graviditet. Ingen hormonutløsing betyr at den ikke kan finne eggløsningen, og derfor har du ikke syklusen.

Men siden amenoréen er unik for hver mor amming, kan det vare noen måneder etter fødselen. Det er en rekke faktorer som vil påvirke når du får din første syklus etter barnet ditt. Disse inkluderer:

  • Hvor ofte babyen din ammer
  • Hvis kosttilskudd tilbys eller ikke til barnet ditt
  • Hvis barnet ditt tar en pacifier eller ikke
  • hvor lenge barnet sover om natten
  • Hvis barnet ditt fortsatt antar det solid
  • Kjemien til kroppen din og dens følsomhet for hormonelle svingninger relatert til amming

Hvis du starter menstruasjon igjen under amming, kan du ha spotting og uregelmessige perioder og spørre deg hva som skjer.

Det er helt normalt å ha inkonsekvent sykluser når du pleier et barn, og du kan tilskrive det til de samme hormonene som forårsaket amenoréen.

Menstruasjonssyklusen vil være annerledes hvis barnepike?

Selv om det ikke kan være vanlig og konsekvent som din førbarnsperiode, vil menstruasjon under amming ligne andre aspekter.

Uavhengig av det faktum at syklusen din var eller mindre inkonsekvent før barnet ditt, kan perioden under L & # 8217 amming være lengre, kortere eller til og med mangle på lager i flere måneder om gangen.

Du kan være irritabel eller lunatisk før syklusen på nytt. Du kan merke ømens ømhet i brystvorten under eggløsningen, i dagene som går foran syklusen eller i begge deler.

Igjen vil konsistensen av syklusen og symptomene relatert til syklusen bli påvirket av frekvensen som barnet ammer og hvordan dette påvirker hormonene dine.

Menstruasjon vil påvirke min melkproduksjon?

Ikke vurdere menstruasjon et tegn på at amming må ende. Leche League International Anbefaler at 8217; amming kan og må fortsette når menstruasjon returnerer.

Du kan imidlertid legge merke til at barnet ditt er en bit & # 8216; krevende i måneden din i måneden. Ikke ta for gitt at det er fordi melken din er «8221;. Brystmelken din er næringsrik og egnet for barnet ditt, da det er når du ikke har menstruasjon.

Mastigheten til barnet ditt skyldes trolig det faktum at noen mødre opplever en liten og midlertidig reduksjon i deres melkeproduksjon bare noen dager før syklusen og i de første dagene i en.

Når dine hormonelle nivåer kommer tilbake til normalt, kommer din eskorte tilbake til normal. Mange barn vil kompensere for fallet i aksjer ved å amme oftere.

Forholdsregler

Retur av menstruasjon, selv under amming, betyr at du er en fruktbar igjen, og du kan bli gravid.

Leche League bemerker at amming som en prevensjonsmetode, kjent som en metode for amming (lap), anses som effektiv bare når visse betingelser er oppfylt. Disse inkluderer:

  • Ditt barn er mindre enn 6 måneder gammel
  • Din syklus har ennå ikke startet
  • din baby amming utelukkende uten å bruke plasser eller kosttilskudd av noe slag
  • Hals ditt barn på forespørsel om dagen og til og med om natten

Når disse forholdene er oppfylt, er C & # 8217, mindre enn 2% av muligheten til å bli gravid. Dette gjør LAM en form for pålitelig prevensjon som kondom eller membran.

Alternativer for prevensjon under L’amming

Når menstruasjonen starter eller andre lamforhold, er ikke lenger fornøyd, må du vurdere en alternativ form for prevensjon hvis du blir gravid, er ikke det du vil på denne tiden.

For å unngå problemer med barnet ditt amming, bør du utforske ikke-hormonale barriere metoder. Disse inkluderer kondomer, membraner og spermicider. Selv intrauterinenheten (IUD) anses å være trygt hvis du ammer.

Selv de naturlige metodene for familieplanlegging er et alternativ, selv om de ofte har større sviktfrekvens enn barriere metoder. De fleste av disse metodene innebærer en kombinasjon av overvåking av ting som cervical slim, basal kroppstemperatur, spotting eller menstrual blødning og posisjonen og fastheten i livmorhalsen.

Hvis du vil utforske hormonelle prevensjonsalternativer mens du fortsetter å amme, vær forsiktig med å bruke alternativene basert på Progestin bare for å redusere eventuelle negative effekter på din melkproduksjon.

Noen kvinner har hatt en betydelig innvirkning på deres melkeproduksjon med prevensjon basert på bare progestin.

Du kan prøve å unngå det ved å introdusere dette prevensjonsalternativet godt etter å ha vellykket etablert amming, men du vil kanskje unngå noen prevensjon som inneholder østrogen under L’amming.

Det er en god ide å diskutere med legen din som melkproduksjon og sammensetning kan påvirkes av hormonelle prevensjonsmidler. Noen vil gi råd til å unngå dem helt, mens andre tror at det å introdusere dem etter at barnet har passert de 6 månedene, går bra.

Del på Pinterest