Høyt behov baby: Hvordan si (og hva du skal gjøre) hvis du har en

Del på Pinterest

Mange foreldre, begge foreldrene i de første våpnene og de som allerede har andre barn, er overrasket over hvor snart de begynner å se en liten personlighet som er forskjellig i deres nyfødte. Faktisk, på samme måte som barn og voksne har forskjellige personligheter, gjør selv barn det.

Så mens noen av disse små menneskene er rolige og tilfredsstillende epitome en gang fornøyd med alle deres behov, er andre & # 8220; høye behov & # 8221; og de krever mye mer oppmerksomhet.

Et barn med forhøyede behov kreves ofte, krevende og vel, vanskelig. De kan aldri virke lykkelige eller fornøyd, noe som kan være utmattende og frustrerende, for å si mer.

Men du er ikke alene, og selv om det kanskje ikke virker som det er et mål i sikte, betyr det ikke engang at du er 18 år foran deg.

Mange foreldre står overfor dette problemet med sine barn i løpet av de første to årene. Men med de riktige verktøyene og strategiene kan du overvinne disse tidlige årene med din intakte psykiske helse.

La oss først gi en’se på hvordan du identifiserer et barn med forhøyede behov.

Kjennetegn på et barn med forhøyede behov

For å være klar, bør barn gråte. De kan ikke gå, snakke eller mate seg selv, så gråt er den eneste måten å få deg til å få vite deres behov.

Men hvis du har andre barn eller du har vært med andre barn, kan du føle at barnet ditt gråter mer enn normalt, og du kan til og med joke at barnet ditt har kommet inn i verden som var vanskelig.

Men maset i seg selv betyr ikke at du har et barn med høye behov. Sammenlign notater med et tilstrekkelig antall foreldre, og du vil finne noen fascinerende historier: barn som bare smiler under bleieendringen og skremmer dem i alle andre tider, barn som gråter når de ser et nytt ansikt, barn som er gretten i 7 timer i en rad & # 8211; De er timer, plural & # 8211; Under den såkalte & # 8220; Tid for hekser & # 8221;.

Men bortsett fra vitsene, hvis barnets temperament er stadig mer intens enn andre barn, kan du ha et barn med & # 8220; større vedlikehold og # 8221; i hender.

Husk: Dette er ikke en diagnose

Det er ingen diagnose av & # 8220; barn med forhøyede behov & # 8221;. Det er ikke en medisinsk tilstand, og alle barna omgir noen ganger. Følgende funksjoner er bare indikatorer for det faktum at i spekteret av barnets oppførsel kan din være mer trengende.

Vanligvis løser disse egenskapene når barnet ditt vokser i tidlig barndom og utover.

1. Barnet ditt tar ikke en lur

Sekund National Sleep Foundation, Nyfødte sover ideelt fra 14 til 17 timer om dagen, og barn opp til 11 måneder skal sove fra 12 til 15 timer om dagen, selv om det ikke er i påfølgende timer.

Hvis du har et veldig trengende barn, er luret en luksus som ikke ofte forekommer hjemme. Dette betyr ikke at barnet ditt ikke sover i det hele tatt. Men mens de andre barna sover i 2-3 timer om gangen, er barnets sleepers veldig korte. De kunne våkne etter 20 eller 30 minutter, agitert og gråt.

2. Barnet ditt lider av separasjonsangst

Litt & # 8216; av separasjonsangst (o & # 8220; utenlandsk fare & # 8221;) er helt normal, spesielt mellom 6 og 12 måneder.

Men over tid, noen barn opptrer ikke hvis de er igjen til omsorg for slektninger eller barnevakt. Hvis de føler seg trygge og deres behov er fornøyd, er de vanligvis gode.

Et barn med forhøyede behov, D & # 8217, kan ikke være så tilpasningsdyktig. Utvikle et sterkt vedlegg til foreldrene sine og kan til og med synes at de sterkt favoriserer en forelder med hensyn til # 8217;.

På grunn av’separasjonsangst, ditt barn vil ha deg (eller din partner) og bare deg. Så ethvert forsøk på å forlate dem alle & med en annen omsorgsperson kan bli ønsket velkommen med skrik som kan fortsette til retur.

3. Ditt barn vil ikke sove alene

Siden et barn med forhøyede behov har en mer intens separasjonsangst, sover i rommet ditt sjelden. Barnet ditt kunne være i stand til å sove ved siden av deg, akkurat lenge etter at andre barn i deres alder har omfavnet større uavhengighet.

Du kan prøve et lite triks: du vet, legg dem i barneseng etter at du sovner. Vet bare dette kan eller ikke kan fungere. Ditt barn kunne oppfatte ditt fravær og våkne opp med å gråte et par minutter etter å ha blitt undertrykt.

Som en påminnelse innebærer samløsning en større risiko for SIDS og anbefales ikke. Så, men attraktivt, kan det være & # 8211; For alle & # 8211; Gjør barnet ditt med deg, det beste alternativet for å holde fred i dette tilfellet, ville ta barneseng ved siden av sengen din.

4. Barnet ditt hater å reise med bil

Noen barn med forhøyede behov hater også fengsel og # 8217; isolasjon, så hvordan du kan forestille deg, kan bilturer være et mareritt.

Mellom separasjonen fra deg (selv om avstanden bare er mellom forsetet og baksetet) og det i et begrenset bilsete, kan barnet ditt røre og gråte når det er plassert på setet.

5. Ditt barn kan ikke slappe av

Du kan føle deg litt og # 8216; misunnelig når du ser på andre glade sitter barn på sine svinger og bouncers mens foreldrene deres nyter et voksent måltid eller en samtale.

Når det er igjen å ha det gøy, blir et barn med høye behov omrørt, spent og gråter uopphørlig til han blir tatt i armene sine. Disse barna pleier å være ekstremt aktive. De beveger seg alltid, om de holdes i armene eller sitter i en boks. De kunne også bevege seg ofte i søvn.

6. Ditt barn kan ikke roe deg selv alene

Lære å roe deg selv, er en milepæl for barn. Det er et krevende barn beroligende sugende en pacifier, leker med hender eller lytter til avslappende musikk. Dette lærer dem hvordan de skal håndtere ubehagelige situasjoner. Men dessverre er et barn med høye behov ikke roet alene, så metoden & # 8220; gråte & # 8221; Vanligvis virker det ikke for dem.

På grunn av deres temperament, vil disse barna være enige, de vil gråte og stole på foreldrene sine for å berolige deres behov. Og noen ganger utvikler disse barna en ammende modell for komfort, i stedet for sult.

7. Barnet ditt er følsomt for berøring

Noen barn med forhøyede behov trenger en konstant berøring og et spørsmål som skal holdes xnumx timer på xnumx. Imidlertid er andre ekstremt følsomme for berøring og begynner å gråte hver gang de er bortskjemt eller innpakket i et teppe. Begge ekstremer kan indikere et barn med forhøyede behov.

8. Ditt barn liker ikke for mye stimulering

I noen tilfeller kan selv den minste mengden stimulering utløse et barn med høye behov.

Noen barn kan sove med radio eller TV i bakgrunnen og ikke starte lyden av støvsuger eller andre sterke lyder.

Disse lydene kan imidlertid være for mye for et barn med forhøyede behov for å administrere. De kunne smelte hvis de overvurderer selv i andre områder, for eksempel å være i offentlig eller rundt mange mennesker.

Husk også at noen barn med forhøyede behov trenger stimuli til å føle seg mer rolig. Og i så fall kan barnet ditt være veldig agitated hjemme, men rolig hvis du går en tur, alt du åpner eller gjør andre ting bort fra hjemmet.

9. Ditt barn har ikke en daglig rutine

En vanlig og sammenhengende rutine kan gjøre foreldre enklere. Dette vil bidra til å opprettholde et kontrollmål og redusere stress. Og også mange barn drar nytte av rutiner. Men dessverre virker rutiner ikke alltid når de tar vare på et barn med høye behov.

Hvis barnet ditt er uforutsigbart, overbevis ham om å følge en rutine er vanskelig, om ikke umulig. De kan våkne opp, ta en lur og spise på en annen tid hver eneste dag.

10. Ditt barn ser aldri lykkelig eller fornøyd

Til slutt: Hvis du tror at du ikke kan vokse et lykkelig barn (fordi barnet ditt aldri virker lykkelig), har du mest sannsynlig det som noen ville kalle et barn med høye behov.

Noen ganger kan du føle deg overveldet, tømt, frustrert og skyldig. Vet bare at barnets temperament ikke er din feil, og du er sikker på at du og din lille er god.

Hva er forskjellen mellom et Colico barn og et barn med høye behov?

Noen kan referere til et kolikkbarn som et barn med forhøyede behov, men C’er en forskjell.

Den kolikken kan også forårsake hyppige og forlengede planter i nyfødte (mer enn 3 timer om dagen). Men når et barn lider av kolikk, blir hans skrik ofte forårsaket av fordøyelsessykdommer, kanskje på grunn av gass eller melkallergi. Kroppsspråket til et kolikkbarn kan indikere mage smerte: buet ryggen, sparker bena og forbi gass.

A’annen grunnleggende forskjell er at barn som lider av kolikk kan ha regelmessige rutiner. De blir ikke overvurdert av mennesker eller støy og generelt er de ikke så krevende eller konstant aktive.

En annen ting å huske på er at kolikk gråt har en tendens til å roe rundt rundt 3-4 måneder. Overdreven gråt med et barn med forhøyede behov kan fortsette for det første året av livet eller lenger.

Hva får noen barn til å være mer trengende enn andre?

Det viktige å huske er at å ha et barn med forhøyede behov, er ikke fordi du gjorde noe for å provosere det. Du kan være besatt av hva du kan gjøre bedre eller fra det du ikke gjorde. Men sannheten er at noen barn bare er mer følsomme enn andre. Som et resultat fører overstreaming og stress dem til å reagere annerledes.

Det korte svaret på dette spørsmålet er at vi bare ikke vet det. Det har blitt foreslått at de mulige årsakene kan inkludere prenatal stress eller en traumatisk fødsel. Noen barn kan bli forhøyede behov etter å ha opplevd en bestemt type separasjon fra moren ved fødselen. Men i noen tilfeller er det ingen klar forklaring.

Hva er effekten av å ha et barn med forhøyede behov?

Hvis barnet ditt er krevende, intens og har problemer med å tilpasse seg, kan du frykte at det vil ha problemer med oppførselen senere i livet.

Ikke c’det er måte å vite med sikkerhet som et barns temperament vil påvirke det senere. Noen studioer tyder på at den overdreven masete i # 8217; barndommen kan være en risikofaktor for oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD).

I A’analyse, Forskere undersøkte 22 studier på nyfødte regulatoriske problemer i 1,935 barn. Studier undersøkte spesifikt de mulige langsiktige effektene av søvnproblemer, overdreven gråt og kraftproblemer. Basert på resultater var barn med disse spesielle regulatoriske problemene mer utsatt for å utvikle atferdsproblemer.

Det er imidlertid viktig å merke seg at denne risikoen var større hos barn som hadde andre faktorer, i deres familier eller Dell & # 8217;.

Og selvfølgelig betyr dette ikke at sønnen din vil utvikle ADHD. Mange foreldre rapporterer at selv når et barn har stort behov, blir temperaturen til deres små forbedringer med alder og vanskeligheter et fjernt minne.

Forslag til å takle et barn med høye behov

Du kan ikke endre barnets temperament eller personlighet. Det beste du kan gjøre akkurat nå er å roe, være tålmodig og vente på at barnets behov for å endre. I mellomtiden er det slik å unngå å miste roen.

1. Pause

Når barnet ditt bare vil ha deg, kan du føle deg skyldig med å forlate ham med andre familiemedlemmer eller en barnevakt, spesielt hvis du vet at de skriker. Men ta en pause er måten du kan lade opp og bli rolig.

Tillat din partner, en barnevakt eller familie å ta kontroll fra tid til annen. Ta en lur, ta en tur eller lage en massasje.

Ja, barnet ditt kan gråte så lenge du forlot. Men hvis du er sikker på omsorgspersonens evne til å holde seg rolig med et krevende barn, ikke føler deg skyldig i separasjon.

2. Lær å lese barnet ditt

Et barn med høye behov kan reagere på samme måte i lignende situasjoner, og gir ledetråder til hva som kan utløse det. For eksempel kan barnet ditt bli ekstremt opprørt hvis det er igjen på en’swing, men ikke gråt hvis igjen i en bouncer.

Vær forsiktig og finn ut hva barnet ditt gjør. Hvis du kan forstå deres sympati og forsvinner, kan du gjøre endringer slik at de føler seg mer avslappet og lykkeligere.

3. Ikke føler seg skyldig i å ha fornøyd barnets behov

Hvis barnet ditt gråter hele dagen, hver dag, venner og familiemedlemmer som kan foreslå metoden & # 8220; gråte & # 8221; eller oppfordre deg ikke til å tilfredsstille alle deres behov. Men mens disse forslagene kunne jobbe for et barn som ikke har noen høye behov, er det lite sannsynlig å jobbe med barnet ditt. Så ikke føler deg skyldig i å møte deres behov.

Akkurat nå må barnet ditt være beroliget. Når de alder, begynner han å etablere grenser og si nei, når det er hensiktsmessig.

4. Ikke gjør sammenligninger

Selv om det kan være vanskelig, er det viktig å unngå å sammenligne barnet ditt med vennene til venner som er rolige og avslappet. Sammenligninger hjelper ikke situasjonen, men de legger bare til dine frustrasjoner. Forstå at barnet ditt er unikt og har unike behov.

Også, bort fra Instagram. De perfekte barna for bilder du ser på sosiale medier? Jeg er bare en del av historien.

5. Bli med i en støttegruppe

Støttegrupper hvor du kan snakke med andre foreldre som forstår situasjonen din, er et utmerket håndteringsverktøy. Du vil føle deg mindre alene, og dette er en ypperlig mulighet til å dele erfaringer, forslag og nyte samspillet mellom voksne etter behov.

Foreldrene til din støttegruppe vil sannsynligvis være flere pasienter og forstå de fleste andre.

For å finne en støttegruppe i nærheten av deg, snakk med barnelege. Har ofte ressurslister og kontaktinformasjon for lokale grupper. Hvis du er ute etter noe litt og # 8216, mindre formell, bør du vurdere å kalle en overordnet følgesvenn du kan ha møtt under en fødsels- eller laktasjonskurs og planlegge et uformelt møte. Sosiale medier, til tross for deres feil, kan også være et flott sted å finne private grupper.

6. Husk at dette vil også passere

Familien og vennene kan gjøre denne uttalelsen etter at du har ventet frustrasjonene dine. Det kan virke som en pre-confektet respons, men i virkeligheten er det et godt råd.

Det er viktig å huske at denne fasen er midlertidig, og mange barn overskrider deres behov. Så selv om nå krever de litt og mer oppmerksomhet, vil deres oppførsel ikke alltid være så uregelmessig.

L & # 8217;

Et barn med høy etterspørsel kan være fysisk utmattende og mentalt drenering. Men hvis du lærer å forstå barnets signaler, gjør noen pauser og få støtte, det blir lettere å gjøre det før denne fasen har gått.

Selvfølgelig, hvis ditt instinkt forteller deg at noe er galt med barnet ditt, snakk med barnelege.