Høyt kolesterol

COS’er kolesterol?

Kolesterol er en type lipid. Det er en voksaktig substans og ligner fettet som leveren din naturlig produserer. Det er viktig for dannelsen av cellemembraner, noen hormoner og vitamin D.

Kolesterolet løser ikke i vannet, så det kan ikke reise gjennom blodet ditt alene. For å bidra til transportkolesterol, produserer leveren lipoproteiner.

Lipoproteiner er partikler som består av fett og proteiner. De bærer kolesterol og triglyserider (en annen type lipid) gjennom blodet. De to hovedformene av lipoprotein er lipoproteiner med lav tetthet (LDL) og høydensitetslipoproteiner (HDL).

Hvis blodet ditt inneholder for mye kolesterol LDL (kolesterol transportert fra lipoproteiner med lav tetthet), er det kjent som høyt kolesterol. Hvis ikke behandlet, kan høyt kolesterol føre til mange helseproblemer, inkludert hjerteinfarkt eller slag.

Høyt kolesterol forårsaker generelt ikke symptomer. Derfor er det viktig å regelmessig sjekke kolesterolnivået. Finn ut hva som anbefales kolesterolnivåer for din alder.

LDL kolesterol, O & # 8220; dårlig kolesterol & # 8221;

Lav tetthet lipoprotein (LDL) kalles ofte & # 8220; dårlig kolesterol & # 8221;. Transportkolesterol til arterier. Hvis LDL-kolesterolnivået er for høye, kan det akkumulere på arterienees vegger.

L’Akkumulering er også kjent som kolesterolplakk. Denne plakettet kan begrense arteriene, begrense blodstrømmen og øke risikoen for blodpropper. Hvis en blodpropp blokkerer A’arterie i hjertet eller hjernen, kan forårsake et hjerteinfarkt eller slag.

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Over en tredjedel av amerikanske voksne har høye nivåer av LDL-kolesterol. Finn ut hvordan du kan sjekke LDL-kolesterolnivået.

HDL kolesterol, O & # 8220; god kolesterol & # 8221;

Høy tetthet Lipoprotein (HDL) kalles noen ganger & # 8220; god kolesterol & # 8221;. Hjelper tilbake LDL-kolesterol til leveren som skal fjernes fra kroppen din. Dette bidrar til å forhindre dannelsen av kolesterolplakk i arteriene.

Når du har sunne HDL-kolesterolnivåer, kan det bidra til å redusere risikoen for blodpropper, hjertesykdom og slag. Mer informasjon om HDL-kolesterol.

Triglyserider, en annen type lipid

Triglyserider er en annen type lipider. De er forskjellige fra kolesterol. Mens kroppen din bruker kolesterol til å bygge celler og noen hormoner, bruk triglyserider som en energikilde.

Når du spiser mer kalorier enn kroppen din kan konsumere umiddelbart, konverterer de kalorier til triglyserider. Lagre triglyserider i fettceller. Det bruker også lipoproteiner for å sirkulere triglyserider gjennom blodstrømmen.

Hvis du spiser mer kalorier enn hva kroppen din kan forbruke, kan triglyseridnivåene øke. Dette kan øke risikoen for ulike helseproblemer, inkludert hjertesykdom og hjerneslag.

Legen kan bruke en enkel blodprøve for å måle triglyserid og kolesterolnivå. Finn ut hvordan du tester ditt triglyseridnivå.

Kontroll av kolesterolnivåer

Hvis du er 20 eller mer, filen American Heart Association anbefaler å sjekke kolesterolnivået minst en gang hver xnumx-xnumx år. Hvis du har en høy kolesterolhistorie eller andre risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom, kan legen din oppmuntre deg til å teste kolesterolnivået oftere.

Legen kan bruke et lipidpanel for å måle nivået av totalt kolesterol, samt LDL-kolesterolnivåer, HDL-kolesterol og triglyserider. Ditt totale kolesterolnivå er den totale mengden blodkolesterol. Inkluderer LDL og HDL kolesterol.

Hvis LDL-kolesterolet eller kolesterolnivået er for høye, vil legen din diagnostisere det høye kolesterolet. Høyt kolesterol er spesielt farlig når LDL-nivåene er for høye, og HDL-nivåene er for lave. Finn ut mer om anbefalte kolesterolnivåer.

Forslag

 • Vær oppmerksom på mettet og transfett på tilsatt mat og sukkeretiketter. Mindre enn dette forbruket, bedre. Ikke mer enn 10% av daglige kalorier skal komme fra mettet fett eller tilsatt sukker.
 • Ikke bekymre deg for å spise nok kolesterol. Kroppen din gjør det nok at du bruker det eller ikke.
 • Spis mer sunne og umettede fettstoffer. Prøv å erstatte smøret med ekstra jomfruolivenolje D’oliven på kjøkkenet, kjøp skinny kutt av kjøtt og lage en matbit med valnøtter og frø i stedet for frites eller behandlet snacks.

Nylige retningslinjer for normale kolesterolnivåer

Kroppen din trenger en PO & # 8216; av kolesterol for å fungere skikkelig, inkludert en PO’LDL. Men hvis LDL-nivåene dine er for høye, kan det øke risikoen for alvorlige helseproblemer.

I 2013 utviklet de L’American College of Cardiologists (ACC) og American Heart Association (AHA) Nye retningslinjer For behandling av høyt kolesterol.

Før denne endringen klarte legene kolesterol basert på tall i et kammer av kolesterolnivåer. Legen vil måle totalt kolesterolnivå, HDL-kolesterol og LDL-kolesterol. De ville derfor bestemme om å foreskrive et stoff for å senke kolesterolet basert på hvordan tallene dine sammenlignes med tallene i grafen.

I henhold til de nye retningslinjene, i tillegg til kolesterolnivåer, tar behandlingsanbefalinger i betraktning andre risikofaktorer for hjertesykdommer. Disse risikofaktorene inkluderer diabetes og risiko estimert til 10 for en kardialbegivenhet som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Så hva er kolesterolnivåene dine & # 8220; normal & # 8221; Det avhenger av det faktum at du har andre risikofaktorer for hjertesykdommer.

Disse nye retningslinjene anbefaler at hvis du ikke har risikofaktorer for hjertesykdom, bør legen din foreskrive behandling hvis LDL er større enn 189 mg / dl. For å finne ut hva dine personlige anbefalinger er på kolesterol, snakk med legen din.

Kammer av kolesterolnivåer

Med endringene nevnt i retningslinjene for behandling av høyt kolesterol, anses kolesterolgrafikk ikke lenger den beste måten for leger å måle kolesterolnivåadministrasjon hos voksne.

Men for barn og # 8217; medium tenåring, den National Heart, Lung and Blood Institute Rang kolesterol nivåer (mg / dl) som følger:

Totalt kolesterol kolesterol HDL kolesterol LDL akseptabelt mindre enn 170 over 45 mindre enn 110 borderline 170-199 40-45110-129 høy 200 eller høyere enn 130 lav / mindre enn 40 n / a

Høyt kolesterol symptomer

I de fleste tilfeller er høyt kolesterol et problem & # 8220; Silent & # 8221;. Generelt forårsaker ikke noen symptomer. Mange innser ikke engang at de har høyt kolesterol til de utvikler alvorlige komplikasjoner, for eksempel et hjerteinfarkt eller slag.

Derfor er kolesterol rutinemessig screening viktig. Hvis du er 20 år gammel, spør legen din om du skal ha en rutinemessig kolesterol screening. Finn ut hvordan denne screeningen kan potensielt redde livet ditt.

Årsaker til høyt kolesterol

Spise for mange kolesterolinnholdsmat, mettet fett og transfett kan øke risikoen for å utvikle høyt kolesterol. Andre faktorer knyttet til livsstil kan også bidra til høyt kolesterol. Disse faktorene inkluderer inaktivitet og røyk.

Din genetikk kan også påvirke sjansene dine for å utvikle høyt kolesterol. Gener overføres av foreldre til barn. Noen gener utdanner kroppen din om hvordan man behandler kolesterol og fett. Hvis foreldrene dine har høyt kolesterol, er du med størst risiko for å ha det også.

I sjeldne tilfeller er høyt kolesterol forårsaket av Familie Hypercholesterolemi. Denne genetiske sykdommen hindrer kroppen din i å fjerne LDLs. I følge National Research Institute on Human Genome, De fleste voksne med denne tilstanden har totalt kolesterolnivåer større enn 300 mg / dl og LDL nivåer over 200 mg / dl.

Andre helsemessige forhold, som diabetes Og hypothyroidisme, Det kan også øke risikoen for å utvikle høyt kolesterol og relaterte komplikasjoner.

Risikofaktorer for høyt kolesterol

Du kan være med størst risiko for å utvikle høyt kolesterol hvis:

 • Jeg er overvektig eller overvektig
 • Spis en usunn diett
 • ikke trene regelmessig
 • Røyker tobakksprodukter
 • De har en familiehistorie av høyt kolesterol
 • har diabetes, nyresykdomeller hypothyroidisme

Folk i alle aldre, sex og etnisitet kan ha høyt kolesterol. Utforsk strategier for å redusere risikoen for høyt kolesterol og relaterte komplikasjoner.

Komplikasjoner av høyt kolesterol

Hvis ikke behandlet, kan høyt kolesterol forårsake dannelse av plakett i arteriene. Over tid kan denne plakaten begrense arteriene. Denne tilstanden er kjent som aterosklerose.

L’aterosklerose er en alvorlig tilstand. Det kan begrense blodstrømmen gjennom arterier. Øker også risikoen for å utvikle farlige blodpropper.

L’aterosklerose kan forårsake mange farlige komplikasjoner for livet, for eksempel:

Høyt kolesterol kan også skape en biliær ubalanse, og øker risikoen for gallestein. Oppdag de andre måtene som høyt kolesterol kan få innvirkning på kroppen din.

Hvordan diagnostisere høyt kolesterol

For å måle kolesterolnivået, vil legen utføre en enkel blodprøve. Det er kjent som et lipidpanel. De kan bruke den til å evaluere nivåene av totalt kolesterol, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglyserider.

For å utføre denne testen, vil legen din eller annen helsepersonell ta en prøve av blodet ditt. De vil sende denne prøven til et laboratorium for analysen. Når testresultatene vil være tilgjengelige, vil de gi deg beskjed om kolesterolet eller triglyseridnivåene er for høye.

For å forberede seg på denne testen, kan legen din be deg om å unngå å spise eller drikke noe i minst 12 timer før. Mer informasjon om hvordan du tester kolesterolnivåer.

Slik senker du kolesterol

Hvis du har høyt kolesterol, kan legen din gi deg råd om livsstilsendringer for å senke den. For eksempel kan de gi råd til endringer i kosthold, treningsvaner eller andre aspekter av den daglige rutinen. Hvis du røyker tobakksprodukter, vil du sannsynligvis råde deg til å slutte.

Legen din kan også foreskrive medisiner eller andre behandlinger for å redusere kolesterolnivået. I noen tilfeller kan de lede deg til en spesialist for videre omsorg. Se hvor lenge kan behandlingen av kolesterolet jobbe.

Nedre kolesterol gjennom kostholdet

For å hjelpe deg med å nå og vedlikeholde sunne kolesterolnivåer, kan legen din anbefale endringer i kostholdet ditt.

For eksempel kan de gi deg råd til:

 • Begrense matinntaket av høyt kolesterol, mettet fett og transfett
 • Velg kilder til magert proteiner, for eksempel kylling, fisk og belgfrukter
 • Spis A’bredt utvalg av fiberrike matvarer, som frukt, grønnsaker og hele korn
 • velge bakt, grillet, dampet, grillet og stekt mat i stedet for stekte matvarer
 • Unngå hurtigmat og junk food

Matvarer med høyt kolesterol, mettet fett eller transfett inkluderer:

 • Rødt kjøtt, organer, eggeplommer; egg og meieriprodukter
 • Behandlede matvarer basert på kakaosmør, palmeolje eller kokosnøttolje
 • Stekt mat, som chips, løk ringer og stekt kylling
 • Noen bakevarer, som noen informasjonskapsler og muffins

Også å spise fisk og andre matvarer som inneholder omega-3 fettsyrer, kan bidra til å redusere LDL-nivåene. For eksempel er laks, makrell og sild rike kilder til omega-3. Selv valnøtter, mandler, bakken linfrø og avokado inneholder omega-3. Oppdag andre matvarer som kan hjelpe deg med å redusere kolesterolnivået.

Hvilke matvarer med høyt kolesterol for å unngå

Matkolesterolet finnes i produkter av animalsk opprinnelse, for eksempel kjøtt, egg og meieriprodukter. For å hjelpe med å behandle høyt kolesterol, kan legen oppmuntre deg til å begrense matinntaket av høyt kolesterolinnhold.

For eksempel inneholder følgende produkter høye nivåer av kolesterol:

 • Fettkutt av rødt kjøtt
 • Lever og andre organer
 • Eggene, spesielt eggeplommer
 • Meieriprodukter med høyt fett, for eksempel hele ost, melk, iskrem og smør

Avhengig av anbefalingene fra legen, kan du kanskje spise noen av disse matvarene i moderasjon. Mer informasjon om høyt kolesterol mat.

Kolesterol medisiner

I noen tilfeller kan legen foreskrive medisiner for å redusere kolesterolnivået.

Statin er de vanligste foreskrevne legemidlene for høyt kolesterol. De blokkerer leveren fra produksjonen av mer kolesterol.

Eksempler på statiner inkluderer:

 • Atorvastatin (Lipitor)
 • Fluvastatin (LESCOL)
 • Rosuvastatin (Crestor)
 • Simvastatin (Zocor)

Legen kan også foreskrive andre legemidler for høyt kolesterol, for eksempel:

 • niacin
 • Harpikser eller sekvestrering av gallsyrer, for eksempel Colestipalam (Welchol), Cholestipolo (Colestid) eller Cholestiramin (Forhindrer)
 • Dell & # 8217 inhibitorer; kolesterolabsorpsjon, som ezetimibe (Zetia)

Noen produkter inneholder en kombinasjon av legemidler for å redusere bunnen av kolesterolet fra kroppen av kroppen og redusere produksjonen av kolesterol av leveren. Et eksempel er en kombinasjon av ezetimibe og simvastatin (Vytorin). Mer informasjon om narkotika som brukes til å behandle høyt kolesterol.

Slik senker du kolesterol på en naturlig måte

I noen tilfeller kan du være i stand til å senke kolesterolnivået uten å ansette stoffer. For eksempel kan det være nok å følge et næringsrikt kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og unngå røyking tobakksprodukter.

Noen mennesker hevder også at noen urte- og kosttilskudd kan bidra til å redusere kolesterolnivået. For eksempel ble disse uttalelsene gjort opp:

 • hvitløk
 • hagtorn
 • Astragalus
 • Rød ris gjær
 • Vegetabilsk og Stanol Sterle kosttilskudd
 • Bran D’havre, liggende i D & # 8217 mel; havre og # 8217; hele havre
 • Psillio Blonde, lokalisert i Psillio Seed Peel
 • Bakken sengetøy frø

Imidlertid er nivået på tester til støtte for disse forskjellige uttalelsene. I tillegg har den amerikanske mat- og stoffadministrasjonen (FDA) ikke godkjent noen av disse produktene for behandling av høyt kolesterol. Videre forskning er nødvendig for å forstå om de kan bidra til å behandle denne tilstanden.

Snakker alltid med legen din før du ansetter urte- eller kosttilskudd. I noen tilfeller kan de samhandle med andre legemidler du antar. Mer informasjon om naturlige rettsmidler for høyt kolesterol.

Hvordan forebygge høyt kolesterol

Genetiske risikofaktorer for høyt kolesterol kan ikke kontrolleres. Men livsstilsfaktorer kan administreres.

For å redusere risikoen for å utvikle høyt kolesterol:

 • Følg et lavkolesterol næringsrikt kosthold og animalsk fett og rik på fibre.
 • Unngå overdreven alkoholforbruk.
 • Hold en sunn vekt.
 • Jevnlig.
 • Ikke røyking.

Du bør også følge legen din anbefalinger for rutinemessig kolesterol screening. Hvis du er i fare for høyt kolesterol eller koronar hjertesykdom, vil du sannsynligvis oppmuntre deg til å teste kolesterolnivåene dine regelmessig. Finn ut hvordan du styrer kolesterolnivået ditt.

Utsikter for høyt kolesterol

Hvis ikke behandlet, kan høyt kolesterol forårsake alvorlige helseproblemer og til og med døden. Behandlingen kan imidlertid hjelpe deg med å håndtere denne tilstanden, og i mange tilfeller kan hjelpe deg med å unngå komplikasjoner.

For å finne ut om du har høyt kolesterol, spør legen din om å teste kolesterolnivået ditt. Hvis du diagnostiserer et høyt kolesterol, spør dem om behandlingsalternativer.

Å redusere risikoen for komplikasjoner på grunn av høyt kolesterol, praktiske sunne levende vaner og følge behandlingsplanen anbefalt av legen. Å spise et godt balansert kosthold, trene regelmessig og unngå tobakksprodukter kan hjelpe deg med å nå og opprettholde sunne kolesterolnivåer. Det kan også bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner på grunn av høyt kolesterol.