Høyt blodtrykk Systolic: Årsaker og behandlinger

Cos’er ish?

Når legen måler blodtrykket, måler mengden trykk generert alt’indre av arteriene til alle hjerterytme. Denne måling genererer to tall: et systolisk blodtrykk og et diastolisk blodtrykk.

Når disse tallene er høyere enn normalt, sies det at du har høyt blodtrykk, som kan sette deg i fare for ting som hjerteinfarkt og slag.

Men hva som skjer hvis systolisk blodtrykk er høyt og diastolisk blodtrykk er normalt?

Dette refereres til som isolert systolisk hypertensjon (ISH) og bør være en årsak til bekymring. Dette er fordi, som andre typer hypertensjon, selv L & # 8217, kan bidra til risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Det kan også være en indikator på andre forhold som anemi og # 8217; hypertyreoidisme.

Ish er filen mer vanlig Type hypertensjon hos mennesker over 65 år, ifølge Mayo Clinic. Også ifølge American College of Cardiology, L’ish can Fare av hjertesykdom og død hos unge voksne.

Årsaker til ish feil

Blodtrykk gjelder både mengden blod og hjertepumpen hvert minutt, begge trykket utøves på veggene i arteriene fra det blodet.

Med alderen og # 8217; alder, arterier mister en del av deres naturlige elastisitet og er mindre i stand til å bære blodtilførselen. Selv platene, som er fete innskudd på arteriellveggen, kan bidra til arterien av stivningen.

Blodtrykk, spesielt systolisk blodtrykk, har selvsagt en tendens til å øke med alderen. Av denne grunn kan det ikke være en identifiserbar årsak til høyt blodtrykk.

Det er imidlertid noen medisinske forhold som kan indusere noen til å utvikle ish. Disse forholdene har ofte effekter på sirkulasjonssystemet, noe som kan skade blodkarene eller bidra til arterien av stivningen. Noen av disse forholdene inkluderer:

Anemi

L’anemi oppstår når du ikke har nok røde blodlegemer til å bære oksygen til vevet ditt eller når dine røde blodlegemer ikke fungerer som de skal. Det er mange typer anemi, men jernmangelanemi er mer vanlig.

Skaden kan forårsake blodkar fordi hjertet fungerer mer for å pumpe blod til kroppsvev for å gi tilstrekkelig oksygen.

Diabetes

Diabetes oppstår når mengden av blodsukker er for høy. L’insulin styrer normalt blodsukkernivåer. I diabetes produserer kroppen din ikke insulin (type 1 diabetes) eller bruk lite L’insulin (type 2 diabetes).

Over tid kan høyt blodsukkernivået føre til en rekke problemer, inkludert de med hjertet og sirkulasjonssystemet.

Hyperthyroidism

L’Hypertyreoidisme, eller hyperaktiv skjoldbrusk, oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer flere skjoldbruskhormoner enn nødvendig. Dette skjoldbruskhormonoverskuddet kan påvirke nesten alle kroppsorganer, inkludert hjerte og sirkulasjonssystem.

Obstruktiv søvnapné

L’obstruktiv søvnapné oppstår når halsmusklene slapper av og blokkerer luftveiene under søvn, forårsaker pause og utvinning av pusten. Fordi blod oksygen nivåer kan redusere når du puster, pusten, den obstrungere kan sette en hardt testing av kardiovaskulær system og føre til en økning i blodtrykket.

Ish komplikasjoner

Når høyt blodtrykk ikke er kontrollert, kan det forårsake skade på arterier. Dette kan påvirke ulike deler av kroppen din og kan øke risikoen for følgende forhold:

 • hjerteinfarkt
 • slag
 • hjertefeil
 • aneurysm
 • nyresykdom
 • Tap av syn
 • demens

Systolisk vs diastolic

En lesing av blodtrykk består av to tall: systolisk blodtrykk og diastolisk blodtrykk. Men hva disse tallene faktisk betyr?

Det første problemet er ditt systoliske blodtrykk. Det er et mål på mengden trykk som utøves på veggene i arteriene når hjertet ditt slår.

Det andre nummeret er ditt diastoliske blodtrykk. Det er et trykk på trykk på veggene i arteriene mellom hjerteslag.

Forståelse avlesninger

Blodtrykk måles i kvikksølv millimeter (Hg mm).

Det finnes forskjellige kategorier av blodtrykk, som for øyeblikket er definert som følger:

Normal systolisk lavere enn 120 mm Hg og diastolisk mindre enn 80 mm Hg høy systolisk mellom 120-129 mm Hg og diastolisk mindre enn 80 mm Hg hypertensjonstrinn 1 systolisk mellom 130-139 mm Hg eller diastolisk mellom 80-89 mm Hg Hypertensjon Stadio 2 Systolisk på 140 mm Hg eller høyere eller diastolisk på 90 mm Hg eller overlegen hypertensiv krise (A’systolisk nødsituasjon) større enn 180 mm Hg og / eller diastolisk over 120 mm Hg

Ish er når du har en 30 mm Hg eller høyere systolisk blodtrykksavlesning og et diastolisk blodtrykksavlesning mindre enn 90 mm Hg.

Behandlinger

L’ish kan behandles som andre former for hypertensjon. L’Målet er å redusere systolisk blodtrykk under 140 mm Hg. Dette kan oppnås gjennom L’implementering av livsstilsendringer, gjennom narkotika eller begge deler.

Det er viktig at behandlingen er balansert for å oppnå et lavere systolisk blodtrykk, men ikke for mye redusere diastolisk blodtrykk. Diastolisk blodtrykk lavere enn normalt kan forårsake skade på hjertet.

Hvis C’det er en underliggende tilstand som forårsaker eller bidrar til din ish, vil legen din jobbe for å behandle det også.

Medisinering

TIL å gjennomgå Studier på eldre med ish har oppdaget at følgende legemidler har maksimal effektivitet i å redusere risikoen for hjerneslag og andre kardiovaskulære hendelser.

 • Fotball-antagonister. Fotballkanalblokkerne hjelper veggene å slappe av ved å blokkere banen som forårsaker innsnevring av blodkar.
 • Tiazidic diuretics. Tiazidic diuretika reduserer blodvolumet ved å hjelpe nyrene til å tømme mer natrium og vann.

Det har blitt funnet at følgende legemidler har mindre effektivitet, men de kan fortsatt være effektive i behandlingen av # 8217; ish.

 • Dell & # 8217 inhibitorer; # 8217 konvertering enzyme; angiotensina (ess). ACE-hemmene blokkerer dannelsen av et bestemt enzym som fører til krymping av blodkar.
 • Receptor blokkere av reseptoren av angiotensin (ARB). Arbs blokkerer virkningen av et bestemt enzym som kan føre til krymping av blodkar.

Endringer i livsstilen

Det kan også være nødvendig å gjøre noen endringer i livsstilen som en del av ISH-behandlingsplanen. Disse kan inkludere:

 • Gå ned i vekt. Dette kan bidra til lavere blodtrykk. Faktisk, for hver to pund du mister, kan du underordnet Blodtrykk på ca. 1 mm Hg.
 • Følg et sunt kosthold for hjertet ditt. Du bør også sikte på å redusere mengden natrium i kostholdet ditt. Vurder Dash Diet, som understreker å spise:
  • Grønnsaker
  • Helkorn
  • Lavfett Meieriprodukter
  • Frukt
 • Gjøre øvelsen. L’Trening kan ikke bare hjelpe deg med å senke blodtrykket, men kan hjelpe deg med å kontrollere vekten og stressnivået. Prøv å utføre en slags aerob trening i minst 30 minutter nesten hver dag i uken.
 • Redusert alkoholforbruk. Det sunne alkoholinntaket er en drink om dagen for kvinner og to per dag for menn.
 • Slutt å røyke. Røyking kan øke blodtrykket og bidrar også til en rekke andre helseproblemer.
 • Behandle stress. Stress kan øke blodtrykket, så det er viktig å finne måter å avlaste det på. Eksempler på teknikker for å redusere stress er meditasjon og dype pusteøvelser.

Forebygging

Du kan bidra til å forhindre høyt blodtrykk ved å praktisere alle de nyeste endringene som er nevnt ovenfor.

Du bør også samarbeide med legen din for å håndtere eventuelle eksisterende helsemessige forhold som kan bidra til hypertensjonen, for eksempel diabetes.

Du kan også overvåke blodtrykk hjemme hvis du vil beholde D’Jeg ser blodtrykksendringer utenfor rutinekontrollene dine.

Når skal du se en lege

Symptomene på høyt blodtrykk er generelt stille. Mange kan ikke oppdage at du har høyt blodtrykk til du besøker legen din for rutinemessig fysisk kontroll.

Mange blodtrykksmonitorer er tilgjengelige, slik at du kan overvåke blodtrykket hjemme. Noen mennesker som bør vurdere å gjøre det inkluderer:

 • de med en familiehistorie av hypertensjon
 • Overvektige eller overvektige mennesker
 • røyking
 • gravide kvinner

Du bør alltid holde oversikt over dine avlesninger. Det er viktig å merke seg at blodtrykksovervåking hjemme ikke erstatter legenes besøk. Hvis du finner at lesingene dine er konstant høy, bør du gjøre en avtale med legen din for å diskutere det.

Bunnlinjen

L’Isolert systolisk hypertensjon oppstår når systolisk blodtrykk er høyt, men diastolisk blodtrykk er normalt. Det kan naturlig manifestere seg med alderen eller kan skyldes en rekke helsemessige forhold, inkludert anemi og diabetes.

Den’ISH ​​bør fortsatt behandles selv om det diastoliske trykket er normalt. Dette skyldes at den ubehandlede hypertensjonen, inkludert ish, kan føre til risiko for ting som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Pass på at du foretar vanlige fysiske kontroller med legen din der blodtrykket måles. Hvis du har høyt blodtrykk, vil legen din jobbe med deg for å utvikle en plan for å klare det.