IBS og depresjon: det er en lenke?

Beskrivelse

Ifølge en 2012-studie, rundt 30 prosent av mennesker med Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS) opplever et visst nivå av depresjon. Depresjon er den vanligste psykiatriske lidelsen i fag med IBS.

Studioet indikerte også at D & # 8217-forstyrrelsen; generalisert angst (GAD), preget av en overdreven og vedvarende bekymring, er tilstede i ca. 15% av de med IBS.

COS & # 8217; er depresjon?

Depresjon, eller større depressiv lidelse, er et vanlig og seriøst humør;. Forårsaker vedvarende negative følelser og påvirker måten du tenker på, føler og administrer daglige aktiviteter.

Hvis du lider av depresjon, kan en psykiater eller en psykolog foreslå behandlinger som:

  • Narkotika, som selektive serotonin reuptake inhibitorer (SSRI) og tricykliske antidepressiva (TCA)
  • Psykoterapi
  • Cerebral stimuleringsbehandling, som for eksempel elektrokonvulsiv terapi

IBS og depresjon

Sekund Nasjonalt institutt for mental helse, Depresjon kan manifestere seg sammen med andre alvorlige sykdommer, forverrer disse forholdene og omvendt.

IBS og L & # 8217; begynnelsen av depresjon

En 2009-studie viste at i tillegg til fysiske symptomer beskrev pasientene effektene av # 8217; IBS på daglig funksjon, tanker, følelser og oppførsel.

De sitert og usikkerheten og tapet av frihet, spontanitet og sosiale kontakter, samt følelser av frykt, skam og forlegenhet & # 8221;.

Depresjon og utbrudd av IBS

En 2012-studie indikerte at det i noen mennesker er psykologiske og sosiale faktorer som kan føre til IBS. Disse påvirker fordøyelsesfunksjonen, oppfatningen av symptomer og resultatet.

En studie fra 2016 konkluderte med at det er åpenbart bevis på at tarmen og hjernen samhandler på en toveis i # 8217; IBS.

Behandle IBS og depresjon

Ditt stoff for IBS kan hjelpe depresjonen og omvendt. Du bør snakke med legen din om dine medisinske alternativer.

I tillegg til å hjelpe depresjon, kan jeg tca hemme nevroneraktiviteten som styrer tarmen. Dette kan redusere magesmerter og diaré. Legen din kan foreskrive:

  • Desipramin (Norpramin)
  • Imipramin (Tofranil)
  • Nortriptilina (Pamelor)

SSRIS er et stoff for depresjon, men kan hjelpe med symptomene på & # 8217; IBS som magesmerter og forstoppelse. Legen din kan foreskrive:

  • Fluoxetin (Prozac, Sarafem)
  • Paroksetin (Paxil)

Ta bort

Kombinasjonen av IBS og depresjon er ikke sjeldent. Hvis du tror du kan lide av depresjon, snakk med legen din. Kan utføre diagnostiske tester for å utelukke andre forhold med lignende symptomer. Hvis du lider av depresjon, kan de foreslå at du besøker en psykisk helsepersonell.

Du kan også kontakte ditt samfunnshelsesenter, Local Mental Health Association, din forsikringsplan eller søk etter en psykisk helsepersonell i ditt område online.