Hypoekogen nodule på skjoldbruskkjertel: risiko for kreft, neste trinn, prospekter

COS’er en hypoekogen nodule?

Skjoldbruskkjertelen er små klumper eller fremspring i skjoldbruskkjertelen, som ligger i nakken. De er små og vanligvis presenteres de bare under en eksamen. Nodulene er forskjellige fra en ingrossata skjoldbrusk, også kalt Gozzo, men de to forholdene sameksisterer i tilfelle av en nodulær goiter.

Begrepet & # 8220; hypoechogen & # 8221; refererer til måten en nodule observerer en ultralyd, også kalt ultralyd. Ultralyd maskiner produserer lydbølger som trenger inn i kroppen din, hopper på vev, bein, muskler og andre stoffer.

Måten disse lydene spretter for å danne A’bilde er kjent som Ecogenicity. Noe med lav ecogenicitet vises mørk i # 8217; bilde og kalles hypoekogen, mens noe med høy ecogenicitet virker lys og kalles ipercogen.

En hypoekogen nodule, noen ganger kalt hypoecogen skade, på skjoldbruskkjertelen er en masse som virker mørkere på’ultralyd med hensyn til omgivende vev. Dette indikerer ofte at en knutepunkt er full av faste komponenter i stedet for væsker.

Det er kreft?

De fleste skjoldbruskkjertelnodulene er godartede, noe som betyr at de ikke er kreftfremkallende. Av 2 eller 3 av 20 de er ondartede eller kreftfremkallende. Ondartet noduler kan spre seg til det omkringliggende vevet og andre deler av kroppen.

De faste knuterene i skjoldbruskkjertelen er mer sannsynlig være ondartet noduler full av væske, men de er fortsatt sjelden kreftfremkallende.

Husk at mens hypoekogene noduler er mer sannsynlig å være kreftfremkallende, er ekkogeniteten selv ikke en pålitelig prediktor for skjoldbruskkreft kreft. Det er rett og slett et tegn på at legen din kanskje trenger å utføre ytterligere tester, som en biopsi.

Cos’andre kan forårsake det?

Skjoldbruskkjertelen er ekstremt vanlige. Noen studier tyder på at mer enn 50 prosent av befolkningen kan ha en skjoldbrusknodul.

Skjoldbruskkjertelen kan skyldes en rekke ting, inkludert:

  • En mangel på jod
  • Overdreven skjoldbrusk vev vekst
  • En skjoldbrusk cyst
  • Skjoldbruskbetennelse, også kalt Hashimotos sykdom
  • en goiter

Kommende trinn

Hvis en hypoekogen nodule vises på # 8217; ultralyd, vil legen trolig kjøre noen ekstra tester for å forstå hva årsaken.

Tilleggstester inkluderer:

  • Biopsi med sug med slank nål (FNA). Dette er en enkel prosedyre på kontoret som krever bare ca 20 minutter. Under en FNA legger legen en tynn nål i knutepunktet og fjerner et eksempel på stoff. De kan bruke en ultralyd for å veilede dem til nodulen. Når samlet innsamlet, vil prøven bli sendt til et testlaboratorium.
  • Blodanalyse. Legen kan utføre en blodprøve for å kontrollere hormonelle nivåer, som kan indikere om skjoldbruskkjertelen fungerer riktig.
  • Skjoldbruskskanning. Denne bildeprøven inkluderer injeksjonen i # 8217; område rundt skjoldbruskkjertelen med en radioaktiv jodløsning. Du vil da bli bedt om å ligge mens et spesielt kamera tar bilder. Måten skjoldbruskkjertelen din vises i disse bildene, kan også gi legen din en ideell ide om din skjoldbruskfunksjon.

Outlook

Skjoldbruskkjertelen er svært vanlig og godartet i de fleste tilfeller. Hvis legen din fant en hypoekogen nodule i løpet av en ultralyd, kan det bare kjøre noen ekstra tester for å sikre at det ikke er noen underliggende årsaker som trenger behandling. Mens skjoldbruskkjertelen kan være et kreftskilt, er det ikke sannsynlig at det er sannsynlig.