Høyt blodtrykk: Årsaker, symptomer, narkotika, diett og mer

Tilbakekalling av Valsartan og Irbesartan Noen blodtrykksmedikatorer som inneholder valsartan eller irbesartan har blitt trukket tilbake. Hvis du tar en av disse stoffene, snakk med legen din om hva du skal gjøre. Ikke avbryt blodtrykksmedisinene uten å snakke med legen din først.

Lær mer om samtalene her det er her.

Så’er hypertensjonen?

Høyt blodtrykk eller hypertensjon, oppstår når blodtrykket øker på usunn nivå. Måling av blodtrykk tar hensyn til mengden blod som passerer gjennom blodkarene og mengden motstand som blodet møter mens hjertet pumpes.

Smale arterier øker motstanden. Jo mer smale arterier, jo høyere blodtrykket. Langsiktig, L’økt press kan forårsake helseproblemer, inkludert hjertesykdom.

L’Hypertensjon er ganske vanlig. Faktisk, siden retningslinjer De har nylig endret seg, det forventes at nesten halvparten av amerikanske voksne nå vil bli diagnostisert med denne tilstanden.

L’hypertensjon utvikler seg typisk i løpet av flere år. Vanligvis ingen symptom. Men selv uten symptomer kan hypertensjonen forårsake skade på blodkar og organer, spesielt hjernen, hjertet, øynene og nyrene.

Tidlig diagnose er viktig. Vanlige blodtrykksavlesninger kan hjelpe deg og legen din merker eventuelle endringer. Hvis blodtrykket er høyt, kan legen få deg til å kontrollere blodtrykket i noen uker for å se om nummeret forblir høyt eller returnerer til normale nivåer.

Behandling for hypertensjonen inkluderer både reseptbelagte legemidler og endringer i den sunne livsstilen. Hvis tilstanden ikke behandles, kan det føre til helseproblemer, inkludert hjerteinfarkt og hjerneslag.

Hva er symptomene på’hypertensjon?

L’hypertensjon er generelt en stille tilstand. Mange mennesker vil ikke oppleve noe symptom. Det kan ta år eller til og med tiår før tilstanden når tilstrekkelig alvorlige nivåer for å gjøre symptomene tydelig. Selv da kan disse symptomene tilskrives andre problemer.

Symptomer på’alvorlig hypertensjon kan inkludere:

 • hodepine
 • pust
 • Epistaxis
 • Spyling
 • svimmelhet
 • brystsmerter
 • Visuelle endringer
 • Blod i urinen

Disse symptomene krever umiddelbar medisinsk behandling. De forekommer ikke i alle mennesker med hypertensjon, men vent på et symptom på denne tilstanden for å være dødelig.

Den beste måten å finne ut om du lider av hypertensjon, er å få regelmessige blodtrykksavlesninger. De fleste medisinske studier gjør blodtrykksavlesning på hver avtale.

Hvis du bare har en årlig medisinsk undersøkelse, snakk med risikoen din for hypertensjon og andre avlesninger, må du kanskje hjelpe deg med å kontrollere blodtrykket ditt.

For eksempel, hvis du har en familiehistorie av hjertesykdom, eller du har risikofaktorer for tilstandsutvikling, kan legen din anbefale at du styrer blodtrykket to ganger l’år. Dette hjelper deg og legen din til å holde problemer under kontroll før de blir problematiske.

Hva forårsaker hypertensjon?

Det er to typer hypertensjon. Noe slag har en annen årsak.

Primær hypertensjon

L’Primær hypertensjon kalles også viktig hypertensjon. Denne typen hypertensjon utvikler seg over tid uten en identifiserbar årsak. De fleste har denne typen høyt blodtrykk.

Forskere er ikke klare, hvilke mekanismer forårsaker en langsom økning i blodtrykket. En kombinasjon av faktorer kan spille en rolle. Disse faktorene inkluderer:

 • Genes: Noen mennesker er genetisk forberedt alle’hypertensjon. Det kan skyldes genetiske mutasjoner eller genetiske anomalier arvet fra foreldrene dine.
 • Fysiske endringer: Hvis noe i kroppen din endres, kan du begynne å ha problemer i hele kroppen. L’Hypertensjon kan være et av disse problemene. For eksempel tror du at endringer i nyrefunksjonen på grunn av aldring kan endre den naturlige balansen mellom salter og væsker i kroppen. Denne endringen kan øke kroppens blodtrykk.
 • Miljø: Over tid kan usunn livsvalg som mangel på fysisk aktivitet og dårlig kraft sette kroppen din til å teste. Livsstils valg kan føre til vektproblemer. Å være overvektig eller overvektige kan øke risikoen for hypertensjon.

Sekundær hypertensjon

L’sekundær hypertensjon manifesterer seg raskt raskt og kan bli mer alvorlig enn den primære hypertensjonen. Ulike forhold som kan forårsake sekundær hypertensjon inkluderer:

 • nyresykdom
 • Obstruktiv søvnapné
 • Medfødte hjertefeil
 • Problemer med skjoldbrusk
 • Bivirkninger av narkotika
 • Bruk av ulovlige stoffer
 • Alkoholmisbruk eller kronisk bruk
 • Problemer med binyrene
 • Noen endokrine tumorer

Diagnose av høyt blodtrykk

Diagnostisere hypertensjonen er så enkel som måling av blodtrykk. De fleste medisinske studier styrer blodtrykk som en del av et rutinemessig besøk. Hvis du ikke mottar blodtrykksavlesning til din neste avtale, en forespørsel.

Hvis blodtrykket er høyt, kan legen be deg om å utføre flere avlesninger i løpet av noen dager eller uker. En hypertensjonsdiagnose er sjelden gitt etter en enkelt lesing. Legen din trenger å se testene til et vedvarende problem. Dette skyldes at miljøet ditt kan bidra til at blodtrykket økte, som stresset du kan prøve å finne deg selv i legenes studio. Videre endres blodtrykksnivå i løpet av dagen.

Hvis blodtrykket forblir høyt, vil legen sannsynligvis føre til flere tester for å utelukke underliggende forhold. Disse testene kan inkludere:

 • Urin test
 • Kolesterol screening og andre blodprøver
 • Test Dell’elektrisitet av hjertet med et elektrokardiogram (EKG, noen ganger referert til som EKG)
 • Ultralyd av hjertet eller nyrene

Disse testene kan hjelpe legen til å identifisere noen sekundære problemer som forårsaker høyt blodtrykk. De kan også undersøke effektene som hypertensjonen kan ha hatt på organene dine.

I løpet av denne tiden kan legen begynne å ta vare på hypertensjonen. Tidlig behandling kan redusere risikoen for permanent skade.

Hvordan forstå høyt blodtrykksavlesninger

To tall skaper blodtrykksavlesning:

 • Systolisk trykk: Dette er det første eller det høyeste tallet. Indikerer trykket i arteriene når hjertet ditt slår og pumper blod.
 • Diastolisk trykk: Dette er det andre, eller det nederste nummeret. Det er lesingen av trykket i arteriene mellom hjerteslag.

Fem kategorier definerer blodtrykksavlesninger for voksne:

 • Sunn: En sunn lesning av blodtrykk er mindre enn 120/80 millimeter kvikksølv (mm Hg).
 • Høy: Det systoliske tallet er mellom 120 og 129 mm Hg og det diastoliske tallet er mindre enn 80 mm Hg. Legene behandler vanligvis ikke høyt blodtrykk med narkotika. I stedet kan legen oppmuntre endringer i livsstil for å redusere tallene.
 • Fasehypertensjon 1: Det systoliske tallet er mellom 130 og 139 mm Hg, eller det diastoliske tallet er mellom 80 og 89 mm Hg.
 • Stage Hypertensjon 2: Det systoliske tallet er 140 mm Hg eller høyere eller det diastoliske tallet er 90 mm Hg eller høyere.
 • Hypertensiv krise: Det systoliske tallet er større enn 180 mm Hg eller det diastoliske tallet er større enn 120 mm Hg. Blodtrykk i dette intervallet krever akutt medisinsk behandling. Hvis symptomene oppleves som brystsmerter, hodepine, kortpustethet eller visuelle endringer når blodtrykket er så høyt, er det nødvendig for medisinsk hjelp til beredskapsrommet.

En blodtrykksavlesning utføres med et trykkarmbånd. For en nøyaktig lesing er det viktig at du har en mansjett som slakterier. Et uegnet armbånd kan gi unøyaktige avlesninger.

Blodtrykksavlesninger er forskjellige for barn og ungdom. Spør barnets lege de sunne intervaller for sønnen din hvis du blir bedt om å overvåke blodtrykket hans.

Behandlingsalternativer for hypertensjon

En rekke faktorer hjelper legen din å bestemme det beste behandlingsalternativet for deg. Disse faktorene inkluderer typen hypertensjon du har og årsaker identifisert.

Dell & # 8217 behandlingsalternativer; primær hypertensjon

Hvis legen din diagnostiserer deg en «8217; primær hypertensjon, kan livsstilsendringer hjelpe deg med å redusere høyt blodtrykk. Hvis livsstilsendringene ikke er tilstrekkelig, eller hvis de slutter å være effektive, kan legen foreskrive medisiner.

Dell & # 8217 behandlingsalternativer; sekundær hypertensjon

Hvis legen oppdager et bakgrunnsproblem som forårsaker hypertensjonen, vil behandlingen fokusere på det eller # 8217; annen tilstand. For eksempel, hvis et legemiddel du begynte å ta, forårsaker en økning i blodtrykket, vil legen prøve andre medisiner som ikke har denne bivirkningen.

Noen ganger, L’hypertensjon er vedvarende til tross for behandlingen for den underliggende årsaken. I dette tilfellet kunne legen samarbeide med deg for å utvikle livsstilsendringer og foreskrive medisiner for å redusere blodtrykket.

Behandlingsplaner for hypertensjon utvikler seg ofte. Hva fungerte All’begynnelsen kan bli mindre nyttig over tid. Legen vil fortsette å samarbeide med deg for å perfeksjonere behandlingen.

Medisiner for hypertensjon;

Mange mennesker krysser et stadium av forsøk og feil med blodtrykksmedisiner. Du må kanskje prøve forskjellige stoffer til du finner en eller en kombinasjon av rusmidler som fungerer for deg.

Noen av stoffene som brukes til å behandle hypertensjonen inkluderer:

 • Beta-blokkere: Beta-blokkere gjør hjertet slå sakte og med mindre styrke. Dette reduserer mengden blodpumpet gjennom arteriene til hvert slag, senket blodtrykk. Det blokkerer også noen hormoner i kroppen som kan øke blodtrykket.
 • Diuretika: Høye nivåer av natrium og overskytende væsker i kroppen kan øke blodtrykket. Diuretika, inkludert piller for vann; vann, hjelp nyrer for å fjerne overflødig natrium fra kroppen. Når natrium kommer ut, beveger overflødig væske i blodet til urinen, noe som bidrar til å senke blodtrykket.
 • ACE-hemmere: L’angiotensina er et kjemikalie som forårsaker innsnevring og krymping av blodårer og arterielle vegger. Inhibitorer Dell’Ace (# 8217 konvertering enzyme; angiotensin) hindrer organismen i å produsere det meste av denne kjemiske. Dette hjelper blodårene til å slappe av og redusere blodtrykket.
 • Receptor blokkere av reseptoren II (ARB): Mens ACE-hemmene tar sikte på å stoppe opprettelsen av angiotensin, blokkerer arbene slipset på # 8217; angiotensin med reseptorer. Uten kjemikaliet strammer blodkarene ikke. Dette bidrar til å slappe av fartøyene og lavere blodtrykk.
 • Fotball-antagonister: Disse stoffene blokkerer en del av fotball fra # 8217; skriv inn hjertemusklene dine. Dette fører til mindre sterke hjerterytme og et lavere blodtrykk. Disse legemidlene virker også i blodkar, slik at de slapper av og ytterligere senker blodtrykket.
 • Alfa-2 Agonister: Denne typen medikament endrer nerveimpulser som forårsaker innsnevring av blodkar. Dette hjelper blodårene til å slappe av, noe som reduserer blodtrykket.

Husholdningsartikler for hypertensjon

Endringer i sunn livsstil kan hjelpe deg med å kontrollere faktorer som forårsaker hypertensjon;. Her er noen av de vanligste hjemmemedisinene.

Utvikle et sunt kosthold

Et sunt kosthold for hjertet er grunnleggende for å redusere høyt blodtrykk. Det er også viktig å administrere kontrollen under kontroll og redusere risikoen for komplikasjoner. Disse komplikasjonene inkluderer hjertesykdommer, hjerneslag og hjerteinfarkt.

Et sunt kosthold for hjertet legger vekt på matvarer som inkluderer:

 • frukt
 • grønnsaker
 • Helkorn
 • Magre proteiner som fisk

Øke den fysiske aktiviteten

Oppnå en sunn vekt bør inneholde større fysisk aktivitet. I tillegg til å hjelpe deg med å gå ned i vekt, kan du øke stresset, senke blodtrykket naturlig og styrke ditt kardiovaskulære system.

Prøv å gjøre 150 minutter med moderat fysisk aktivitet hver uke. Det er ca 30 minutter fem ganger i uken.

Nå en sunn vekt

Hvis du er overvektig eller overvektig, må du gå ned i vekt gjennom et sunt kosthold for ditt hjerte og større fysisk aktivitet kan bidra til å senke blodtrykket.

Behandle stress

L’Øvelse er en fin måte å håndtere stress på. Andre aktiviteter kan også være nyttige. Disse inkluderer:

 • meditasjon
 • dyp pusting
 • massasje
 • muskelavsla
 • yoga eller tai chi

Dette er alle påvist stressreduksjonsteknikker. Sover tilstrekkelig kan også bidra til å redusere stressnivået.

Vedta en renere livsstil

Hvis du er en røyker, prøv å stoppe. Kjemikalier i tobakksrøykeskader Kroppsvev og herding av blodkarets vegger.

Hvis du regelmessig forbruker for mye alkohol eller lider av alkoholavhengighet, ser du etter hjelp til å redusere mengden du drikker eller stopper helt. L’Alkohol kan øke blodtrykket.

Kosttilskudd for personer med hypertensjon

En av de enkleste måtene å behandle hypertensjonen og forhindre mulige komplikasjoner er gjennom kostholdet. Hva du spiser kan gjøre mye for å lindre eller eliminere hypertensjonen.

Her er noen av de vanligste kosttilskuddene for personer med hypertensjon.

Spis mindre kjøtt, flere planter

Et vegetabilsk-basert diett er en enkel måte å øke fibre og redusere mengden natrium og usunn mettet fett og trans tar fra meieriprodukter og kjøtt. Øk antall frukt, grønnsaker, grønne bladgrønnsaker og integrert frokostblandinger du spiser. I stedet for rødt kjøtt, velg sunnere proteiner som fisk, fjærfe eller tofu.

Reduser matnatrium

Folk med hypertensjon og de med økt risiko for hjertesykdom kan måtte holde det daglige natriuminntaket mellom 1500 milligram og 2300 milligram per dag. Den beste måten å redusere natrium er å lage ferske matvarer oftere. Unngå å spise restaurant mat eller pre-pakket mat, som ofte er veldig rike på natrium.

Redusere søtsaker

Mat og sukkerdrikker inneholder tomme kalorier, men har ingen ernæringsmessig innhold. Hvis du vil ha noe søtt, prøv å spise frisk frukt eller små mengder mørk sjokolade som ikke er søtet med sukker. utdanning antyder at å spise mørk sjokolade kan redusere blodtrykket.

Høyt blodtrykk under graviditeten

Kvinner med hypertensjon kan føde friske barn til tross for tilstanden. Men det kan være farlig både for moren og barnet hvis det ikke overvåkes nøye og forvaltes under graviditeten.

Kvinner med høyt blodtrykk er mer sannsynlig å utvikle seg komplikasjoner. For eksempel kan gravide kvinner med hypertensjon lide en reduksjon Nyrefunksjon. Barn født av mødre med hypertensjon kan ha lav vekt til fødsel eller oppstår for tidlig.

Noen kvinner kan utvikle hypertensjon under graviditet. Ulike typer hypertensjon problemer kan utvikles. Tilstanden reverserer ofte når barnet ble født. Utviklingen av hypertensjon under graviditet kan øke risikoen for å utvikle hypertensjon senere i livet.

preeklampsi

I noen tilfeller kan gravide kvinner med hypertensjon utvikle preeklampsi under graviditet. Denne tilstanden for å øke blodtrykket kan forårsake komplikasjoner til nyrer og andre organer. Dette kan forårsake høye nivåer av protein i urin, problemer med leverfunksjon, væske i lungene eller visuelle problemer.

Med forverring av denne tilstanden øker risikoen for mor og barn. Preeklampsi kan bringe til Eclampsia, som på grunn av kramper. Graviditet hypertensjon problemer forblir en «8217; viktig årsak til mors død i USA. Komplikasjoner for barnet inkluderer lav fødselsvekt, tidlig fødsel og natimortalitet.

Det er ingen kjent måte å forhindre preeklampsi og # 8217; eneste måte å behandle tilstanden på er å levere barnet. Hvis den utvikler denne tilstanden under graviditet, vil legen overvåke den nøye for eventuelle komplikasjoner.

Hva er effekten av # 8217; hypertensjon på kroppen?

Siden hypertensjonen ofte er en stille tilstand, kan det forårsake skade på kroppen i mange år før symptomene blir åpenbare. Hvis L’Hypertensjon ikke er kurert, må du kanskje møte alvorlige komplikasjoner, til og med dødelig.

Komplikasjonene på’hypertensjon inkluderer følgende.

Skadet arterier

Sunn arterier er fleksible og sterke. Blod strømmer fritt og uten hindringer gjennom arterier og sunne fartøy.

L’Hypertensjon gjør arteriene vanskeligere, smalere og mindre elastiske. Denne skaden gjør matlagring i arterier lettere og reduserer blodstrømmen. Denne skaden kan føre til økt blodtrykk, blokker og til slutt infarkt og slag.

Skadet hjerte

L’Hypertensjon gjør at hjertet ditt jobber for hardt. L’økt trykk i blodkarene tvinger hjertemusklene til å pumpe oftere og med mer styrke enn et sunt hjerte burde ha.

Dette kan forårsake en forstørrelse av hjertet. Et forstørret hjerte øker risikoen så langt som:

 • hjertefeil
 • arytmier
 • Plutselig hjertedød
 • hjerteinfarkt

Skadet hjerne

Hjernen din er avhengig av en sunn tilførsel av oksygenrikt blod til å fungere skikkelig. Høyt blodtrykk kan redusere blodtilførselen til hjernen:

 • De midlertidige blodstrømmen blokkerer til hjernen kalles forbigående iskemiske angrep (TIA).
 • Vesentlige blokker av blodstrømmen forårsaker hjernecelledød. Dette er kjent som slag.

L’ukontrollert hypertensjon kan også påvirke minne og evne til å lære, husk, snakke og begrunnelse. Behandling av Hypertensjonen / Hypertensjonen sletter ofte ikke eller inverterer effekten av # 8217; ukontrollert hypertensjon. Reduserer imidlertid risikoen for fremtidige problemer.

Høyt blodtrykk: Forslag til forebygging

Hvis du har risikofaktorer for hypertensjon, kan du handle nå for å redusere risikoen for tilstanden og dets komplikasjoner.

Legg til sunn mat til kostholdet ditt

Fortsett sakte opp for å spise flere deler av sunne planter for hjertet. Prøv å spise mer enn syv porsjoner frukt og grønnsaker om dagen. Så prøv å legge til A’en annen del om dagen i to uker. Etter disse to ukene, prøv å legge til en’annen del. L’Målet er å ha ti porsjoner av frukt og grønnsaker om dagen.

Endre måten du tenker på medium serveringsfat

I stedet for å ha kjøtt og tre sider, skaper det en tallerken som bruker kjøtt som krydder. Med andre ord, i stedet for å spise en biff med en’kontursalat, spiser en’større salat og garnering det med en mindre del av biff.

Klipp sukkeret

Prøv å inkorporere mindre sukkerholdige matvarer, inkludert smaksatt yoghurt, frokostblandinger og brus. Pakket mat skjuler unødvendig sukker, så sørg for at du leser etikettene.

Etablere slankende mål

I stedet for et vilkårlig mål om å miste vekt & # 8221; snakk med legen din med en sunn vekt for deg. De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anbefaler tap av vekttap på en eller to pund i uken. Dette betyr at du begynner å spise 500 kalorier mindre per dag enn de du spiser normalt. Så bestem hvilken fysisk aktivitet du kan begynne å nå det eller # 8217;. Hvis du trener fem netter i uken, er det for vanskelig å skrive inn programmet på nytt, pek på en natt mer enn hva du gjør akkurat nå. Når dette passer til programmet komfortabelt, legg til A’annen natt.

Kontroller regelmessig blodtrykk

Den beste måten å forhindre komplikasjoner på og unngå problemer er å inngå L’hypertensjon tidlig. Du kan komme til legen din studie for en blodtrykksavlesning, eller legen din kan be deg om å kjøpe et armbånd for blodtrykk og ta avlesninger hjemme.

Hold en logg av blodtrykksavlesninger og ta det med dine vanlige avtaler fra legen din. Dette kan hjelpe legen din til å se noen problemer før tilstanden utvikler seg.