Identifikasjon av graviditet: Hva er normalt og når du skal søke hjelp

Graviditetsidentifikasjon

Merk flekker eller liten blødning under graviditeten kan virke skremmende, men det er ikke alltid et tegn på at noe er galt. Mange kvinner som ser under graviditeten fortsetter å føde et sunt barn.

Spotting regnes som en lys mengde eller i spor av rosa blod, rød eller mørk brun (rustfarget). Du kan legge merke til flekker når du bruker på badet eller ser noen dråper blod på undertøyet ditt. Vil være lettere enn menstruasjonsperioden. Det vil ikke være nok blod til å dekke en villig.

Under graviditeten kan spotting skyldes en rekke faktorer. Spotting er forskjellig fra’tyngre blødninger, hvor du trenger en absorberende eller buffer for å hindre blod fra innskudd på klær. Kontakt beredskapsrommet hvis sterke blødninger forekommer under graviditeten.

Når skal du ringe legen din

Informer legen din dersom du legger merke til å spotte eller bløde når som helst under graviditeten. Kan avgjøre om det er nødvendig å gripe inn for å overvåke eller bli evaluert. De kan spørre deg om andre symptomer sammen med spotting som kramper eller feber.

Det er også viktig å informere legen din om vaginal blødning, siden noen kvinner med visse blodgrupper krever narkotika hvis de opplever vaginal blødning når som helst under graviditeten.

Hvis du opplever blødninger i andre eller tredje kvartal, informerer du umiddelbart legen din eller ser etter akuttmedisinsk hjelp.

Identifikasjon i første kvartal

Hvem vi er 25 prosent Gravide kvinner anslås at det vil oppleve spotting i løpet av de første 12 ukene av graviditeten.

En studie Siden 2010 oppdaget han at spotting er mer vanlig sett i den sjette og syvende uken av graviditeten. Identifisering var ikke alltid et tegn på spontan abort eller betydde at noe var galt.

Spotting i løpet av første kvartal kan tilskrives:

 • plante blødning
 • svangerskap utenfor livmoren
 • spontanabort
 • Ukjente årsaker

Her er hva du trenger å vite om disse mulige årsakene:

Plante blødning

Plant blødning skjer fra 6 til 12 dager etter unnfangelsen. Det antas å være et tegn og # 8217; embryo implanteres i livmorens vegg. Ikke alle kvinner vil oppleve planteblødninger, men for kvinner som opplever det, er det vanligvis en av de første symptomene på graviditet.

Planteblødning er generelt farge fra lys steg til mørkbrun. Det er forskjellig fra din vanlige menstruasjonsperiode fordi det bare er en lett flekk. Du vil ikke bløe nok til å trenge et internt absorberende eller dekke en absorberende. Videre drikker blodet ikke på toalettet når du bruker på badet.

Plantblødning varer noen timer, opptil 3 dager og vil stoppe alene.

Ekstrauterin graviditet

En ektopisk graviditet er en medisinsk nødsituasjon. Oppstår når den befruktede eggen stikker til livmorens eksteriør. Vaginale flekker å bli lest for tung eller blødning kan være et symptom på en ekstrauterin graviditet.

Blødning eller spotting under en ekstrauterin graviditet oppstår vanligvis sammen med:

 • Abdominal eller akutt eller ugjennomsiktig bekkenpine
 • Svakhet, svimmelhet eller besvimelse
 • rektalt press

Kontakt legen din umiddelbart hvis du manifesterer disse symptomene.

Tidlig forlatelse av spontan graviditet eller abort

De fleste aborter forekommer i de første 13 ukene av graviditeten. Hvis du vet at du er gravid og lider av brun eller lys rød blødning med eller uten kramper, snakk med legen din.

Med en spontan abort kan du også legge merke til følgende symptomer:

 • Ryggsmerter fra mild til grav
 • Vekttap
 • Hvit-rosa slim
 • Kramper eller sammentrekninger
 • stoff med materiale som ligner på en blodpropp som passerer fra skjeden din
 • en’plutselig nedgang i symptomer på graviditet

En gang en abort startet, C’Det er veldig lite at du kan gjøre for å redde graviditeten. Du bør fortsatt ringe legen din, slik at den kan utelukke en ekstrauterin graviditet eller en annen komplikasjon.

Legen vil trolig kjøre to eller flere blodprøver for å kontrollere nivåene av graviditetshormonet. Dette hormonet kalles Human Corics Gonadotropin (HCG).

Testene varer fra 24 til 48 timer. Grunnen til at du trenger mer enn en blodprøve er at legen din kan avgjøre om HCG-nivåene dine er avtagende. En nedgang i HCG-nivået indikerer tap av graviditet.

Å ha en spontan abort betyr ikke at du vil ha problemer med å bli gravid i fremtiden. Øker heller ikke risikoen for fremtidige aborter, selv om det kan være hvis du allerede har hatt flere spontane aborter.

Det er viktig å merke seg at en spontan abort generelt ikke er forårsaket av noe du gjorde, eller du gjorde det ikke. Studier viser at abort er vanlige og forekommer i opptil 20 prosent av folk som vet at de er gravide.

Uidentifiserte årsaker og mer

Det er også mulig å ha spotting for en uidentifiserbar grunn. ALLE’Start av graviditet Kroppen din går gjennom mange endringer. Endringer i livmorhalsen kan være ansvarlig for mild spotting hos noen kvinner. Selv hormonelle endringer kan være ansvarlig.

Du kan også finne liten spotting etter et seksuelt forhold, eller hvis du er veldig aktiv.

L’Infeksjon er en annen mulig årsak til spotting, og derfor er det viktig å snakke med spotting legen under graviditet. De kan utelukke mer alvorlige årsaker.

Spotting i andre kvartal

En liten blødning eller spotting i andre kvartal kan skyldes livmorhalskur, vanligvis etter kjønn eller livmorhalsk undersøkelse. Dette er vanlig og er vanligvis ingen grunn til bekymring.

En cervical blekksprut er en «8217; annen mulig årsak til blødning i andre kvartal. Dette er ufarlig vekst på livmorhalsen. Du kan ha spotting fra # 8217; området rundt livmorhalsen på grunn av en økning i antall blodkar i stoffet rundt livmorhalsen.

Hvis tunge vaginale bløder forekommer som en menstruasjonssyklus, fortell legen din umiddelbart. En sterk blødning i andre kvartal kan være et tegn på en medisinsk nødsituasjon, for eksempel:

Spotting i tredje kvartal

Etter kjønn eller livmorhalsk undersøkelse kan det oppstå mild blødning eller spotting under graviditeten. Dette er vanlig og er vanligvis ingen grunn til bekymring. Det kan også skyldes en og # 8220; blodig show & # 8221; eller et tegn på at arbeidet starter.

Hvis sterke vaginale blødninger oppstår under avansert graviditet, konsulter en beredskapsdoktor. Det kan skyldes:

Tidlig beredskap er nødvendig for barnets sikkerhet.

Hvis en lettere strømning oppstår eller lyspunkter, er det fortsatt nødvendig å ringe legen din umiddelbart. Avhengig av de andre symptomene, kan det være nødvendig med en evaluering.

Tegn på spontan abort

Første kvarter

De fleste aborter forekommer i de første 13 ukene av graviditeten. Av 10 prosent av alle klinisk anerkjente graviditeter ender med en spontan abort.

Informer legen din dersom du forekommer spotting eller vaginal blødning som du ikke stopper alene etter noen timer. Du kan også prøve smerte eller kramper i nedre rygg eller i # 8217; magen eller væsken eller stoffet som passerer fra vagina sammen med følgende symptomer:

 • Vekttap
 • Hvit-rosa slim
 • sammentrekninger
 • en’plutselig nedgang i symptomer på graviditet

I de første ukene av graviditeten kan kroppen din utvise føtale vev alene og krever ingen medisinsk prosedyre, men du bør fortsatt informere legen din dersom du tror at du har eller hvis du har hatt en spontan abort. De kan sørge for at hele stoffet har gått, i tillegg til å gjøre en generell sjekk for å sikre at alt er på plass.

Senere i første kvartal, eller hvis det er komplikasjoner, kan det være nødvendig med en fremgangsmåte som kalles ekspansjon og curetettage, som vanligvis kalles D og C, for å stoppe blødningen og forebygge infeksjonen. Det er også viktig å ta vare på deg selv følelsesmessig i denne perioden.

Andre og tredje kvartal

Symptomene på en spontan abort i sen graviditet (etter 13 uker) inkluderer:

 • Ikke føl deg fosteret
 • Vaginal eller spotting blødning
 • Tilbake eller abdominal kramper
 • Uforklarlig væske eller stoff som passerer av vagina

La legen din vite om du finner disse symptomene. Hvis fosteret ikke lenger er i live, er det mulig at narkotika vil bli administrert for å hjelpe deg med å føde fosteret og placenta vaginalt eller legen din kan bestemme seg for å kirurgisk fjerne fosteret ved hjelp av en prosedyre som kalles dilasjon og evakuering (D og E).

En spontan abort av andre eller tredje kvartal krever fysisk og følelsesmessig omsorg. Spør legen din når du kan gå tilbake til jobb. Hvis du tror du trenger mer tid for følelsesmessig utvinning, la legen din vite. De kan være i stand til å gi dokumentasjon til arbeidsgiveren din slik at du kan ta mer tid.

Hvis du skal bli gravid igjen, spør legen din hvor lenge du anbefaler deg å vente før du prøver å bli gravid igjen.

Finn støtte

L’erfaring med en spontan abort kan være ødeleggende. Vet at en spontan abort ikke er din feil. Betrodd familie og venner for å motta støtte på denne vanskelige tiden.

Du kan også finne en smertekonsulent i ditt område. Gi deg selv hele tiden du trenger å bli lei meg.

Mange kvinner fortsetter å ha sunne graviditeter etter en spontan abort. Snakk med legen din når du er klar.

Hvordan legen din vil diagnostisere spotting?

Hvis du finner en spotting som ikke bløder fra # 8217; planten eller som ikke stopper alene etter noen timer, kan legen råde deg til å komme for en evaluering. Vil trolig utføre en vaginal eksamen for å evaluere mengden blødning. De kan også kjøre A’abdominal eller vaginal ultralyd for å bekrefte et sunt foster og i normal utvikling og å sjekke hjerteslag.

I løpet av de første stadiene av graviditet kan en blodprøve av humant chorionisk gonadotropin (hCG) også være nødvendig. Denne testen for normal graviditet kan bidra til å diagnostisere en ekstrauterin graviditet eller utelukke en potensiell spontan abort. Din blodgruppe vil også bli bekreftet.

Outlook

Identifiser under graviditet Det er ikke alltid en årsak til alarm. Mange kvinner opplever planteblødning i de tidlige stadiene av graviditeten. Det er også normalt, for eksempel, eksperimentere noen spotting etter kjønn.

La legen din vite om spottingen ikke stopper alene eller blir tyngre. Informer legen din dersom du manifesterer andre symptomer sammen med spotting, som kramper, ryggsmerter eller feber.

Husk at mange kvinner som lider av spotting, fortsetter å ha sunne graviditeter. Legen din kan hjelpe deg med å evaluere symptomene dine.