Høyre grenblokk: Symptomer, årsaker, diagnose, behandling

COS’er en blokk med høyre gren?

For å slå på riktig måte, fører hjertevevet elektriske pulser i hele muskelen regelmessig. Men hvis A’område av denne ordningen sitter fast i nærheten av hjerteventriklene, må den elektriske impulsen reise litt lenger for å nå sitt siste punkt. Dette gjør det vanskeligere for hjertet å pumpe blod i hele kroppen.

Legene kaller grenblokken av de resulterende elektriske ordningene fordi den elektriske impulsen møter en veibeskyttelse på venstre eller høyre gren av bjelkenes stråle;. Hans stråle er et område i hjertet som fører pulser til venstre og høyre ventrikler.

Den høyre grenblokken (RBBB) er en blokk av elektriske pulser på høyre ventrikel i hjertet. Dette er den nedre høyre delen av hjertet.

Hva er symptomene?

L’rbbb forårsaker alltid symptomer. Faktisk har noen mennesker vært der i årevis og vet aldri hverandre. For andre, en forsinkelse i # 8217; ankomst av elektriske impulser på høyre ventrikulært hjerte kan forårsake synkope, som svimmer på grunn av uvanlige hjertefrekvensrytmer som påvirker blodtrykket i hjertefrekvensen.

Noen mennesker kunne også oppleve noe som heter Presincope. Dette innebærer følelsen av besvimelse, men aldri virkelig svimlende.

Hva årsaken?

Høyre side av hjertet er ansvarlig for å pumpe blod til lungene, slik at den kan oksygeneres. Oksygenert blod går tilbake til venstre side av hjertet, hvor det pumpes i resten av kroppen.

Derfor er RBBB noen ganger korrelert til lungeproblemer, for eksempel:

  • Pulmonal emboli
  • Kroniske lunge sykdommer
  • kardiomyopati

Andre potensielle årsaker til RBBB inkluderer:

  • hjerteinfarkt
  • hjertefeil
  • Infeksjon i hjertevev eller ventiler

Også aldring, hjertvev kan endres gradvis. Noen ganger oversetter dette til rbbb.

Det er risikofaktorer?

Mens noen kan utvikle RBBB, har noen mennesker større risiko på grunn av andre forhold som påvirker deres hjerte eller lunger.

Betingelsene som kan øke risikoen for grenblokk på venstre eller høyre side, inkluderer:

  • Atriale eller ventrikulære septumfeil
  • kardiomyopati
  • Høyt blodtrykk

Hvis du lider av en av disse forholdene, kan legen din regelmessig overvåke hjertehytten din for å oppdage noen merker som blokkerer tegn.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legene diagnostiserer vanligvis RBBB ved hjelp av et elektrokardiogram (EKG). Dette er en smertefri test som består i posisjonering av klistremerker kalt kabler rundt brystet. Kablene fører strømmen. De er koblet til ledninger som oppfatter de elektriske impulser i hjertet ditt og spore rytmen i hjertet ditt.

Noen ganger gjør en grenblokk det vanskeligere for legene diagnostisere andre hjerteforhold, for eksempel hjertesvikt eller forstørrelse. Hvis du har blitt diagnostisert med en RBBB, må du sørge for at du forteller alle de andre legene du ser at du har en.

Hvordan det blir behandlet?

Rbbb krever ikke alltid behandling, spesielt hvis du ikke har underliggende hjerteforhold. Hvis du lider av en annen hjerte-tilstand, kan legen foreslå at du behandler den underliggende årsaken.

Hvis du har rbbb på grunn av et hjerteinfarkt, kan du for eksempel trenge en pacemaker. Dette er en enhet som avgir elektrisitet for å hjelpe hjertet ditt til å opprettholde en konstant rytme.

Hvis du lider av høyt blodtrykk, må du kanskje ta medisiner for å holde det under kontroll. Dette vil også redusere spenningen på hjertet ditt.

Selv om tilstanden til tilstanden nedenfor kanskje ikke helt eliminerer RBBB, kan det redusere alvorlighetsgraden og forhindre fremtidig skade.

Hva er perspektivet?

Rbbb kan virke alarmerende, men de er vanligvis ikke så alvorlige som de virker. I noen tilfeller kan du ikke engang vite hvordan du har en. Hvis du har rbbb som trenger omsorg, vil legen din tilby deg en plan som vender mot den underliggende årsaken.