IBS vs IBD: Hva er forskjellen?

IBS vs IBD

Når du snakker om verden av gastrointestinale sykdommer, kan du føle mange akronymer som IBD og IBS. Intestinal inflammatorisk sykdom (IBD) er et bredt begrep som refererer til kronisk hevelse (betennelse) Dell ‘# 8217;. Det er ofte forvekslet med syndromet til & # 8217; irritabel tarm (IBS), ikke-inflammatorisk tilstand. Selv om de to forstyrrelsene deler lignende navn og noen av de samme symptomene, har tydelige forskjeller. Lær viktige forskjeller her. Pass på at du diskuterer dine bekymringer med en gastroenterolog.

Utbredelse

L & # 8217; IBS er ekstremt vanlig. Faktisk, filen Internasjonalt grunnlag for funksjonelle gastrointestinale lidelser Estimering som påvirker opptil 15 prosent av verdens befolkning. Sekund Cedars-Sinai, Omtrent 25% av amerikanerne klager symptomer på IBS. Dette er også den vanligste grunnen til at pasientene ser etter en gastroenterolog.

L & # 8217; IBS er en betydelig forskjellig tilstand fra # 8217; IBD. Imidlertid kan en person som har blitt diagnostisert med IBD, vise lignende symptomer Alle & # 8217; IBS. Det er også viktig å vite at du kan ha begge forholdene samtidig. Begge betraktes som kroniske forhold (pågår).

Hovedtrekkene

Noen typer IBDs inkluderer:

 • Crohns sykdom
 • Ulcerøs kolitt
 • ubestemt kolitt

I motsetning til # 8217; IBD, L & # 8217; IBS er ikke klassifisert som en ekte sykdom. I stedet er det kjent som en & # 8220; funksjonell lidelse & # 8221;. Dette betyr at symptomene ikke har en identifiserbar årsak. Andre eksempler på funksjonelle lidelser inkluderer spennings hodepine og kronisk tretthetssyndrom (CFS).

I motsetning til popular tro er IBS ikke en psykologisk tilstand. L & # 8217; IBS har fysiske symptomer, men det er ingen notat. Noen ganger kalles symptomene slimete og spastisk kolitt eller kolitt, men disse navnene er teknisk feil. Den kolitt er en kolon betennelse på 8217, mens IBS ikke forårsaker betennelse.

Personer med IBS viser ingen kliniske tegn på en sykdom og har ofte normale testresultater. Selv om begge forholdene kan oppstå på noen i alle aldre, ser det ut til å fungere i familier.

Symptomer

IBS er preget av en kombinasjon av:

 • magesmerter
 • spasmer
 • forstoppelse
 • diaré

L & # 8217; IBD kan forårsake de samme symptomene, så vel som:

 • Øyebetennelse
 • ekstrem tretthet
 • intestinale arr
 • Articolar smerter
 • underernæring
 • endetarmsblødning
 • Vekttap

Begge kan forårsake presserende intestinale bevegelser.

Selv pasienter med IBS kan prøve en følelse av ufullstendig evakuering. Smerte kan advart gjennom hele # 8217; Abdomen. Svært ofte manifesterer det seg i nedre høyre eller nedre venstre del. Noen mennesker vil også oppleve magesmerter øverst til høyre uten andre symptomer.

L & # 8217; IBS er forskjellig i mengden avføring produsert. L & # 8217; IBS kan forårsake myke avføring, men volumet faller faktisk innenfor normale grenser. (Diaré er definert av volumet, ikke nødvendigvis med konsistens.)

IBS-pasienter med forstoppelse har generelt også normale transittider av tykktarmen, hvor mye tid som trengs, slik at avføringen beveger seg fra tykktarmen til endetarmen.

Avhengig av hovedsymptomet, klassifiseres pasienter med IBS som dominerende forstoppelse, dominerende diaré eller overveiende smerte.

Stressens rolle

Siden inflammasjonen i IBD er fraværende i mennesker med IBS, er det vanskelig for forskere å forstå de presise årsakene til oppdrag og sist tilstand. En bemerkelsesverdig forskjell er at IBS er nesten alltid forverret av stress. Stressreduksjonsteknikker kan hjelpe. Vurder ideen om å prøve:

 • meditasjon
 • Vanlig øvelse
 • snakk om terapi
 • yoga

L & # 8217; IBD kan klappe i både lavt stress og høy stress situasjoner.

Ifølge DR. Fred Sail, forfatter av boken & # 8220; Crohn sykdom og ulcerativ kolitt & # 8221; Mange mennesker føler seg ikke i stand til å snakke om IBS på grunn av sosiale stigmas. Du hører ikke mange mennesker snakker om & # 8216; oppkast fra spenning & # 8217; O & # 8216; Spenning Diaré & # 8217; O & # 8216; Spenning magesmerter ‘& # 8221; Selv om disse er like vanlige & # 8221;.

Dr. Sail observerer også at C & # 8217; det er fortsatt litt & # 8216; av forvirring på # 8217; IBD fordi en gang legene trodde at tilstanden var forårsaket av stress. Det er ingen bevis som imidlertid er, og pasienter med IBD burde på ingen måte føle at de forårsaket tilstanden på seg selv.

Behandlinger

L & # 8217; IBS kan behandles med noen rusmidler som intestinal antispastastikk som iosciamin (Levsin) eller Dicklomina (bentyl).

Endringer i kosthold og livsstil synes å hjelpe mer. Personer med IBS bør unngå å forverre tilstanden med stekte matvarer og fett og drikkevarer som inneholder koffein.

IBD-behandling avhenger av diagnostisk form. L & # 8217; hovedmål er å behandle og forhindre betennelse. Over tid kan dette skade L & # 8217;.

Outlook

IBD og IBS ser ut til å dele lignende symptomer, men disse er to forskjellige forhold med svært forskjellige behandlingskrav. Med IBD er linsen redusert til betennelsen som forårsaker symptomer. L & # 8217; IBS, D & # 8217; Andre deler, kan ikke behandles med narkotika fordi det ikke er identifiserbar årsak. En gastroenterolog kan hjelpe deg med å bestemme din spesifikke tilstand og tilby den beste behandlingsplanen og de beste ressursene for å hjelpe deg med å håndtere symptomer.

Naturlige rettsmidler

Spørsmål:

Hvilke naturlige rettsmidler vil bidra til å lindre IBS og IBD-symptomer?

TIL:

Det er flere naturlige rettsmidler og endringer i livsstil som kan forbedre symptomene på # 8217; IBS så langsomt økende fiber i kostholdet, drikker mange væsker, unngå matvarer som forverrer symptomer som alkohol, koffein, krydret mat, sjokolade, meieriprodukter og Kunstige søtningsmidler, gjør fysisk trening regelmessig, spis på vanlige tider og vær forsiktig med avføringsmidler og anti-diarrhroniske legemidler.

Anbefalinger er forskjellige for pasienter med IBD. Hvis du lider av IBD, må du kanskje unngå meieri, alkohol, koffein og krydret mat, og du må kanskje også begrense fiberinntaket og unngå fettstoffer. Det er imidlertid viktig å drikke mange væsker med IBD. Du bør også spise mindre måltider og vurdere L & # 8217; rekruttering av et multivitamin. Til slutt bør du unngå å røyke og redusere stressnivået ditt med teknikker som trening, biofeedback eller vanlig avslapning og pusteøvelser.

Graham Rogers, Mdanswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.