Hyttefeber: Forslag og tips for sosial isolasjon

Del på Pinterest

Hyttefeber er ofte forbundet med # 8217; være låst opp i en regnfull helg eller låst på innsiden i løpet av en vinter snøstorm.

Faktisk kan det imidlertid faktisk skje hver gang du føler deg isolert eller frakoblet fra omverdenen.

Faktisk er kabinfeber en rekke følelser eller symptomer som folk prøver når de er begrenset hjemme i lange perioder. Dette kan skyldes en rekke omstendigheter, for eksempel en naturkatastrofe, mangel på transport eller til og med den sosiale fjerningen for pandemier som Covid-19.

Å gjenkjenne symptomene på kabinfeber og finne måter å håndtere dem, kan bidra til å gjøre «8217; lettere å møte isolasjon. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du gjør det.

COS’Kabinfeberen er?

I populære uttrykk er kabinfeber brukt til å forklare at du kjeder deg eller likt, fordi du ble sittende fast inne i noen timer eller dager. Men dette er ikke virkeligheten av symptomene.

I stedet er kabinfeber en rekke negative følelser og forstyrrende opplevelser som folk kan møte hvis de er isolert eller føler seg kuttet ut av verden.

Disse følelsene av isolasjon og ensomhet er mer sannsynlig i perioder med sosial fjerning, selvkarakterer i en pandemi eller ly på stedet på grunn av dårlig vær.

Faktisk kan kabinfeber føre til en rekke symptomer som kan være vanskelig å håndtere uten tilstrekkelig håndteringsteknikker.

Kabinfeber er ikke en anerkjent psykologisk lidelse, men dette betyr ikke at følelsene ikke er ekte. L’Anguish er veldig ekte. Det kan gjøre det vanskelig å tilfredsstille kravene i hverdagen.

Hva er symptomene?

Symptomene på hytte feber går langt utover å føle seg kjedelig eller «8220; blokkert & # 8221; hjemme. De er forankret i A’intens sensasjon av isolasjon og kan inkludere:

 • rastløshet
 • Redusert motivasjon
 • irritabilitet
 • fortvilelse
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Uregelmessig søvn, inkludert søvnighet eller søvnløshet
 • Vanskelighetsgrad å våkne opp
 • sløvhet
 • mistillit i folket rundt deg
 • mangel på tålmodighet
 • Vedvarende tristhet eller depresjon

Din personlighet og ditt naturlige temperament vil i stor grad bidra til å bestemme hvordan hyttefeber flyter.

Noen mennesker lykkes i å motstå følelser lettere; De kan gjennomføre prosjekter eller fordype deg i kreative utsalgssteder for å tilbringe tid og avverge symptomer.

Men andre kan møte store vanskeligheter med å styre dagliglivet til disse følelsene passerer.

Hva kan hjelpe deg med å takle hyttefeber?

Fordi hytte feber ikke er en anerkjent psykologisk tilstand, er det ingen og # 8220; behandling & # 8221; standard. Imidlertid anerkjenner psykisk helsepersonell at symptomene er veldig virkelige.

Den håndteringsmekanismen som fungerer best for deg, vil ha mye å gjøre med din personlige situasjon, og hvorfor du er isolert i utgangspunktet.

Å finne betydelige måter å involvere hjernen din på og okkupere tiden din kan bidra til å lindre «angst og irritabilitet forårsaket av hyttefeber.

Følgende ideer er et godt utgangspunkt.

Tilbring tid på alt’åpen

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at tiden brukt i naturen er godt brukt tid for mental helse.

Tilbring tid til å åpne ikke bare forbedrer din kognitive funksjon, men kan også hjelpe:

 • Forbedre humøret ditt
 • bli kvitt stress
 • Øke følelsen av velvære

Avhengig av mønsteret på’isolasjon, sørg for å sjekke alle lokale forskrifter og unngå lukkede rom for sikkerhets- eller helsemessige årsaker.

Hvis du går til det åpne, er det ikke en «8217; alternativet kan du prøve:

 • Åpne vinduene for å la den ytre brisen komme inn
 • Legge til en fuglmater utenfor vinduet for å bringe fugler nærmere din boareal
 • Bestille eller kjøpe duftende blomster bare kutt og plasser dem hvor du kan se dem og snuse dem hele dagen
 • Dyrke aromatiske urter eller små planter på en vinduskarmer, en uteplass eller en balkong

Unn deg en rutine

Du kan ikke ha en jobb fra 9:00 til 5 til å rapportere mens du er isolert, men en mangel på rutine kan forårsake forstyrrelser i å spise, sove og # 8217;.

For å opprettholde en følelse av struktur, prøv å skape en daglig rutine som består av arbeidsprosjekter eller innenlands, måltidstider, treningstid og til og med tider med inaktivitet.

Å ha en ordning for dagen din, hjelper deg med å holde oversikt over banen av timene dine og gir deg mini & # 8220; mål og # 8221; å nå om dagen.

Opprettholde et sosialt liv

Så du kan ikke gå på kino eller møte vennene dine til middag. Men du kan fortsatt møtes / # 8221; med dem & # 8211; Bare på en annen måte.

Bruk video streaming tjenester i sanntid, for eksempel FaceTime, Zoom eller Skype, for å chatte med vennene dine, kolleger og kjære. Tid til å chatte ansikt til ansikt kan holde kontakten med # 8220; utenfor verden & # 8221; og gjør ditt lille hjem mye større utseende.

Koble til andre som er i en lignende situasjon, kan også hjelpe deg med å føle at du ikke er alene. Del dine tanker, følelser og utfordringer med andre, kan hjelpe deg å forstå at det du føler er normalt.

Komme i kontakt med andre kan til og med hjelpe deg med å finne kreative løsninger på et problem du står overfor.

Uttrykke din kreative side

Spill et båndbreddeverktøy? Når du var interessert i å male? Du har hauger av feriebilder som en gang lovet du å sette inn et album? C’Det er en oppskrift som du alltid har ønsket å prøve, men du har aldri hatt tid?

Bruk din tid i isolasjon for å koble til igjen med kreative aktiviteter, du måtte suspendere hvorfor livet var for opptatt. Tilbringetid i kreative aktiviteter holder hjernen okkupert.

Å holde det okkuperte og travle sinnet kan bidra til å forhindre følelser av kjedsomhet eller rastløshet og passere tiden raskere.

Klipp ut en PO & # 8216; Tid for meg

Hvis du bor sammen med andre, kan følelsen av kabinfeber intensiveres ved nærhet av andre mennesker.

Foreldre har ansvar mot barn; Partnere har ansvar L’en mot l’andre. Men dette betyr ikke at du ikke burde ha tid alene.

Tid og # 8220; unna & # 8221; fra andre til å slappe av. Finn et rolig sted å lese en bok, meditere eller sette inn hodetelefoner for en engasjerende podcast.

Hvis du føler deg stresset, kan du til og med stille til en podcast på mental helse eller på G’angst.

Jeg gjorde ikke innsats

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at folk som trener regelmessig, er mindre utsatt for # 8217; angst i forhold til folk som ikke trener. Dette skyldes at den fysiske aktiviteten senker kroppens stresshormoner, som kortisol.

Samtidig betyr øvelsen at hjernen frigjør endorfiner. Disse nevrosjemikaliene kan øke humøret ditt og den generelle følelsen av velvære.

Hvis du ikke kan gå ut, kan du gjøre en styrke trening hjemme med bare kroppsvekt eller enkelt utstyr, for eksempel dumbbells eller resistens band.

Eller du kan sette sammen rutinen ved å konsentrere seg om noen grunnleggende, men effektive øvelser, for eksempel:

 • løfte
 • knebøy
 • burpees
 • lunges
 • Styrene

Hvis du trenger et mer strukturert program, er det mange online treningsalternativer på YouTube og gjennom ulike treningsapplikasjoner.

Ta det med ro

Ikke hvert minutt av dagen som tilbys hjemme, må planlegges. Gi deg selv litt & # 8216; tid til å hvile. Søk etter konstruktive måter å slappe av på.

Bevissthet, dype pust- og avslapningsøvelser kan hjelpe deg med å holde din følelsesmessige helse- og balanseisolering eller frustrasjonsfølelser.

Når du ber om hjelp

Kabinfeber er ofte en flyktig følelse. Du kan føle deg irritabel eller frustrert i noen timer, men gjør en virtuell chat med en venn eller finn en oppgave for å distrahere tankene dine, kan hjelpe deg med å avbryte frustrasjonene du har prøvd tidligere.

Noen ganger kan følelser bli sterkere, og ingen coping mekanisme kan være i stand til å hjelpe deg med å eliminere dine følelser av isolasjon, tristhet eller depresjon.

Videre, hvis hjemtiden er forlenget av eksterne krefter, for eksempel den forlengede tid eller bestillingsordrer på stedet fra din lokale myndighet, er følelser av angst og frykt gyldige.

Faktisk kan # 8217; angst kan være roten til noen symptomer på kabinfeber. Dette kan forverre symptomene.

Hvis du tror at symptomene dine blir verre, evaluer å kontakte en psykisk helsepersonell som kan hjelpe deg med å forstå hva du opplever. Sammen kan du identifisere måter å overvinne følelser og # 8217; angst.

Selvfølgelig, hvis du er i isolasjon eller praktiserer den sosiale fjerningen, må du lete etter alternative midler for å se en psykisk helsepersonell.

Telemedisinalternativer kan være tilgjengelige for å komme i kontakt med din terapeut, du har allerede en. Ellers, kontakt legen din for råd om psykiske spesialister som kan koble deg til på nettet.

Hvis du ikke vil snakke med en terapeut, kan smarttelefonprogrammer for depresjon gi et komplementært alternativ for å takle feber symptomer i hytta.

Bunnlinjen

L’Isolasjon er ikke en naturlig tilstand for mange mennesker. Vi er for det meste sosiale dyr. Vi nyter det gjensidige selskapet. Dette er hva som kan gjøre det vanskelig å bli hjemme i lange perioder.

Men om du reparerer hjemme for å unngå farlige værforhold eller at du følger retningslinjene for å minimere spredningen av en sykdom, er det ofte en viktig ting å holde seg i hjemmet og for oss selv.

Hvis og når det er nødvendig, finn måter å involvere hjernen din og okkupere tiden din kan bidra til å bekjempe kabinfeber og følelser av isolasjon og rastløshet som ofte følger med det.